×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 17: Joke werd uitgezonden naar Kabul om agentes te leiden

Vriendin 17: Joke werd uitgezonden naar Kabul om agentes te leiden
24.04.2013 - Redactie Vriendin

Politievrouw Joke Florax (51) vertrok begin 2011 op trainingsmissie naar Kabul. Het trainen van de Afghaanse politieagentes was zwaar. “Maar ik had niet voor niets mijn man en kinderen achtergelaten: ik wilde echt iets voor deze vrouwen betekenen.”


‘Juist in Afghanistan is het belangrijk dat er politievrouwen zijn’

De ogen van Joke Florax (51) stralen als ze vertelt over haar jaar in Kabul. Het contact met de Afghaanse politievrouwen heeft diepe indruk op haar gemaakt. “Ik vind het niet alleen geweldig wat ik voor de vrouwen daar heb kunnen doen, dit jaar heeft ook mijn eigen leven enorm verrijkt. Ook ik ben er sterker van geworden.” In de afgelopen jaren werkte Joke in verschillende functies bij de politie. In 1981 was ze een van de eerste vrouwen bij Bureau Warmoestraat in Amsterdam, een echt mannenbolwerk. “Toen heb ik gemerkt wat het betekent om als vrouw niet geaccepteerd te worden tussen mannen. Collega’s waren er niet op ingesteld dat in dit deel van de stad, namelijk de rosse buurt van Amsterdam, vrouwen werkten.

Lees het hele verhaal van Joke in Vriendin 17 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Kun jij je gezin voor een lange tijd achterlaten?

  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  annie.hoekstra.98 wo 24 apr '13 16:15

  Reactie: Nee, absoluut niet
  mijn gezin betekent zoveel voor me dat ik daar niet om welke reden dan ook uit kan stappen. Ik zou me vrees'lijk schuldig voelen
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |