×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 16: Inge was eigenlijk te zwaar om een kind te krijgen

Vriendin 16: Inge was eigenlijk te zwaar om een kind te krijgen
17.04.2013 - Redactie Vriendin

Een Nederlandse gynaecoloog stelt voor om vrouwen met flink overgewicht een vruchtbaarheidsbehandeling te weigeren. Inge (32) had een bmi van 35,1 toen ze zwanger werd van Stijn en is het daar niet mee eens. “Iedereen heeft recht op een kind, ook als je te dik bent.”


‘Waarom moet je afvallen om zwanger te worden?’

Ze knuffelt haar zoontje nog maar eens goed. “Hoe kun je iemand dit geluk nu ontzeggen?” vraagt ze zich hardop af. Inge is dolblij met Stijn, die geboren werd met behulp van de vruchtbaarheidsbehandeling ICSI. Toen ze daarmee begon, had Inge een bmi (body mass index) van 35,1. Ze kan zich niet voorstellen hoe het was geweest als ze was geweigerd voor de behandeling. “Ik ben een geboren moeder. Echt, ik moet er niet aan denken dat ik dit niet had mogen meemaken omdat ik te zwaar ben. Het is al moeilijk genoeg om via vruchtbaarheidsbehandelingen in het ziekenhuis een kind te krijgen.”

Lees het hele verhaal van Inge in Vriendin 16 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Vind jij dat vrouwen moeten afvallen om zwanger te worden?

  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  Mosk di 25 jun '13 15:31

  Reactie: Nee, want...
  Dat is onzin. Iedereen mag moeder worden, dus ook dikkerds
  Reageer!
Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |