×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 16: Inge was eigenlijk te zwaar om een kind te krijgen

Vriendin 16: Inge was eigenlijk te zwaar om een kind te krijgen
17.04.2013 - Redactie Vriendin

Een Nederlandse gynaecoloog stelt voor om vrouwen met flink overgewicht een vruchtbaarheidsbehandeling te weigeren. Inge (32) had een bmi van 35,1 toen ze zwanger werd van Stijn en is het daar niet mee eens. “Iedereen heeft recht op een kind, ook als je te dik bent.”


‘Waarom moet je afvallen om zwanger te worden?’

Ze knuffelt haar zoontje nog maar eens goed. “Hoe kun je iemand dit geluk nu ontzeggen?” vraagt ze zich hardop af. Inge is dolblij met Stijn, die geboren werd met behulp van de vruchtbaarheidsbehandeling ICSI. Toen ze daarmee begon, had Inge een bmi (body mass index) van 35,1. Ze kan zich niet voorstellen hoe het was geweest als ze was geweigerd voor de behandeling. “Ik ben een geboren moeder. Echt, ik moet er niet aan denken dat ik dit niet had mogen meemaken omdat ik te zwaar ben. Het is al moeilijk genoeg om via vruchtbaarheidsbehandelingen in het ziekenhuis een kind te krijgen.”

Lees het hele verhaal van Inge in Vriendin 16 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Vind jij dat vrouwen moeten afvallen om zwanger te worden?

  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  Mosk di 25 jun '13 15:31

  Reactie: Nee, want...
  Dat is onzin. Iedereen mag moeder worden, dus ook dikkerds
  Reageer!
Musicalster Nurlaila Karim: down to earth en zonder angst

17.10.2017 - Ze is fan van ‘oervrouwen’ als Gloria Estefan, vindt overdrijven op social media stom en heeft geen spijt van haar verleden. Het is duidelijk: zangeres, actrice én coach Nurlaila Karim (42) houdt van aanpakken. “Ik wil niet dat angst me beperkt in het najagen van mijn dromen.”

Lees meer!
Blijf bakken

16.10.2017 - Zondag is alweer de laatste aflevering van Heel Holland bakt van dit seizoen. Niet getreurd: op Vriendin.nl hebben we de lekkerste taartrecepten voor je verzameld. Zo kun je thuis gewoon verder bakken!

Lees meer!
9 feitjes over stof die je waarschijnlijk niet wist

16.10.2017 - Ben je een enorme sloddervos of zit je juist tegen smetvrees aan? Het maakt niet uit, er is altijd stof in huis. Om te bewijzen dat jij hier écht niets aan kunt doen, heeft Helpling, het platform voor het boeken van een huishoudelijke hulp, 9 verrassende feiten voor je afgestoft.

Lees verder
Oplossing puzzel 31: eisprong

12.10.2017 - Winnaars van een vakantieweekend bij Topparken Résidence Valkenburg. t.w.v. € 445,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 41)

12.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!

1

Marion en Cindy helpen nabestaanden na medische fouten

11.10.2017 - Marion (37) en Cindy (44) verloren allebei een ouder na een medische blunder. Samen begonnen ze een stichting om anderen bij te staan die hetzelfde overkomt. “Artsen kunnen fouten maken, het zijn mensen. Maar als het gebeurt, kom er dan voor uit. Ga in gesprek met de nabestaanden.”

Lees meer!
Felicia is 27 jaar ouder dan haar vriend Nick

11.10.2017 - Toen Felicia (50) Nick (23) ontmoette, dacht ze meteen: wat een leuke jongen. De vonk sloeg over en sinds twee jaar hebben ze een relatie. Hun leeftijdsverschil van 27 jaar speelt nauwelijks een rol. “Alleen met triviant heeft hij soms nog nooit van gebeurtenissen gehoord.”

Lees meer!
Margaret (37) ‘Ik snoep stiekem van de ritalin van mijn dochter’

10.10.2017 - Margaret (37) is getrouwd, moeder van drie kinderen en heeft een pittige baan. Ruim een half jaar geleden probeerde ze een ritalin-pilletje van haar jongste dochter, die ADHD heeft. En nu snoept ze er vaker van. 'Ik wil, nee móét het in de hand houden...'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 195 |