×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 13: Ex-agente Ellis werd ziek van haar werk

Vriendin 13: Ex-agente Ellis werd ziek van haar werk
26.03.2013 -

Vijftien jaar werkte Ellis (41) als politieagente. Maar in haar werk maakte ze zo veel heftige dingen mee, dat ze last kreeg van lichamelijke en psychische klachten. Pas na jaren werd duidelijk dat Ellis lijdt aan PTSS, het chronisch posttraumatisch stresssyndroom. ‘Ik kon alleen nog op de bank hangen en televisie kijken. Zo overleefde ik.’


‘Eerst dachten artsen aan epilepsie, daarna aan alzheimer’

Toen Ellis drie jaar geleden van de bedrijfsarts hoorde wat er met haar aan de hand was, reageerde ze opgelucht. “Eindelijk was er een diagnose, na al die jaren van onzekerheid. Al had ik zelf nooit gedacht aan een posttraumatisch stress-syndroom. Ik associeerde die ziekte meer met soldaten aan het front. Vanaf dat moment wilde ik alles over chronisch PTSS lezen en ben in therapie gegaan. Ik wilde er vol voor gaan en zo snel mogelijk beter worden. Maar dat valt niet mee. Ik ben er nog niet vanaf, dat is mij wel duidelijk.”

Lees het hele verhaal van Ellis in Vriendin 13.

Plaats een reactie

Heb jij het naar je zin op je werk?

  •  
  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  Gerda W wo 27 mrt '13 16:29

  Reactie: Ja, gelukkig wel
  Dat hangt helemaal van het weer af. Ik verlang naar de lente. Ik beb namelijk door mijn werk als postbezorgster veel buiten en ben die kou nu wel eens zat en wil wel eens zonder al die dikke kleding mijn werk doen. Maar ja, dat hebben we helaas niet zelf voor het zeggen!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 27 mrt '13 17:49

  Reactie: Nee, ik heb ook liever een andere baan
  Rare vraag met zoveel werkloos. Mijn antwoord: had ik maar werk! Moest stemmen dus maar op: Nee, ik heb ook liever een andere baan gestemd.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  nursmarije vr 29 mrt '13 19:26

  Reactie: Nee, ik heb ook liever een andere baan
  Vond het jammer dat het Artikel in weekblad over PTSS bij politie. Ik heb zelf PTSS na ongeval... Vind jammer dat dat er niet bij vermeld wordt in het algemeen PTSS klachten ook voorkomen.. Miss nog artikel aan wijden?
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 31 mrt '13 03:46

  Reactie: Nee, ik heb ook liever een andere baan
  ik voel me gewoon een machine, er moet steeds meer in minder tijd!
  Reageer!
Musicalster Nurlaila Karim: down to earth en zonder angst

17.10.2017 - Ze is fan van ‘oervrouwen’ als Gloria Estefan, vindt overdrijven op social media stom en heeft geen spijt van haar verleden. Het is duidelijk: zangeres, actrice én coach Nurlaila Karim (42) houdt van aanpakken. “Ik wil niet dat angst me beperkt in het najagen van mijn dromen.”

Lees meer!
Blijf bakken

16.10.2017 - Zondag is alweer de laatste aflevering van Heel Holland bakt van dit seizoen. Niet getreurd: op Vriendin.nl hebben we de lekkerste taartrecepten voor je verzameld. Zo kun je thuis gewoon verder bakken!

Lees meer!
9 feitjes over stof die je waarschijnlijk niet wist

16.10.2017 - Ben je een enorme sloddervos of zit je juist tegen smetvrees aan? Het maakt niet uit, er is altijd stof in huis. Om te bewijzen dat jij hier écht niets aan kunt doen, heeft Helpling, het platform voor het boeken van een huishoudelijke hulp, 9 verrassende feiten voor je afgestoft.

Lees verder
Oplossing puzzel 31: eisprong

12.10.2017 - Winnaars van een vakantieweekend bij Topparken Résidence Valkenburg. t.w.v. € 445,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 41)

12.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!

1

Marion en Cindy helpen nabestaanden na medische fouten

11.10.2017 - Marion (37) en Cindy (44) verloren allebei een ouder na een medische blunder. Samen begonnen ze een stichting om anderen bij te staan die hetzelfde overkomt. “Artsen kunnen fouten maken, het zijn mensen. Maar als het gebeurt, kom er dan voor uit. Ga in gesprek met de nabestaanden.”

Lees meer!
Felicia is 27 jaar ouder dan haar vriend Nick

11.10.2017 - Toen Felicia (50) Nick (23) ontmoette, dacht ze meteen: wat een leuke jongen. De vonk sloeg over en sinds twee jaar hebben ze een relatie. Hun leeftijdsverschil van 27 jaar speelt nauwelijks een rol. “Alleen met triviant heeft hij soms nog nooit van gebeurtenissen gehoord.”

Lees meer!
Margaret (37) ‘Ik snoep stiekem van de ritalin van mijn dochter’

10.10.2017 - Margaret (37) is getrouwd, moeder van drie kinderen en heeft een pittige baan. Ruim een half jaar geleden probeerde ze een ritalin-pilletje van haar jongste dochter, die ADHD heeft. En nu snoept ze er vaker van. 'Ik wil, nee móét het in de hand houden...'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 195 |