×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 12: De vriend van Katinka is depressief

Vriendin 12: De vriend van Katinka is depressief
20.03.2013 - Redactie Vriendin

De vriend van Katinka (51) heeft last van depressies. “Zonder dat hij het mij had verteld, is hij met zijn medicatie gestopt. Nu hangt hij al vijftien maanden alleen maar op de bank.”


“Al ruim een jaar is de sfeer in huis om te snijden”

Katinka: “In het weekend slaapt mijn vriend Gert vaak tot half drie uit. Het liefst nog langer. Hij kan hele dagen onder zijn dekbed liggen. Zelf zegt hij dat hij ‘laag in zijn energie zit’, ik noem het ronduit depressief. En dat is nu al vijftien maanden zo. Ik hou heel veel van hem, hij is mijn lief en ik wil hem niet kwijt. Maar dit put mij wel uit. Ik wil graag leven, genieten, maar nu trapt er constant iemand op de rem. Op de dagen dat Gert zo lang uitslaapt, sluip ik door het huis. Hij zegt wel dat dat niet hoeft, maar toch heb ik het gevoel dat ik zachtjes moet doen.”

Lees het hele verhaal van Katinka in Vriendin 12 en praat mee op het forum.


 

Foto: iStock

Plaats een reactie

Ben jij wel eens depressief geweest?

  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 20 mrt '13 16:50

  Reactie: Ja, erg lang zelfs
  En ik ben heel erg gesteund door mijn partner
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 20 mrt '13 16:53

  Reactie: Ja, erg lang zelfs
  Ik vind het erg belangrijk dat als je depresief bent, steun hebt van je directe omgeving. Het heeft bij mij ruim vijftien jaar geduurd en die steun was erg belangrijk om het vol te houden
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Sunshine91 wo 20 mrt '13 18:21

  Reactie: Ja, maar dat was van korte duur
  Dat was tijdens de middelbare school begin jaren. Maar toen ik naar een nieuwe school ging, ging alles veel beter en was ik weer happy. Mede door mijn familie.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 21 mrt '13 16:07

  Reactie: Ja, erg lang zelfs
  Ikben al jaren depressief vooral in de winter. Ik heb al vele therapien gevolgd maar lijk nu eindelijk baat te hebben bij een combinatie van medicijnen, reiki en vooral Neo therapie! !
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |