×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 20: Anna schaamt zich voor haar ouders

Vriendin 20: Anna schaamt zich voor haar ouders
14.05.2013 - Redactie Vriendin

“Mijn ouders zien eruit als zwervers”


De vader en moeder van Anna (32) zijn werkloos, hullen zich in lompen, komen bijna de deur niet uit en wonen in een totaal vervuild huis. Anna schaamt zich voor haar ouders, maar dat lijkt hen niet te deren. “Ze zijn net zwervers en hun huis is te vies om in te leven, maar zij vinden dat er niets mis is met hun levensstijl.”

Anna: “Een vriendin van mij ging laatst met haar moeder highteaën. Dat ik zoiets met mijn moeder zou doen, is echt ondenkbaar. Ik zie me al zitten met mijn moeder, in haar versleten kleding, met een kapsel dat het laatste jaar geen kappersschaar heeft gezien. Alleen al bij het idee zak ik bijna door de grond van schaamte. Mijn ouders vinden dat er niets mis is met hun ‘levensstijl’, zoals zij dat noemen, maar ik durf mij niet met hen te vertonen. Ze zijn soms net zwervers en hun huis is werkelijk te vies om in te leven. Ik heb vaak genoeg geprobeerd er met hen over te praten, maar ze leven in hun eigen wereld. Het interesseert ze gewoon niet hoe ze eruit zien. Ik woon inmiddels in een ander dorp en we hebben nog maar weinig contact. Maar ik ben blij dat ik ergens woon waar niemand weet wie mijn ouders zijn.”

Lees het hele verhaal van Anna in Vriendin 20 en praat mee op het forum.


 

Foto: Istockphoto

Plaats een reactie

Wat zou jij doen als je ouders zo zouden leven?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  flaxie di 14 mei '13 23:12

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik snap dat je je schaamt. Maar jij kunt er niet zoveel aan doen. Ik kan alleen maar adviseren om jezelf je er niet zoveel van aan proberen te trekken en te accepteren dat het nu eenmaal zo is.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 15 mei '13 09:38

  Reactie: Anders, namelijk...
  ik herken t helemaal mijn moeder is ook net een zwerver terwijl ze vroeger toen ze nog getrouwd was met mijn vader er netjes en verzorgd uitzag...ik heb zelfs bij n psycholoog gelopen en zij heeft mij geholpen om er beter mee om te gaan t is nog soms moeilijk en ik kom er niet veel maar het is en blijft toch je moeder en veranderen doe je ze niet meer!! succes ermee... t blijft wel altijd een struikleblok hoor je zou graag anders zien
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_1126193194061607 wo 15 mei '13 19:56

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik zou proberen een beetje orde te scheppen in hun chaos eventueel m.b.v. sociaal werker of hulpverleners.
  Reageer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |