×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 12: Elisabeths man ging er plotseling vandoor

Vriendin 12: Elisabeths man ging er plotseling vandoor
19.03.2013 - Redactie Vriendin

Ga er maar aan staan: Elisabeth (51) zorgt als alleenstaande moeder voor tien kinderen. “Heftig? Ja, maar ik ben een sterke vrouw. En als de kinderen hun armen om me heen slaan, geniet ik!"


‘Ik bleef alleen achter met tien kinderen’

Elisabeth: “Elke week koop ik bij de supermarkt wel dertig broden en vijftien liter karnemelk. Vroeger dachten de kassadames dat ik voor een vereniging inkopen deed. Ze keken heel verbaasd toen ik zei dat het voor mijn gezin was. Inmiddels zijn ze er helemaal aan gewend dat ik in sneltempo mijn kar vollaad. Mijn dag verloopt volgens een strakke planning.
Ik begin al om vijf uur ’s ochtends: ik ruim de vaatwasser uit, draai de eerste was en wek de drie jongste kinderen. Als ik met ze ga ontbijten, is de badkamer weer vrij voor de anderen. Om acht uur zet ik de jongsten af op school – de oudsten gaan zelf – en ga ik langs mijn vader. Hij is bijna negentig en woont nog zelfstandig, maar hij heeft wel wat hulp nodig. In de middag doe ik de boodschappen en het huishouden en om drie uur moet ik de kinderen al van school halen. Eigenlijk kan ik pas ’s avonds om half tien met de voetjes op de bank, als iedereen in bed ligt.”

Lees het hele verhaal van Elisabeth in Vriendin 12 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Zou jij het aankunnen om alleen voor 10 kinderen te zorgen?

  •  
  •  

8Reacties

 • Dit is niet ok!

  wilma wo 20 mrt '13 14:30

  Reactie: Ja, ik denk het wel
  zou het wel kunnen heb toen ik 14 was voor een gezin gezorgd met 5 kinderen van 2 tot 10 jaar was wel maar vooor 3 weken
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  rina.vanderham wo 20 mrt '13 15:11

  Reactie: Nee, ik denk het niet...
  Petje af voor Elisabeth.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Nel Pols wo 20 mrt '13 15:29

  Reactie: Nee, ik denk het niet...
 • Dit is niet ok!

  annie.hoekstra.98 wo 20 mrt '13 16:58

  Reactie: Nee, ik denk het niet...
  omdat ik ADD heb is eigenlijk de zorg voor mijn eigen kinderen al te zwaar
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Inky1963 wo 20 mrt '13 19:07

  Reactie: Ja, ik denk het wel
  enkele van die kinderen zijn groot genoeg om te kunnen helpen in het huishouden.. alleen het financiele zou ik dan zelf moeten doen..
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  shimpie zo 24 mrt '13 13:46

  Reactie: Nee, ik denk het niet...
  nou nee ik zou dat niet kunnen , ik ben een aantal jaren gastouder geweest dan ving ik kinderen op tussen de 0en 4 jaar en dat was soms al druk dus laat staat 10 kinderen ik heb enorme respect voor elisabeth
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  petra.bijlard zo 24 mrt '13 16:24

  Reactie: Ja, ik denk het wel
  voor je kinderen kun je en wil je alles doen....iets in je zorgt dat het dan ook lukt. Ook al zal het niet altijd makkelijk zijn.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Cynthsterr za 6 apr '13 11:18

  Reactie: Nee, ik denk het niet...
  Een paar van de kinderen waren oud.en wijs genoeg. Ze namen ook een groot deel van de zorg voor se kinderen op. Dus ze stond er echt niet alleen voor zoals ze hier zegt!
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |