×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 12: De vriend van Katinka is depressief

Vriendin 12: De vriend van Katinka is depressief
20.03.2013 - Redactie Vriendin

De vriend van Katinka (51) heeft last van depressies. “Zonder dat hij het mij had verteld, is hij met zijn medicatie gestopt. Nu hangt hij al vijftien maanden alleen maar op de bank.”


“Al ruim een jaar is de sfeer in huis om te snijden”

Katinka: “In het weekend slaapt mijn vriend Gert vaak tot half drie uit. Het liefst nog langer. Hij kan hele dagen onder zijn dekbed liggen. Zelf zegt hij dat hij ‘laag in zijn energie zit’, ik noem het ronduit depressief. En dat is nu al vijftien maanden zo. Ik hou heel veel van hem, hij is mijn lief en ik wil hem niet kwijt. Maar dit put mij wel uit. Ik wil graag leven, genieten, maar nu trapt er constant iemand op de rem. Op de dagen dat Gert zo lang uitslaapt, sluip ik door het huis. Hij zegt wel dat dat niet hoeft, maar toch heb ik het gevoel dat ik zachtjes moet doen.”

Lees het hele verhaal van Katinka in Vriendin 12 en praat mee op het forum.


 

Foto: iStock

Plaats een reactie

Ben jij wel eens depressief geweest?

  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 20 mrt '13 16:50

  Reactie: Ja, erg lang zelfs
  En ik ben heel erg gesteund door mijn partner
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 20 mrt '13 16:53

  Reactie: Ja, erg lang zelfs
  Ik vind het erg belangrijk dat als je depresief bent, steun hebt van je directe omgeving. Het heeft bij mij ruim vijftien jaar geduurd en die steun was erg belangrijk om het vol te houden
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Sunshine91 wo 20 mrt '13 18:21

  Reactie: Ja, maar dat was van korte duur
  Dat was tijdens de middelbare school begin jaren. Maar toen ik naar een nieuwe school ging, ging alles veel beter en was ik weer happy. Mede door mijn familie.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 21 mrt '13 16:07

  Reactie: Ja, erg lang zelfs
  Ikben al jaren depressief vooral in de winter. Ik heb al vele therapien gevolgd maar lijk nu eindelijk baat te hebben bij een combinatie van medicijnen, reiki en vooral Neo therapie! !
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |