×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 18: Mira kreeg trombose door de Diane-35-pil

Vriendin 18: Mira kreeg trombose door de Diane-35-pil
01.05.2013 - Redactie Vriendin

De Diane-35-pil leek dé remedie tegen de klachten waar Mira (36) tijdens haar puberteit mee kampte. “Ik stond er totaal niet bij stil dat ik door die pil trombose kon krijgen en zelfs onherstelbaar hersenletsel zou oplopen.”


Mira: “Toen de Diane-35-pil laatst in het nieuws kwam, werd ik best emotioneel. Volgens artsen heb ik door die pil waarschijnlijk trombose gekregen. Door de trombose heb ik hersenletsel opgelopen, waardoor ik elke dag last heb van hoofdpijn en ik vaak heel weinig energie heb. Ik had nooit kunnen bedenken dat mijn leven zo zou veranderen door de pil. Was ik vroeger een vrolijke, spontane meid, nu voel ik me soms een oude vrouw.”

Lees het hele verhaal van Mira in Vriendin 18 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Stel: Jij hebt toevallig de Diana-35-pil. Stop je direct met het innemen van deze pil?

  •  
  •  
  •  

6Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 1 mei '13 19:45

  Reactie: Nee, want...
  ik heb trombose gekregen van de Yasmin pil!!! Het is niet alleen de Diana pil die gevaarlijk is, deze bijwerkingen kun je bij alle pil-soorten krijgen!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 1 mei '13 21:31

  Reactie: Nee, want...
  er is geen goed alternatief op de markt, dus wat moet je dan???????
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 1 mei '13 21:32

  Reactie: Nee, want...
  Er is geen goed alternatief, dus wat moet je dan???
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Aramat25 wo 1 mei '13 23:10

  Reactie: Ja, per direct!
  Een gewaarschuwd man telt v
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   Aramat25 wo 1 mei '13 23:12

   Een gewaarschuwd man telt voor 2! Deze pil is al veel vaker in het nieuws geweest

 • Dit is niet ok!

  monique.feller do 2 mei '13 11:43

  Reactie: Nee, want...
  want ik heb geen klachten en er is geen alternatief voor deze soort pil. Van de andere pillen heb ik veeeeeeeel meer bijwerkingen
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |