×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 18: Ondanks alle overvallen houden juwelierszussen Annemieke en Anja vol

Vriendin 18: Ondanks alle overvallen houden juwelierszussen Annemieke en Anja vol
02.05.2013 -

Al twintig keer is de juwelierszaak van zussen Annemieke (52) en Anja Akkermans (49) overvallen. Heftig, maar toch laten ze de passie voor hun vak zwaarder wegen dan de woede. Anja: “Je moet blijven onthouden dat het de dieven niet om jou gaat, maar om de sieraden.”


‘We hebben geluk gehad dat er nooit is geschoten’

Dinsdag 26 maart, half tien ’s ochtend. Twee jongens op een scooter beginnen met een moker in te beuken op de etalageruit, waarachter het goud ligt uitgestald. Ze doen dat een keer of vijftien, totdat ze merken dat ze er niet doorheen kunnen komen, en slaan dan op de vlucht. De politie is er snel, maar weet het tweetal niet te arresteren. Uiteindelijk wordt de moker gevonden in het park. Annemieke: “Iedere keer als er een auto met oplegger voorbijrijdt en je het ‘dang-dang’ hoort van de auto op het wegdek, schrik ik op. Dat heb ik ook bij het gerinkel van glas. Overvallen worden, went nooit. Niet voor ons, maar ook niet voor ons personeel. Ook al is er bij de laatste overval niets buitgemaakt en hebben we alleen materiële schade, toch was het heftig om mee te maken. Het verbale geweld, het beuken tegen de ruit. Het gaat door merg en been.”

Lees het hele verhaal van Annemieke en Anja in Vriendin 18 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Wat zou jij doen bij een overval?

    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |