×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Straatvraag: Vind jij dat homoseksuele ouders islamitische kinderen mogen opvangen?

Straatvraag: Vind jij dat homoseksuele ouders islamitische kinderen mogen opvangen?
27.03.2013 -

Het vijf maanden oude Turkse jongetje Yunus werd na aanwijzingen van kindermishandeling opgevangen door twee lesbische pleegouders. Nu, negen jaar later, eist zijn moeder hem terug. Ze wil vanwege haar geloof niet dat hij door lesbiennes wordt opgevoed. Ook in Turkije is het debat losgebarsten of homosekuele paren Turkse kinderen in huis mogen nemen. Vind jij dat homoseksuele ouders islamitische kinderen mogen opvangen?


In Vriendin 13 geven Jennifer, Olga en Rianne antwoord. Wij zijn ook erg benieuwd naar jouw mening. Vul onderstaande poll in en laat ons zo weten wat vindt.

Jennifer (31): “Ja, al snap ik de ophef in Turkije hierover wel, omdat het geloof daar zo’n belangrijke rol speelt. Maar je kunt een kind nu niet zomaar meer weghalen uit zo’n gezin. Stabiliteit is veel belangrijker.”

Olga (32): “Nee. Op school kan hij gepest worden als blijkt dat hij islamitisch is, maar wel bij twee moeders of twee vaders woont. Ik heb er verder niks tegen als lesbische stellen kinderen in huis nemen, maar dan moeten de biologische ouders het hier wel mee eens zijn.”

Rianne (33): “Als de pleegouders het kind wat van zijn Turkse religie en gewoontes meegeven, vind ik dat het gewoon moet kunnen. Als een kind bij twee moeders of vaders opgroeit, betekent het bovendien niet automatisch dat hij of zij ook homoseksueel wordt. Het lijkt wel alsof dat soms wordt gedacht.”

Plaats een reactie

Vind jij dat homoseksuele ouders islamitische kinderen mogen opvangen?

  •  
  •  

27Reacties

 • Dit is niet ok!

  kipje wo 27 mrt '13 15:35

  Reactie: Ja, want...
  t zijn ook gewoon mensen die net zo veel van elkaar en van hun pleekinderen kunnen houden als hetero stellen
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 27 mrt '13 16:04

  Reactie: Ja, want...
  Een homoseksueel paar kan net zoveel van een kind houden als een heteroseksueel paar. Zolang een kind in een liefdevolle en veilige omgeving opgroeit heb ik er niks op tegen.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 27 mrt '13 16:25

  Reactie: Ja, want...
  wat maakt het uit. Met liefde opvoeden is het aller belangrijkste. Liefde heeft Yunus als baby waarschijnlijk niet gehad. Laat hem fijn bij zijn pleegouders blijven.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  zonnestraal wo 27 mrt '13 16:35

  Reactie: Ja, want...
  Het gaat om een stabiele basis,en de turkse pleegouders zijn niet voorhanden dus... en het kind heeft ook geen familie of bekende die hem op kunnen vangen,wees blij met elke opvang,het gaat om het belng van het kind,zolang de pleegouders zij religie maar respecteren
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 27 mrt '13 16:51

  Reactie: Ja, want...
  Waarom om niet.Als ik in homo was zo ik voor de eer bedanken, neem lekker een Hollands kind dan is dit probleem opgelost.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  jenke wo 27 mrt '13 19:18

  Reactie: Nee, omdat...
  Ik kan me wel indenken, dat het enorm moeilijk is als jouw kind opgevoed word bij mensen die andere normen en waarden hebben. Iedereen roept wel, dat je vrijheid van meningsuiting moet hebben, maar ik vind ook de vrijheid van godsdienst in ons land een enorm belangrijk iets en dat wordt vaak niet gerespecteerd. Dit geldt voor alle soorten geloof.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  AenJackie wo 27 mrt '13 23:19

  Reactie: Ja, want...
  Als het kind al 9 jaar bij het stel woont en zij hebben het kind dus opgevoed vind ik het beetje laat om het kind nog op te kunnen eisen. Over het algemeen, als de homoseksuele ouders het kind goed en veilig opvoeden zie ik het probleem niet en het zijn inderdaad ook mensen dus vind dat bevooroordeelde gedoe maar onzin. Ze mogen eerder dankbaar zijn dat er iemand is die hun kind tenminste goed opvangt want duidelijk zijn ze dan niet zelf tot zoiets in staat.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Balouke do 28 mrt '13 09:15

  Reactie: Ja, want...
  Kinderen worden niet voor niks uit huis geplaatst en of het nu gewone stellen zijn of homo of lesbische stellen maakt niet uit(die kunnen prima voor die kinderen zorgen) , maar als de regering van dat andere land er zich gaat mee bemoeien moet hij die kinderen (spijtig voor hen) maar zelf opvangen in zijn eigen land, hij hoeft zich hier niet mee te bemoeien.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Lindaverkade1981 do 28 mrt '13 09:16

  Reactie: Ja, want...
  Er zijn tekenen van kindermishandeling, dan vind ik dat de ouders geen recht van spreken hebben waar hun kind terecht komt. En waarom zou een lesbisch stel geen buitenlands kind kunnen opvoeden. Als het via een adoptiebureau had gegaan, had er ook niemand een probleem van gemaakt. Het is gewoon belachelijk dat er zo'n ophef over is, ze wonen in NL, weten wat in NL wel en niet kan en als je dan je kind mishandeld.. dan moet je ook leven met de gevolgen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  jantina.roubos do 28 mrt '13 09:16

  Reactie: Ja, want...
  het belang van het kind staat voorop. Homoseksuele ouders kunnen net zo goed voor kinderen zorgen dan alle andere ouders. En als de islamitische ouders er problemen mee hebben.. dan hadden ze dit moeten zien te voorkomen (al besef ik dat dit niet in elk geval op gaat, het kan heel gevoelig liggen)
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  jantina.roubos do 28 mrt '13 09:18

  Reactie: Ja, want...
  Een homoseksuele ouder kan net zo goed voor een kind zorgen dan iedere andere ouder. En als islamitische ouders hier problemen mee hebben, dan moeten ze dit zien te voorkomen (ook al begrijp ik dat dat niet altijd kan)
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  janneke.dijk do 28 mrt '13 09:20

  Reactie: Ja, want...
  Het gaat om het kind.. Zolang deze de liefde en structuur krijgt die het nodig heeft is dat het beste... Het is in gezamelijk overleg mbt geloof.. Wanneer het niet binnen de eigen familie opgelost kan worden of binnen eigen cultuur.. Dan is dit het beste optie die er is.... Men moet niet in de oude orde van het geloof blijven. Het gaat om de goedheid van de mensen..
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Hendrientje do 28 mrt '13 09:27

  Reactie: Ja, want...
  Het is te gek voor woorden dat we ons dit zelfs maar afvragen. Ik begrijp werkelijk niet waarom we steeds in hokjes moeten denken. Wat maakt het uit wat iemands huidskleur, politieke voorkeur of sexuele voorkeur is. Daarnaast.... heeft iemand Yunus wel eens gevraagd of hij minder van zijn ouders houdt omdat het 2 vrouwen zijn ipv een man en een vrouw.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  mmj do 28 mrt '13 09:40

  Reactie: Ja, want...
  Liever 2x moeder liefde, als opgroeien in een gezin waar je verwaarloosd wordt! En een kind wordt niet les of homo als hij door les of homo ouders opgroeit. Het is niet besmettelijk...
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  anjatje123 do 28 mrt '13 10:06

  Reactie: Ja, want...
  wel alle sociale voorzieningen en hulp willen maar spugen op de mensen die die hulp bieden terwijl het gewoon mensen zijn? het is nog steeds niet bewezen dat je homo / lesbies wordt door bij die mensen te zijn opgevoed. Bij `gewone`mensen komt het ook voor dat ze toch een andere kant opgaan dus is gewoon gelul. Als je hulp wilt moet je je aan de regels van dat land houden, moesten wij eens proberen (ergens tegen verzetten in hun land) dan word je gelijk in t gevang gegooid of uitgezet eikels
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  zonnebloem54 do 28 mrt '13 10:11

  Reactie: Ja, want...
  omdat iedereen gelijk is, ook al zien turkse mensen dit niet zo. Ze leven in nederland, dus naar nederlandse maatstaven, regels. Als er geld te halen is, willen ze wel ineens nederlands zijn. Daarbij komt ook nog eens, dat de ophef , onzin is. het kind is al 9 jaar!!! bij die ouders en nu ineens kan het niet??? hoe geloof waardig kan je zijn als echte ouder. Willen islamitische ouders NIET dat hun kind door niet islamitische ouders worden opgevangen? dan is het zaak , dat islamitien zich eens aanmelden als opvang ouder. en niet eerst schreeuwen en gillen als er iets mis gaat. Miss kunnen de kinderen dan wel opgevangen worden zoals zij wensen
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 28 mrt '13 10:18

  Reactie: Ja, want...
  ten eerste zijn er ook Islamitische mensen die het wél oké vinden dat mensen homoseksueel zijn, dus scheer ze niet allen over één kam. Ten tweede, als er een pleeggezin beschikbaar is die een vergelijkbare culturele/religieuze achtergrond heeft, dan zou dat natuurlijk fijn zijn en de voorkeur hebben. Is dat niet het geval, dan moet je dankbaar zijn dat er een ander gezin is dat voor jouw kind zal zorgen. Er is altijd wel iets te bedenken waardoor je de pleegouders niet goed genoeg zal vinden, maar wanneer een gezin een kind goed en liefdevol opvangt en verzorgd, moet je inzien dat dit het beste voor je kind is, ook al ben je het niet met alles eens. Ik zou bijvoorbeeld ook niet blij zijn als mijn kind zou worden opgevangen in een streng religieus gezin omdat ik dit zelf absoluut niet ben, maar zolang mijn kind het goed heeft en gelukkig is, zou ik me er bij neerleggen.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 28 mrt '13 10:49

  Reactie: Ja, want...
  hier wordt het geaccepteerd, ga anders terug naar turkije en laat ons in onze waarde. juist homo en lesbische paren geven nog meer liefde aan de kinderen. deze mensen kiezen ervoor om kinderen op te vangen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Anneke van Dijken do 28 mrt '13 11:01

  Reactie: Ja, want...
  ze kunnen net zoveel liefde en aandacht aan de kinderen geven als heteromensen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  jopie1953 do 28 mrt '13 12:06

  Reactie: Ja, want...
  die kunnen net zo goed of slecht opvoeden als ieder ander gemengd paar.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 28 mrt '13 15:32

  Reactie: Ja, want...
  Deze ouders zijn ook gewoon goede pleegouders en wanneer buitenlandse mensen in Nederland komen wonen, moeten ze ook maar accepteren dat het hier soms anders werkt. Zoals het ook zou gelden wanneer Nederlanders naar het buitenland gaan. Die moeten zich ook aanpassen aan de regels en normen en waarden daar.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 28 mrt '13 16:59

  Reactie: Ja, want...
  Nee, het gaat toch om het belang van het kind en de liefde en geluk wat ze in zo'n gezin krijgen. Dat kunnen homo/ lesbische stellen ook. Ik denk dat er ook genoeg Nederlandse kinderen in een pleeggezin opgroeien die bijv. thuis niet gelovig worden opgevoed en wel in een religieus gezin terechtkomen of net andersom. Het belang van het kind gaat hierbij toch voorop.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Viviane do 28 mrt '13 19:21

  Reactie: Ja, want...
  Yunus is niet zomaar uit huis geplaatst en pleegouders zijn er te weinig..Maar wat een ophef na 9 jaar!!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Idioom ma 1 apr '13 22:21

  Reactie: Ja, want...
  De geaardheid van mensen heeft helemaal niets te maken met het vermogen om pleegouder te kunnen zijn. Men moet blij zijn met alle pleegouders die er zijn. Ik vind het vreemd dat er nog steeds zo raar tegen homoseksualiteit wordt aangekeken. Ook singles of mensen van 50+ mogen pleegouder zijn, is dat dan ook slecht voor het kind?
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Idioom ma 1 apr '13 22:24

  Reactie: Ja, want...
  De geaardheid van een persoon heeft helemaal niets te maken met zijn/haar vermogen om pleegouder te kunnen zijn. Het gaat erom dat een kind wordt opgevangen en in een stabiele en liefdevolle situatie terecht komt. En dan maakt het niet uit of je hetero bent, homoseksueel, singel, 50+ enz. Ik heb een groot respect voor iedereen die als pleegouder zorg verleend aan kinderen en ze een goed thuis wil bieden. Ouders waarvan de kinderen in pleegzorg worden geplaatst, mogen/moeten blij zijn dat hun kinderen goed worden opgevangen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  ilona van leeuwen di 2 apr '13 21:47

  Reactie: Ja, want...
  De moeder heeft al haar rechten verspeeld op inspraak toen ze dit haar kind liet overkomen. Ten tweede wonen wij in Nederland waar het heel normaal is dat homo/lesbo stellen samen een kind groot brengen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  --Anoniempje wo 3 apr '13 08:25

  Reactie: Ja, want...
  ik denk dat je blij moet zijn met elke pleegouder die er is. Ze doen ontzettend goed werk, en vind het erg knap dat ze dit werk doen. Als je als moeder/vader niet meer voor je kind kan zorgen en dit kind komt in een gezin met homoseksuele pleegouders terecht, wat maakt dat uit? Als ze je kind de dingen kunnen geven die je zelf niet kunt, moet je daar toch juist dankbaar voor zijn?
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |