×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 17: Zussen Petra en Marijke helpen jonge weduwen

Vriendin 17: Zussen Petra en Marijke helpen jonge weduwen
24.04.2013 -

Petra (39) verloor haar man Hans toen ze vijf maanden zwanger was van haar tweede kind. Loodzware jaren volgden. Toen ze zich weer sterker voelde, richtte ze samen met haar zus Marijke (37) stichting De Jonge Weduwe op. “We wilden een plek maken waar weduwen terecht konden voor praktische en emotionele steun.”


‘Het verdriet blijft, maar je kunt er wel mee leren leven’

Marijke: “Ik heb mijn zus nog nooit zo gelukkig gezien als de dag waarop ze Hans ontmoette. We waren aan het werk op een botenbeurs. Toen Hans, een professioneel zeiler, binnenkwam, verscheen een enorme lach op haar gezicht die er de rest van de dag niet meer af ging. Petra was op slag verliefd. En Hans ook. Ze straalden allebei. Eerst probeerde Petra nog te ontkennen dat ze hadden gezoend, maar ik had genoeg gezien. Mijn zus en ik kunnen geen geheimen voor elkaar bewaren.Na hun ontmoeting ging alles heel snel. Petra en Hans woonden binnen twee maanden samen, begonnen een bedrijf in de zeilbranche en leidden een avontuurlijk leven. Negen maanden per jaar speelde hun leven zich af op en rond wedstrijdboten. De overige drie maanden klusten ze om hun huis klaar te maken voor het gezin waar ze zo naar verlangden. Na vier jaar werd dochter Bobby geboren en niet snel daarna raakte Petra in verwachting van dochter Kit. En toen kwam in mei 2006 dat inktzwarte bericht.

Lees het hele verhaal van Petra en Marijke in Vriendin 17 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Ken jij iemand die weduwe is?

    •  
    •  

1Reacties

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |