×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 18: Anita werd geboren zonder vagina en zonder baarmoeder

Vriendin 18: Anita werd geboren zonder vagina en zonder baarmoeder
01.05.2013 - Redactie Vriendin

Zo op het eerste gezicht zag alles er normaal uit ‘daar beneden’. Maar Anita (42) had geen vagina en geen baarmoeder. Ze kan dus ook geen kinderen krijgen. “Heel lang heb ik gedacht: misschien kan ik mijn levensgeluk halen uit de zorg voor mijn broertjes en zusjes.”


‘Ik was een incomplete vrouw zei de dokter’

Anita: “Ik was zeventien en terwijl een paar jongere zussen al menstrueerden, werd ik maar niet ongesteld. Daar begreep ik niets van. Wat was er aan de hand? Misschien zou ik geen kinderen kunnen krijgen, en dat was nou juist mijn grootste wens. Ik kom uit een zwaar christelijk gezin en over dit soort dingen werd bij ons thuis niet gesproken. Dus hoewel ik me best veel zorgen maakte, hield ik mijn mond. Toen datzelfde jaar mijn vader overleed, wilde ik mijn moeder al helemaal niet lastigvallen met mijn problemen. Ik stortte me op de zorg voor mijn broertjes en zusjes en cijferde mezelf weg. Tot mijn negentiende, toen iemand vertelde over een meisje dat net als ik niet ongesteld werd. Zij had medicijnen gekregen en verwachtte nu een tweeling. Dat wilde ik ook!”

Lees het hele verhaal van Anita in Vriendin 18 en praat mee op het forum.

 

Foto: iStock

Plaats een reactie

Kunnen jouw kinderen alles met jou bespreken?

  •  
  •  

3Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 1 mei '13 16:28

  Reactie: Ja, alles
  ja ze kunnen alles kwijt maar ze doen het alleen niet
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  lucie.ros wo 1 mei '13 17:43

  Reactie: Ja, alles
  Of ze het doen is een tweede, ze hebben tenslotte soms meer aan advies van leeftijdsgenoten.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Inky1963 do 2 mei '13 10:37

  Reactie: Ja, alles
  daar zijn wij gewoon open in.. en het voorkomt psychische problemen bij de kinderen tijdens hun weg naar de volwassenheid..
  Reageer!
Musicalster Nurlaila Karim: down to earth en zonder angst

17.10.2017 - Ze is fan van ‘oervrouwen’ als Gloria Estefan, vindt overdrijven op social media stom en heeft geen spijt van haar verleden. Het is duidelijk: zangeres, actrice én coach Nurlaila Karim (42) houdt van aanpakken. “Ik wil niet dat angst me beperkt in het najagen van mijn dromen.”

Lees meer!
Blijf bakken

16.10.2017 - Zondag is alweer de laatste aflevering van Heel Holland bakt van dit seizoen. Niet getreurd: op Vriendin.nl hebben we de lekkerste taartrecepten voor je verzameld. Zo kun je thuis gewoon verder bakken!

Lees meer!
9 feitjes over stof die je waarschijnlijk niet wist

16.10.2017 - Ben je een enorme sloddervos of zit je juist tegen smetvrees aan? Het maakt niet uit, er is altijd stof in huis. Om te bewijzen dat jij hier écht niets aan kunt doen, heeft Helpling, het platform voor het boeken van een huishoudelijke hulp, 9 verrassende feiten voor je afgestoft.

Lees verder
Oplossing puzzel 31: eisprong

12.10.2017 - Winnaars van een vakantieweekend bij Topparken Résidence Valkenburg. t.w.v. € 445,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 41)

12.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!

1

Marion en Cindy helpen nabestaanden na medische fouten

11.10.2017 - Marion (37) en Cindy (44) verloren allebei een ouder na een medische blunder. Samen begonnen ze een stichting om anderen bij te staan die hetzelfde overkomt. “Artsen kunnen fouten maken, het zijn mensen. Maar als het gebeurt, kom er dan voor uit. Ga in gesprek met de nabestaanden.”

Lees meer!
Felicia is 27 jaar ouder dan haar vriend Nick

11.10.2017 - Toen Felicia (50) Nick (23) ontmoette, dacht ze meteen: wat een leuke jongen. De vonk sloeg over en sinds twee jaar hebben ze een relatie. Hun leeftijdsverschil van 27 jaar speelt nauwelijks een rol. “Alleen met triviant heeft hij soms nog nooit van gebeurtenissen gehoord.”

Lees meer!
Margaret (37) ‘Ik snoep stiekem van de ritalin van mijn dochter’

10.10.2017 - Margaret (37) is getrouwd, moeder van drie kinderen en heeft een pittige baan. Ruim een half jaar geleden probeerde ze een ritalin-pilletje van haar jongste dochter, die ADHD heeft. En nu snoept ze er vaker van. 'Ik wil, nee móét het in de hand houden...'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 195 |