×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 12: Elisabeths man ging er plotseling vandoor

Vriendin 12: Elisabeths man ging er plotseling vandoor
19.03.2013 - Redactie Vriendin

Ga er maar aan staan: Elisabeth (51) zorgt als alleenstaande moeder voor tien kinderen. “Heftig? Ja, maar ik ben een sterke vrouw. En als de kinderen hun armen om me heen slaan, geniet ik!"


‘Ik bleef alleen achter met tien kinderen’

Elisabeth: “Elke week koop ik bij de supermarkt wel dertig broden en vijftien liter karnemelk. Vroeger dachten de kassadames dat ik voor een vereniging inkopen deed. Ze keken heel verbaasd toen ik zei dat het voor mijn gezin was. Inmiddels zijn ze er helemaal aan gewend dat ik in sneltempo mijn kar vollaad. Mijn dag verloopt volgens een strakke planning.
Ik begin al om vijf uur ’s ochtends: ik ruim de vaatwasser uit, draai de eerste was en wek de drie jongste kinderen. Als ik met ze ga ontbijten, is de badkamer weer vrij voor de anderen. Om acht uur zet ik de jongsten af op school – de oudsten gaan zelf – en ga ik langs mijn vader. Hij is bijna negentig en woont nog zelfstandig, maar hij heeft wel wat hulp nodig. In de middag doe ik de boodschappen en het huishouden en om drie uur moet ik de kinderen al van school halen. Eigenlijk kan ik pas ’s avonds om half tien met de voetjes op de bank, als iedereen in bed ligt.”

Lees het hele verhaal van Elisabeth in Vriendin 12 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Zou jij het aankunnen om alleen voor 10 kinderen te zorgen?

  •  
  •  

8Reacties

 • Dit is niet ok!

  wilma wo 20 mrt '13 14:30

  Reactie: Ja, ik denk het wel
  zou het wel kunnen heb toen ik 14 was voor een gezin gezorgd met 5 kinderen van 2 tot 10 jaar was wel maar vooor 3 weken
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  rina.vanderham wo 20 mrt '13 15:11

  Reactie: Nee, ik denk het niet...
  Petje af voor Elisabeth.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Nel Pols wo 20 mrt '13 15:29

  Reactie: Nee, ik denk het niet...
 • Dit is niet ok!

  annie.hoekstra.98 wo 20 mrt '13 16:58

  Reactie: Nee, ik denk het niet...
  omdat ik ADD heb is eigenlijk de zorg voor mijn eigen kinderen al te zwaar
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Inky1963 wo 20 mrt '13 19:07

  Reactie: Ja, ik denk het wel
  enkele van die kinderen zijn groot genoeg om te kunnen helpen in het huishouden.. alleen het financiele zou ik dan zelf moeten doen..
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  shimpie zo 24 mrt '13 13:46

  Reactie: Nee, ik denk het niet...
  nou nee ik zou dat niet kunnen , ik ben een aantal jaren gastouder geweest dan ving ik kinderen op tussen de 0en 4 jaar en dat was soms al druk dus laat staat 10 kinderen ik heb enorme respect voor elisabeth
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  petra.bijlard zo 24 mrt '13 16:24

  Reactie: Ja, ik denk het wel
  voor je kinderen kun je en wil je alles doen....iets in je zorgt dat het dan ook lukt. Ook al zal het niet altijd makkelijk zijn.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Cynthsterr za 6 apr '13 11:18

  Reactie: Nee, ik denk het niet...
  Een paar van de kinderen waren oud.en wijs genoeg. Ze namen ook een groot deel van de zorg voor se kinderen op. Dus ze stond er echt niet alleen voor zoals ze hier zegt!
  Reageer!
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |