×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 15: Saskia overwon na jaren haar angststoornis

Vriendin 15: Saskia overwon na jaren haar angststoornis
09.04.2013 - Redactie Vriendin

Ze komt over als een stoere tante. Dus voor haar omgeving kwam het als een verrassing dat Saskia (46) iedere dag bang was om dood te gaan. Dankzij therapie is ze nu volledig van haar paniekaanvallen af. “Had iemand me tien jaar geleden maar verteld dat er iets aan te doen was.”


‘Iedere keer wist ik zeker dat ik doodging’


Saskia: “Ik kan me de eerste keer dat het gebeurde nog goed herinneren, ik was vijftien. Samen met vriendinnen was ik een weekendje weg in Duitsland toen ik midden in een discotheek opeens flauwviel. Mijn vriendinnen dachten dat het door vermoeidheid kwam en brachten me naar huis. Maar in bed werd ik opnieuw niet lekker. Ik begon over mijn hele lijf te trillen en te klappertanden en snakte naar adem. Ik wist niet wat me overkwam, was ervan overtuigd dat mijn laatste uur had geslagen. Met spoed gingen we naar het ziekenhuis, waar een zuster me uitlegde dat ik aan het hyperventileren was.

Lees het hele verhaal van Saskia in Vriendin 15 en praat mee op het forum.

Saskia heeft een boek geschreven over haar angststoornissen. Klik hier als je kans wilt maken op haar boek.

Plaats een reactie

Ben jij wel eens angstig?

  •  
  •  
  •  

7Reacties

 • Dit is niet ok!

  annie.hoekstra.98 wo 10 apr '13 11:21

  Reactie: Ja, soms wel
  Heel soms kan ik angst hebben voor iets en meestal is die angst onverklaarbaar maar ik ben niet zo gauw angstig. Alleen als er echt iets is
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 10 apr '13 17:27

  Reactie: Ja, heel vaak zelfs
  kamp ook met een angststoornis...
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 10 apr '13 17:28

  Reactie: Ja, heel vaak zelfs
  omdat ik zelf ook met een angststoornis kamp.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 10 apr '13 19:05

  Reactie: Ja, soms wel
  heel soms , in een drukke periode en als er veel op mijn af komt . kan ik wel eens angstig zijn en hyperventileren ! gelukkig weinig last van !
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 11 apr '13 00:09

  Reactie: Ja, heel vaak zelfs
  ik heb ook een angststoornis
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 11 apr '13 14:03

  Reactie: Ja, soms wel
  ik ben ook bang dat mijn geliefden iets overkomt..en ook bang voor de dood daarvoor ga ik hulp krijgen..
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Tiny81 za 13 apr '13 14:59

  Reactie: Ja, heel vaak zelfs
  Yep, paniekstoornis gekregen na overstap Mycrogynon naar een goedkopere variant. Pas na een half jaar ontdekt, nu langzaam mijn leven weer aan het opbouwen.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |