×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 13: Ex-agente Ellis werd ziek van haar werk

Vriendin 13: Ex-agente Ellis werd ziek van haar werk
26.03.2013 -

Vijftien jaar werkte Ellis (41) als politieagente. Maar in haar werk maakte ze zo veel heftige dingen mee, dat ze last kreeg van lichamelijke en psychische klachten. Pas na jaren werd duidelijk dat Ellis lijdt aan PTSS, het chronisch posttraumatisch stresssyndroom. ‘Ik kon alleen nog op de bank hangen en televisie kijken. Zo overleefde ik.’


‘Eerst dachten artsen aan epilepsie, daarna aan alzheimer’

Toen Ellis drie jaar geleden van de bedrijfsarts hoorde wat er met haar aan de hand was, reageerde ze opgelucht. “Eindelijk was er een diagnose, na al die jaren van onzekerheid. Al had ik zelf nooit gedacht aan een posttraumatisch stress-syndroom. Ik associeerde die ziekte meer met soldaten aan het front. Vanaf dat moment wilde ik alles over chronisch PTSS lezen en ben in therapie gegaan. Ik wilde er vol voor gaan en zo snel mogelijk beter worden. Maar dat valt niet mee. Ik ben er nog niet vanaf, dat is mij wel duidelijk.”

Lees het hele verhaal van Ellis in Vriendin 13.

Plaats een reactie

Heb jij het naar je zin op je werk?

  •  
  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  Gerda W wo 27 mrt '13 16:29

  Reactie: Ja, gelukkig wel
  Dat hangt helemaal van het weer af. Ik verlang naar de lente. Ik beb namelijk door mijn werk als postbezorgster veel buiten en ben die kou nu wel eens zat en wil wel eens zonder al die dikke kleding mijn werk doen. Maar ja, dat hebben we helaas niet zelf voor het zeggen!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 27 mrt '13 17:49

  Reactie: Nee, ik heb ook liever een andere baan
  Rare vraag met zoveel werkloos. Mijn antwoord: had ik maar werk! Moest stemmen dus maar op: Nee, ik heb ook liever een andere baan gestemd.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  nursmarije vr 29 mrt '13 19:26

  Reactie: Nee, ik heb ook liever een andere baan
  Vond het jammer dat het Artikel in weekblad over PTSS bij politie. Ik heb zelf PTSS na ongeval... Vind jammer dat dat er niet bij vermeld wordt in het algemeen PTSS klachten ook voorkomen.. Miss nog artikel aan wijden?
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 31 mrt '13 03:46

  Reactie: Nee, ik heb ook liever een andere baan
  ik voel me gewoon een machine, er moet steeds meer in minder tijd!
  Reageer!
Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |