×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 12: Wil werkt op haar tachtigste nog steeds

Vriendin 12: Wil werkt op haar tachtigste nog steeds
20.03.2013 - Redactie Vriendin

Lang voordat de overheid met plannen kwam om door te werken na je 65ste, deed Wil (80) dat al. Ze was eerst 46 jaar lerares Duits en runt nu met veel plezier een schoolkantine in Amsterdam. Haar Balletje Halalletje is ongekend populair. “Ik verheug me er altijd op om de kinderen weer te zien.”


‘Thuis zitten, daar vind ik niks aan’

Kopje koffie, een praatje bij de buurvrouw, een doekje over de vensterbank, potje Rummikub en om half zes Tijd voor Max. Ook Wil had zo haar dag kunnen vullen. Op haar dooie akkertje. Maar ze moet er niet aan denken. “De hele dag thuis zitten, daar vind ik niks aan. Ik heb graag een doel in het leven.” Leeftijdsgenoten verklaren haar weleens voor gek dat ze elke morgen om half vier opstaat en in alle vroegte vanuit haar huis in Amsterdam Zuidoost naar de Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert rijdt. Wil beheert sinds vijftien jaar de schoolkantine van deze school. Ooit was er niet meer dan een counter waar je snoep kon kopen, maar zij bouwde het als vrijwilligster uit tot een succesvolle en volwaardige ‘broodjeszaak’.

Lees het hele verhaal van Wil in Vriendin 12 en praat mee op het forum.

 

Plaats een reactie

Zie jij jezelf op je tachtigste nog werken?

  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  Inky1963 wo 20 mrt '13 19:05

  Reactie: Nee, want...
  Dan wil toch lekker kunnen genieten van het rond reizen door Europa ofzo.. mijn eigen tijd indelen enzo..
  Reageer!
Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |