×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 14: Dankzij een second opinion leeft Daniella nog

Vriendin 14: Dankzij een second opinion leeft Daniella nog
03.04.2013 -

‘Er was dus wél iets met me aan de hand’


Als je met steken in je borst in het ziekenhuis komt en de arts zegt na een kort onderzoek dat er niks aan de hand is, wat doe je dan? Daniella (47) vertrouwde het niet. ‘Misschien zou ik opgelucht moeten zijn, maar ik dacht alleen: wat ik heb meegemaakt, is niet normaal.’

Daniella: “‘Het ziet er niet goed uit’, zei mijn arts over de uitslag van de CT-scan. ‘Je hebt een vernauwing in de rechterkransslagader bij je hart.’ Er was dus wél iets met me aan de hand. Die vernauwing had kunnen leiden tot een hartinfarct. Of erger: ik had dood kunnen zijn. Ik vuurde vragen op hem af: kan ik eraan geopereerd worden, wat mag ik nog doen, hoe ziet mijn toekomst eruit? Duidelijk was dat ik geen inspanningen meer mocht verrichten tot de vernauwing was verholpen. Zelfs autorijden was onverantwoord. Onwerkelijk. En dat terwijl mijn vorige arts me naar huis stuurde met: ‘Waarschijnlijk heb je een slechte conditie.’

Lees het hele verhaal van Daniella in Vriendin 14 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij wel eens om een second opinion gevraagd?

  •  
  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  JessicaKim wo 3 apr '13 12:25

  Reactie: Ja, en daar ben ik heel blij om
  mijn fysio dacht dat mijn spieren gewoon te slap waren en dat t wel goed zou komen met meer trainen. achteraf bleek dat mijn voorste kruisband afgescheurd was en een heel stuk van mijn meniscus beschadigt was, het was dus niet erg handig al dat trainen, ben blij dat ik het niet vertrouwde en een mri scan heb aangevraagd
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  valentino wo 3 apr '13 16:21

  Reactie: Ja, maar die was hetzelfde als de eerste
  conclusie? U bent uitbehandeld,mee leren leven dus morfine,morfine en meer morfine! terwijl er waarschijnlijk wel behandeling mogelijk is maar dat wordt niet vergoed.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  I❤Tupperware do 4 apr '13 11:56

  Reactie: Ja, en daar ben ik heel blij om
  bij oog lasercentrum lieten ze een CT scan maken en hebben de foto waar een tumor te zien was eruit geknipt, dankzij vele andere onderzoeken, ben ik doorgestuurd naar het Radbout waar een professor een oogscan maakte en direkt een tumor op zag.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Ramoontje77 zo 7 apr '13 22:08

  Reactie: Ja, en daar ben ik heel blij om
  Ik heb 15 jaar met de verkeerde diagnose gelopen . Alles veranderde toen ik wist wat het was en dat ook zo beleefde . ik kreeg borderline op mijn naam . Ik herkende me nooit daar in. Had geen test gehad maar wel 20 stuk pillen rijker en 31 keer Isoleer cel . Ik blijk Asperger te hebben en het maakt degelijk verschil het gaat goed met mij . Herken mijn jeugd maar kreeg ook een andere behandeling . Het erg is wel dat ik PTTS kreeg en een trauma behandeling volgde . Kan nu moeilijk kinderen krijgen . En veel schade lichaam vooral lever maag . Maar ben wel nu heel blij dat ik weet wat het is . Ik ben vertel dit vaak aan leerlingen GGZ zorg enz Omdat ik wil dat het een ander bespaart blijft . bij mij is het niet terug te draaien .
  Reageer!
Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |