×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 19: Lies en Yvon begonnen samen een rijdende kledingwinkel

Vriendin 19: Lies en Yvon begonnen samen een rijdende kledingwinkel
08.05.2013 - Redactie Vriendin

‘Ons ontslag werd een nieuw begin’


Door de bezuinigingen in de zorg verloren Lies (47) en Yvon (47) hun baan. Maar de vriendinnen gingen niet bij de pakken neerzitten. Ze verkopen nu tweedehands kleding bij oudere dames thuis. Een gat in de markt. “Ouderen die niet mobiel zijn, zijn heel dankbaar als ze weer zelf kunnen winkelen.”

Een groot kledingrek vol jurken, bloesjes en colbertjes staat pontificaal in de woonkamer van Lies. Al bijna een jaar slepen zij en Yvon hun ‘rijdende winkel’ Livon met tweedehands kleding mee naar oudere dames die niet mobiel genoeg zijn om te gaan winkelen. Ze komen bij de dames thuis en zijn regelmatig te vinden in verzorgingshuizen en in de ouderensoos in hun woonplaats Beverwijk. Lies en Yvon zijn net terug van hun tweede bezoek aan een mevrouw die slecht ter been is. Lies: “Ze komt nog maar zelden haar kamer in het verzorgingshuis uit en kan niet meer de stad in om te winkelen. Dat doet haar veel verdriet, want ze houdt veel van mode.”

Lees het hele verhaal van Lies en Yvon in Vriendin 19 en praat mee op het forum.

 

Plaats een reactie

Ken jij mensen die door de crisis hun baan zijn verloren?

  •  
  •  

12Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 9 mei '13 08:52

  Reactie: Ja
  mijn man o.a.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 9 mei '13 13:58

  Reactie: Ja
  Maar ik betwijfel ten zeerste of dat crisis de oorzaak is. Mijn gevoel zegt eerder dat werkgevers nu met een smoes sneller van hun (dure?) werknemers af kunnen komen. Ze leggen liever hogere druk op het overgebleven personeel. En die zijn bang hun baan te verliezen....
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |