×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 20: Anna schaamt zich voor haar ouders

Vriendin 20: Anna schaamt zich voor haar ouders
14.05.2013 - Redactie Vriendin

“Mijn ouders zien eruit als zwervers”


De vader en moeder van Anna (32) zijn werkloos, hullen zich in lompen, komen bijna de deur niet uit en wonen in een totaal vervuild huis. Anna schaamt zich voor haar ouders, maar dat lijkt hen niet te deren. “Ze zijn net zwervers en hun huis is te vies om in te leven, maar zij vinden dat er niets mis is met hun levensstijl.”

Anna: “Een vriendin van mij ging laatst met haar moeder highteaën. Dat ik zoiets met mijn moeder zou doen, is echt ondenkbaar. Ik zie me al zitten met mijn moeder, in haar versleten kleding, met een kapsel dat het laatste jaar geen kappersschaar heeft gezien. Alleen al bij het idee zak ik bijna door de grond van schaamte. Mijn ouders vinden dat er niets mis is met hun ‘levensstijl’, zoals zij dat noemen, maar ik durf mij niet met hen te vertonen. Ze zijn soms net zwervers en hun huis is werkelijk te vies om in te leven. Ik heb vaak genoeg geprobeerd er met hen over te praten, maar ze leven in hun eigen wereld. Het interesseert ze gewoon niet hoe ze eruit zien. Ik woon inmiddels in een ander dorp en we hebben nog maar weinig contact. Maar ik ben blij dat ik ergens woon waar niemand weet wie mijn ouders zijn.”

Lees het hele verhaal van Anna in Vriendin 20 en praat mee op het forum.


 

Foto: Istockphoto

Plaats een reactie

Wat zou jij doen als je ouders zo zouden leven?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  flaxie di 14 mei '13 23:12

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik snap dat je je schaamt. Maar jij kunt er niet zoveel aan doen. Ik kan alleen maar adviseren om jezelf je er niet zoveel van aan proberen te trekken en te accepteren dat het nu eenmaal zo is.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 15 mei '13 09:38

  Reactie: Anders, namelijk...
  ik herken t helemaal mijn moeder is ook net een zwerver terwijl ze vroeger toen ze nog getrouwd was met mijn vader er netjes en verzorgd uitzag...ik heb zelfs bij n psycholoog gelopen en zij heeft mij geholpen om er beter mee om te gaan t is nog soms moeilijk en ik kom er niet veel maar het is en blijft toch je moeder en veranderen doe je ze niet meer!! succes ermee... t blijft wel altijd een struikleblok hoor je zou graag anders zien
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_1126193194061607 wo 15 mei '13 19:56

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik zou proberen een beetje orde te scheppen in hun chaos eventueel m.b.v. sociaal werker of hulpverleners.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |