×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 17: Zussen Petra en Marijke helpen jonge weduwen

Vriendin 17: Zussen Petra en Marijke helpen jonge weduwen
24.04.2013 -

Petra (39) verloor haar man Hans toen ze vijf maanden zwanger was van haar tweede kind. Loodzware jaren volgden. Toen ze zich weer sterker voelde, richtte ze samen met haar zus Marijke (37) stichting De Jonge Weduwe op. “We wilden een plek maken waar weduwen terecht konden voor praktische en emotionele steun.”


‘Het verdriet blijft, maar je kunt er wel mee leren leven’

Marijke: “Ik heb mijn zus nog nooit zo gelukkig gezien als de dag waarop ze Hans ontmoette. We waren aan het werk op een botenbeurs. Toen Hans, een professioneel zeiler, binnenkwam, verscheen een enorme lach op haar gezicht die er de rest van de dag niet meer af ging. Petra was op slag verliefd. En Hans ook. Ze straalden allebei. Eerst probeerde Petra nog te ontkennen dat ze hadden gezoend, maar ik had genoeg gezien. Mijn zus en ik kunnen geen geheimen voor elkaar bewaren.Na hun ontmoeting ging alles heel snel. Petra en Hans woonden binnen twee maanden samen, begonnen een bedrijf in de zeilbranche en leidden een avontuurlijk leven. Negen maanden per jaar speelde hun leven zich af op en rond wedstrijdboten. De overige drie maanden klusten ze om hun huis klaar te maken voor het gezin waar ze zo naar verlangden. Na vier jaar werd dochter Bobby geboren en niet snel daarna raakte Petra in verwachting van dochter Kit. En toen kwam in mei 2006 dat inktzwarte bericht.

Lees het hele verhaal van Petra en Marijke in Vriendin 17 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Ken jij iemand die weduwe is?

    •  
    •  

1Reacties

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |