×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 17: Joke werd uitgezonden naar Kabul om agentes te leiden

Vriendin 17: Joke werd uitgezonden naar Kabul om agentes te leiden
24.04.2013 - Redactie Vriendin

Politievrouw Joke Florax (51) vertrok begin 2011 op trainingsmissie naar Kabul. Het trainen van de Afghaanse politieagentes was zwaar. “Maar ik had niet voor niets mijn man en kinderen achtergelaten: ik wilde echt iets voor deze vrouwen betekenen.”


‘Juist in Afghanistan is het belangrijk dat er politievrouwen zijn’

De ogen van Joke Florax (51) stralen als ze vertelt over haar jaar in Kabul. Het contact met de Afghaanse politievrouwen heeft diepe indruk op haar gemaakt. “Ik vind het niet alleen geweldig wat ik voor de vrouwen daar heb kunnen doen, dit jaar heeft ook mijn eigen leven enorm verrijkt. Ook ik ben er sterker van geworden.” In de afgelopen jaren werkte Joke in verschillende functies bij de politie. In 1981 was ze een van de eerste vrouwen bij Bureau Warmoestraat in Amsterdam, een echt mannenbolwerk. “Toen heb ik gemerkt wat het betekent om als vrouw niet geaccepteerd te worden tussen mannen. Collega’s waren er niet op ingesteld dat in dit deel van de stad, namelijk de rosse buurt van Amsterdam, vrouwen werkten.

Lees het hele verhaal van Joke in Vriendin 17 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Kun jij je gezin voor een lange tijd achterlaten?

  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  annie.hoekstra.98 wo 24 apr '13 16:15

  Reactie: Nee, absoluut niet
  mijn gezin betekent zoveel voor me dat ik daar niet om welke reden dan ook uit kan stappen. Ik zou me vrees'lijk schuldig voelen
  Reageer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |