×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 19: Lies en Yvon begonnen samen een rijdende kledingwinkel

Vriendin 19: Lies en Yvon begonnen samen een rijdende kledingwinkel
08.05.2013 - Redactie Vriendin

‘Ons ontslag werd een nieuw begin’


Door de bezuinigingen in de zorg verloren Lies (47) en Yvon (47) hun baan. Maar de vriendinnen gingen niet bij de pakken neerzitten. Ze verkopen nu tweedehands kleding bij oudere dames thuis. Een gat in de markt. “Ouderen die niet mobiel zijn, zijn heel dankbaar als ze weer zelf kunnen winkelen.”

Een groot kledingrek vol jurken, bloesjes en colbertjes staat pontificaal in de woonkamer van Lies. Al bijna een jaar slepen zij en Yvon hun ‘rijdende winkel’ Livon met tweedehands kleding mee naar oudere dames die niet mobiel genoeg zijn om te gaan winkelen. Ze komen bij de dames thuis en zijn regelmatig te vinden in verzorgingshuizen en in de ouderensoos in hun woonplaats Beverwijk. Lies en Yvon zijn net terug van hun tweede bezoek aan een mevrouw die slecht ter been is. Lies: “Ze komt nog maar zelden haar kamer in het verzorgingshuis uit en kan niet meer de stad in om te winkelen. Dat doet haar veel verdriet, want ze houdt veel van mode.”

Lees het hele verhaal van Lies en Yvon in Vriendin 19 en praat mee op het forum.

 

Plaats een reactie

Ken jij mensen die door de crisis hun baan zijn verloren?

  •  
  •  

12Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 9 mei '13 08:52

  Reactie: Ja
  mijn man o.a.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 9 mei '13 13:58

  Reactie: Ja
  Maar ik betwijfel ten zeerste of dat crisis de oorzaak is. Mijn gevoel zegt eerder dat werkgevers nu met een smoes sneller van hun (dure?) werknemers af kunnen komen. Ze leggen liever hogere druk op het overgebleven personeel. En die zijn bang hun baan te verliezen....
  Reageer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |