×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 18: Ondanks alle overvallen houden juwelierszussen Annemieke en Anja vol

Vriendin 18: Ondanks alle overvallen houden juwelierszussen Annemieke en Anja vol
02.05.2013 -

Al twintig keer is de juwelierszaak van zussen Annemieke (52) en Anja Akkermans (49) overvallen. Heftig, maar toch laten ze de passie voor hun vak zwaarder wegen dan de woede. Anja: “Je moet blijven onthouden dat het de dieven niet om jou gaat, maar om de sieraden.”


‘We hebben geluk gehad dat er nooit is geschoten’

Dinsdag 26 maart, half tien ’s ochtend. Twee jongens op een scooter beginnen met een moker in te beuken op de etalageruit, waarachter het goud ligt uitgestald. Ze doen dat een keer of vijftien, totdat ze merken dat ze er niet doorheen kunnen komen, en slaan dan op de vlucht. De politie is er snel, maar weet het tweetal niet te arresteren. Uiteindelijk wordt de moker gevonden in het park. Annemieke: “Iedere keer als er een auto met oplegger voorbijrijdt en je het ‘dang-dang’ hoort van de auto op het wegdek, schrik ik op. Dat heb ik ook bij het gerinkel van glas. Overvallen worden, went nooit. Niet voor ons, maar ook niet voor ons personeel. Ook al is er bij de laatste overval niets buitgemaakt en hebben we alleen materiële schade, toch was het heftig om mee te maken. Het verbale geweld, het beuken tegen de ruit. Het gaat door merg en been.”

Lees het hele verhaal van Annemieke en Anja in Vriendin 18 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Wat zou jij doen bij een overval?

    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |