×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 15: Saskia overwon na jaren haar angststoornis

Vriendin 15: Saskia overwon na jaren haar angststoornis
09.04.2013 - Redactie Vriendin

Ze komt over als een stoere tante. Dus voor haar omgeving kwam het als een verrassing dat Saskia (46) iedere dag bang was om dood te gaan. Dankzij therapie is ze nu volledig van haar paniekaanvallen af. “Had iemand me tien jaar geleden maar verteld dat er iets aan te doen was.”


‘Iedere keer wist ik zeker dat ik doodging’


Saskia: “Ik kan me de eerste keer dat het gebeurde nog goed herinneren, ik was vijftien. Samen met vriendinnen was ik een weekendje weg in Duitsland toen ik midden in een discotheek opeens flauwviel. Mijn vriendinnen dachten dat het door vermoeidheid kwam en brachten me naar huis. Maar in bed werd ik opnieuw niet lekker. Ik begon over mijn hele lijf te trillen en te klappertanden en snakte naar adem. Ik wist niet wat me overkwam, was ervan overtuigd dat mijn laatste uur had geslagen. Met spoed gingen we naar het ziekenhuis, waar een zuster me uitlegde dat ik aan het hyperventileren was.

Lees het hele verhaal van Saskia in Vriendin 15 en praat mee op het forum.

Saskia heeft een boek geschreven over haar angststoornissen. Klik hier als je kans wilt maken op haar boek.

Plaats een reactie

Ben jij wel eens angstig?

  •  
  •  
  •  

7Reacties

 • Dit is niet ok!

  annie.hoekstra.98 wo 10 apr '13 11:21

  Reactie: Ja, soms wel
  Heel soms kan ik angst hebben voor iets en meestal is die angst onverklaarbaar maar ik ben niet zo gauw angstig. Alleen als er echt iets is
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 10 apr '13 17:27

  Reactie: Ja, heel vaak zelfs
  kamp ook met een angststoornis...
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 10 apr '13 17:28

  Reactie: Ja, heel vaak zelfs
  omdat ik zelf ook met een angststoornis kamp.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 10 apr '13 19:05

  Reactie: Ja, soms wel
  heel soms , in een drukke periode en als er veel op mijn af komt . kan ik wel eens angstig zijn en hyperventileren ! gelukkig weinig last van !
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 11 apr '13 00:09

  Reactie: Ja, heel vaak zelfs
  ik heb ook een angststoornis
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 11 apr '13 14:03

  Reactie: Ja, soms wel
  ik ben ook bang dat mijn geliefden iets overkomt..en ook bang voor de dood daarvoor ga ik hulp krijgen..
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Tiny81 za 13 apr '13 14:59

  Reactie: Ja, heel vaak zelfs
  Yep, paniekstoornis gekregen na overstap Mycrogynon naar een goedkopere variant. Pas na een half jaar ontdekt, nu langzaam mijn leven weer aan het opbouwen.
  Reageer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |