×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 14: Annekes familie viel uit elkaar door ruzie over de erfenis van haar moeder

Vriendin 14: Annekes familie viel uit elkaar door ruzie over de erfenis van haar moeder
03.04.2013 - Redactie Vriendin

“Al voor de begrafenis drukten mijn zussen de sieraden achterover”


Drie jaar geleden overleed de moeder van Anneke (40). Wat een eerlijke verdeling van de erfenis had moeten worden, ontaardde in een drama vol leugens en bedrog. “Ik miste mijn moeder, maar huilde ook om wat wij, haar kinderen, elkaar aandeden.”

“Ik weet nog precies wanneer ik merkte dat er iets aan de gang was, al besefte ik dat op dat moment niet. Het was maart 2010. Ik stond in de keuken van mijn ouderlijk huis en huilde. Mijn moeder was een paar uur daarvoor overleden en de begrafenisondernemer was net weg. Ook al was mijn moeder al drie jaar ziek, haar dood kwam toch als een klap. De begrafenis regelen vond ik al een enorme opgave, laat staan dat ik op dat moment bezig was met de erfenis. Terwijl ik een glas water dronk, hoorde ik stemmen in de bijkeuken. Het waren mijn twee oudere zussen, Christa en Janine. Ze stonden duidelijk te smoezen en dachten dat ik hen niet hoorde. Ik ving wat woorden op en begreep dat ze het over mijn moeders sieraden hadden. Omdat de begrafenisondernemer had gezegd dat we moesten bepalen wat we mijn moeder wilden aantrekken, dacht ik dat mijn zussen dat aan het bespreken waren. Vreselijk naïef, bleek achteraf.”

Lees het hele verhaal van Anneke in Vriendin 14 en praat mee op het forum.


 

Foto: Istockphoto

Plaats een reactie

Heb jij wel eens ruzie gehad om een erfenis?

  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  Ramoontje77 zo 7 apr '13 18:48

  Reactie: Nee, gelukkig niet
  Ik zou dit nooit kunnen . Al mijn zusje alles wil. Gaat ze haar gang maar .
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |