×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 14: Alle drie de kinderen van Caroline hebben autisme

Vriendin 14: Alle drie de kinderen van Caroline hebben autisme
02.04.2013 - Redactie Vriendin

‘Wij zullen nooit een normaal gezin zijn’


Met pictogrammen deelt Caroline (43) de dag in voor haar zoons Rick (11), Lars (10) en Stijn (8): nu ga je douchen, dan eten, daarna naar school. Vriendjes komen er niet over de vloer. Wat doet het met je als je drie kinderen met autisme hebt? “Ik zette mijn verdriet opzij, mijn kinderen hebben hun moeder nodig.”

“Twintig maanden na Ricks geboorte beviel ik van Lars. Al snel merkte ik dat Rick heel anders was dan Lars. Met Lars had ik meer interactie en hij vond het niet erg om opgepakt te worden. Rick had geen vriendjes. Hij stak in de klas zijn duim in zijn mond en vloog naar de tafel met auto’s. Als er werd geklapt dat de kinderen in de kring moesten komen, kwamen alle kinderen behalve Rick. Omdat ik van zijn juffen ook hoorde dat hij anders was dan zijn klasgenoten, ging ik met hem naar het Riagg. Ik kreeg het advies hem te laten testen door een medisch kinderdagverblijf. Daar zouden deskundigen, waaronder een psycholoog, zijn gedrag observeren. Uit die observaties kwam al gauw naar voren dat Rick klassiek autisme heeft: hij heeft alle kenmerken daarvan.”

Lees het hele verhaal van Caroline in Vriendin 14 en praat mee op het forum.


 

Plaats een reactie

Ken jij kinderen met autisme?

  •  
  •  

24Reacties

 • Dit is niet ok!

  JessicaKim wo 3 apr '13 12:26

  Reactie: Ja
  in mijn omgeving zijn meerdere mensen met autisme aanwezig
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wilma.raymann wo 3 apr '13 15:43

  Reactie: Ja
  Mijn zoontje van 8 is ook autistisch.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_1501335143247277 wo 3 apr '13 16:17

  Reactie: Ja
  ik ben het zelf =) niks mis mee.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Ikesvriendin wo 3 apr '13 16:24

  Reactie: Ja
  Nou, das toevallig. Ik heb ook 3 kinderen. Mijn oudste heeft ADD, mijn middelste Asperger en de jongste PDD-NOS in combi met hoogbegaafdheid. Met mijn eigen situatie zijn ze nog bezig, ik hoop eind deze maand een diagnose te krijgen zodat ik alles een plekje kan geven. De ADHD was gelijk klaar duidelijk maar ik heb het vermoedelijk in combi met Asperger, maar dat hoor ik nog definitief. Wij zien het niet als een probleem, het is gewoon onderdeel van je eigen ik en ok, we zijn misschien hier en daar wat anders, maar daar is niks mis mee, het maakt ons niet minder dan andere mensen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  monigil wo 3 apr '13 16:58

  Reactie: Ja
  ook ik heb 3 kinderen met autisme alle 3 hebben pdd-nos, 2 daarvan hebben ook add ,esm en s.i.. maar het zijn super kinderen alleen hebben ze een andere aanpak nodig dan "gewone" kinderen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  adegroot do 4 apr '13 09:18

  Reactie: Ja
  Onze zoon heeft het syndroom van Asperge. Hij heeft het moeilijk gehad maar heeft nu zijn plekje gevonden. Hij is gelukkig zo als een mens met autisme in deze voor hun vreemde wereld kan zijn. Meer kunnen we niet voor hem wensen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  adegroot do 4 apr '13 09:20

  Reactie: Ja
  Onze zoon heeft het syndroom van Asperge. Hij heeft het erg moeilijk gehad toen hij jong was. Nu heeft hij zijn plek gevonden en is hij gelukkig zoals een mens met een vorm van autisme kan zijn in een voor hun vreemde wereld.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 4 apr '13 09:50

  Reactie: Ja
  Wij hebben zelf ook een speciale slimme tiener dochter en zij heeft PDD NOS. Wij weten het pas een paar jaar en zitten nog midden in de moeilijke periode voor haar en ons als gezin. Wij gunnen haar het beste van de wereld. Zij moet het zelf nog een plek geven en er mee leren omgaan. Net als wij lerende zijn als gezin. Het is een moeilijke tijd, maar ze komt er wel met wat inzet van iedereen en haarzelf.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 4 apr '13 09:54

  Reactie: Ja
  Mijn dochter heeft PDD-NOS en mijn zoon heeft SI-stoornis.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 5 apr '13 07:29

  Reactie: Ja
  Mijn zoon heeft ook autisme
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 10 apr '13 14:12

  Reactie: Ja
  mijn zoon heeft een lichte vorm van autisme
  Reageer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |