×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 14: Annekes familie viel uit elkaar door ruzie over de erfenis van haar moeder

Vriendin 14: Annekes familie viel uit elkaar door ruzie over de erfenis van haar moeder
03.04.2013 - Redactie Vriendin

“Al voor de begrafenis drukten mijn zussen de sieraden achterover”


Drie jaar geleden overleed de moeder van Anneke (40). Wat een eerlijke verdeling van de erfenis had moeten worden, ontaardde in een drama vol leugens en bedrog. “Ik miste mijn moeder, maar huilde ook om wat wij, haar kinderen, elkaar aandeden.”

“Ik weet nog precies wanneer ik merkte dat er iets aan de gang was, al besefte ik dat op dat moment niet. Het was maart 2010. Ik stond in de keuken van mijn ouderlijk huis en huilde. Mijn moeder was een paar uur daarvoor overleden en de begrafenisondernemer was net weg. Ook al was mijn moeder al drie jaar ziek, haar dood kwam toch als een klap. De begrafenis regelen vond ik al een enorme opgave, laat staan dat ik op dat moment bezig was met de erfenis. Terwijl ik een glas water dronk, hoorde ik stemmen in de bijkeuken. Het waren mijn twee oudere zussen, Christa en Janine. Ze stonden duidelijk te smoezen en dachten dat ik hen niet hoorde. Ik ving wat woorden op en begreep dat ze het over mijn moeders sieraden hadden. Omdat de begrafenisondernemer had gezegd dat we moesten bepalen wat we mijn moeder wilden aantrekken, dacht ik dat mijn zussen dat aan het bespreken waren. Vreselijk naïef, bleek achteraf.”

Lees het hele verhaal van Anneke in Vriendin 14 en praat mee op het forum.


 

Foto: Istockphoto

Plaats een reactie

Heb jij wel eens ruzie gehad om een erfenis?

  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  Ramoontje77 zo 7 apr '13 18:48

  Reactie: Nee, gelukkig niet
  Ik zou dit nooit kunnen . Al mijn zusje alles wil. Gaat ze haar gang maar .
  Reageer!
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |