×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 14: Alle drie de kinderen van Caroline hebben autisme

Vriendin 14: Alle drie de kinderen van Caroline hebben autisme
02.04.2013 - Redactie Vriendin

‘Wij zullen nooit een normaal gezin zijn’


Met pictogrammen deelt Caroline (43) de dag in voor haar zoons Rick (11), Lars (10) en Stijn (8): nu ga je douchen, dan eten, daarna naar school. Vriendjes komen er niet over de vloer. Wat doet het met je als je drie kinderen met autisme hebt? “Ik zette mijn verdriet opzij, mijn kinderen hebben hun moeder nodig.”

“Twintig maanden na Ricks geboorte beviel ik van Lars. Al snel merkte ik dat Rick heel anders was dan Lars. Met Lars had ik meer interactie en hij vond het niet erg om opgepakt te worden. Rick had geen vriendjes. Hij stak in de klas zijn duim in zijn mond en vloog naar de tafel met auto’s. Als er werd geklapt dat de kinderen in de kring moesten komen, kwamen alle kinderen behalve Rick. Omdat ik van zijn juffen ook hoorde dat hij anders was dan zijn klasgenoten, ging ik met hem naar het Riagg. Ik kreeg het advies hem te laten testen door een medisch kinderdagverblijf. Daar zouden deskundigen, waaronder een psycholoog, zijn gedrag observeren. Uit die observaties kwam al gauw naar voren dat Rick klassiek autisme heeft: hij heeft alle kenmerken daarvan.”

Lees het hele verhaal van Caroline in Vriendin 14 en praat mee op het forum.


 

Plaats een reactie

Ken jij kinderen met autisme?

  •  
  •  

24Reacties

 • Dit is niet ok!

  JessicaKim wo 3 apr '13 12:26

  Reactie: Ja
  in mijn omgeving zijn meerdere mensen met autisme aanwezig
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wilma.raymann wo 3 apr '13 15:43

  Reactie: Ja
  Mijn zoontje van 8 is ook autistisch.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_1501335143247277 wo 3 apr '13 16:17

  Reactie: Ja
  ik ben het zelf =) niks mis mee.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Ikesvriendin wo 3 apr '13 16:24

  Reactie: Ja
  Nou, das toevallig. Ik heb ook 3 kinderen. Mijn oudste heeft ADD, mijn middelste Asperger en de jongste PDD-NOS in combi met hoogbegaafdheid. Met mijn eigen situatie zijn ze nog bezig, ik hoop eind deze maand een diagnose te krijgen zodat ik alles een plekje kan geven. De ADHD was gelijk klaar duidelijk maar ik heb het vermoedelijk in combi met Asperger, maar dat hoor ik nog definitief. Wij zien het niet als een probleem, het is gewoon onderdeel van je eigen ik en ok, we zijn misschien hier en daar wat anders, maar daar is niks mis mee, het maakt ons niet minder dan andere mensen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  monigil wo 3 apr '13 16:58

  Reactie: Ja
  ook ik heb 3 kinderen met autisme alle 3 hebben pdd-nos, 2 daarvan hebben ook add ,esm en s.i.. maar het zijn super kinderen alleen hebben ze een andere aanpak nodig dan "gewone" kinderen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  adegroot do 4 apr '13 09:18

  Reactie: Ja
  Onze zoon heeft het syndroom van Asperge. Hij heeft het moeilijk gehad maar heeft nu zijn plekje gevonden. Hij is gelukkig zo als een mens met autisme in deze voor hun vreemde wereld kan zijn. Meer kunnen we niet voor hem wensen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  adegroot do 4 apr '13 09:20

  Reactie: Ja
  Onze zoon heeft het syndroom van Asperge. Hij heeft het erg moeilijk gehad toen hij jong was. Nu heeft hij zijn plek gevonden en is hij gelukkig zoals een mens met een vorm van autisme kan zijn in een voor hun vreemde wereld.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 4 apr '13 09:50

  Reactie: Ja
  Wij hebben zelf ook een speciale slimme tiener dochter en zij heeft PDD NOS. Wij weten het pas een paar jaar en zitten nog midden in de moeilijke periode voor haar en ons als gezin. Wij gunnen haar het beste van de wereld. Zij moet het zelf nog een plek geven en er mee leren omgaan. Net als wij lerende zijn als gezin. Het is een moeilijke tijd, maar ze komt er wel met wat inzet van iedereen en haarzelf.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 4 apr '13 09:54

  Reactie: Ja
  Mijn dochter heeft PDD-NOS en mijn zoon heeft SI-stoornis.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 5 apr '13 07:29

  Reactie: Ja
  Mijn zoon heeft ook autisme
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 10 apr '13 14:12

  Reactie: Ja
  mijn zoon heeft een lichte vorm van autisme
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |