×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 18: Anita werd geboren zonder vagina en zonder baarmoeder

Vriendin 18: Anita werd geboren zonder vagina en zonder baarmoeder
01.05.2013 - Redactie Vriendin

Zo op het eerste gezicht zag alles er normaal uit ‘daar beneden’. Maar Anita (42) had geen vagina en geen baarmoeder. Ze kan dus ook geen kinderen krijgen. “Heel lang heb ik gedacht: misschien kan ik mijn levensgeluk halen uit de zorg voor mijn broertjes en zusjes.”


‘Ik was een incomplete vrouw zei de dokter’

Anita: “Ik was zeventien en terwijl een paar jongere zussen al menstrueerden, werd ik maar niet ongesteld. Daar begreep ik niets van. Wat was er aan de hand? Misschien zou ik geen kinderen kunnen krijgen, en dat was nou juist mijn grootste wens. Ik kom uit een zwaar christelijk gezin en over dit soort dingen werd bij ons thuis niet gesproken. Dus hoewel ik me best veel zorgen maakte, hield ik mijn mond. Toen datzelfde jaar mijn vader overleed, wilde ik mijn moeder al helemaal niet lastigvallen met mijn problemen. Ik stortte me op de zorg voor mijn broertjes en zusjes en cijferde mezelf weg. Tot mijn negentiende, toen iemand vertelde over een meisje dat net als ik niet ongesteld werd. Zij had medicijnen gekregen en verwachtte nu een tweeling. Dat wilde ik ook!”

Lees het hele verhaal van Anita in Vriendin 18 en praat mee op het forum.

 

Foto: iStock

Plaats een reactie

Kunnen jouw kinderen alles met jou bespreken?

  •  
  •  

3Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 1 mei '13 16:28

  Reactie: Ja, alles
  ja ze kunnen alles kwijt maar ze doen het alleen niet
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  lucie.ros wo 1 mei '13 17:43

  Reactie: Ja, alles
  Of ze het doen is een tweede, ze hebben tenslotte soms meer aan advies van leeftijdsgenoten.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Inky1963 do 2 mei '13 10:37

  Reactie: Ja, alles
  daar zijn wij gewoon open in.. en het voorkomt psychische problemen bij de kinderen tijdens hun weg naar de volwassenheid..
  Reageer!
Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |