×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 12: Wil werkt op haar tachtigste nog steeds

Vriendin 12: Wil werkt op haar tachtigste nog steeds
20.03.2013 - Redactie Vriendin

Lang voordat de overheid met plannen kwam om door te werken na je 65ste, deed Wil (80) dat al. Ze was eerst 46 jaar lerares Duits en runt nu met veel plezier een schoolkantine in Amsterdam. Haar Balletje Halalletje is ongekend populair. “Ik verheug me er altijd op om de kinderen weer te zien.”


‘Thuis zitten, daar vind ik niks aan’

Kopje koffie, een praatje bij de buurvrouw, een doekje over de vensterbank, potje Rummikub en om half zes Tijd voor Max. Ook Wil had zo haar dag kunnen vullen. Op haar dooie akkertje. Maar ze moet er niet aan denken. “De hele dag thuis zitten, daar vind ik niks aan. Ik heb graag een doel in het leven.” Leeftijdsgenoten verklaren haar weleens voor gek dat ze elke morgen om half vier opstaat en in alle vroegte vanuit haar huis in Amsterdam Zuidoost naar de Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert rijdt. Wil beheert sinds vijftien jaar de schoolkantine van deze school. Ooit was er niet meer dan een counter waar je snoep kon kopen, maar zij bouwde het als vrijwilligster uit tot een succesvolle en volwaardige ‘broodjeszaak’.

Lees het hele verhaal van Wil in Vriendin 12 en praat mee op het forum.

 

Plaats een reactie

Zie jij jezelf op je tachtigste nog werken?

  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  Inky1963 wo 20 mrt '13 19:05

  Reactie: Nee, want...
  Dan wil toch lekker kunnen genieten van het rond reizen door Europa ofzo.. mijn eigen tijd indelen enzo..
  Reageer!
Musicalster Nurlaila Karim: down to earth en zonder angst

17.10.2017 - Ze is fan van ‘oervrouwen’ als Gloria Estefan, vindt overdrijven op social media stom en heeft geen spijt van haar verleden. Het is duidelijk: zangeres, actrice én coach Nurlaila Karim (42) houdt van aanpakken. “Ik wil niet dat angst me beperkt in het najagen van mijn dromen.”

Lees meer!
Blijf bakken

16.10.2017 - Zondag is alweer de laatste aflevering van Heel Holland bakt van dit seizoen. Niet getreurd: op Vriendin.nl hebben we de lekkerste taartrecepten voor je verzameld. Zo kun je thuis gewoon verder bakken!

Lees meer!
9 feitjes over stof die je waarschijnlijk niet wist

16.10.2017 - Ben je een enorme sloddervos of zit je juist tegen smetvrees aan? Het maakt niet uit, er is altijd stof in huis. Om te bewijzen dat jij hier écht niets aan kunt doen, heeft Helpling, het platform voor het boeken van een huishoudelijke hulp, 9 verrassende feiten voor je afgestoft.

Lees verder
Oplossing puzzel 31: eisprong

12.10.2017 - Winnaars van een vakantieweekend bij Topparken Résidence Valkenburg. t.w.v. € 445,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 41)

12.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!

1

Marion en Cindy helpen nabestaanden na medische fouten

11.10.2017 - Marion (37) en Cindy (44) verloren allebei een ouder na een medische blunder. Samen begonnen ze een stichting om anderen bij te staan die hetzelfde overkomt. “Artsen kunnen fouten maken, het zijn mensen. Maar als het gebeurt, kom er dan voor uit. Ga in gesprek met de nabestaanden.”

Lees meer!
Felicia is 27 jaar ouder dan haar vriend Nick

11.10.2017 - Toen Felicia (50) Nick (23) ontmoette, dacht ze meteen: wat een leuke jongen. De vonk sloeg over en sinds twee jaar hebben ze een relatie. Hun leeftijdsverschil van 27 jaar speelt nauwelijks een rol. “Alleen met triviant heeft hij soms nog nooit van gebeurtenissen gehoord.”

Lees meer!
Margaret (37) ‘Ik snoep stiekem van de ritalin van mijn dochter’

10.10.2017 - Margaret (37) is getrouwd, moeder van drie kinderen en heeft een pittige baan. Ruim een half jaar geleden probeerde ze een ritalin-pilletje van haar jongste dochter, die ADHD heeft. En nu snoept ze er vaker van. 'Ik wil, nee móét het in de hand houden...'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 195 |