×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 11: Yvette runt een kattenopvang

Vriendin 11: Yvette runt een kattenopvang
13.03.2013 -

Ze wil absoluut geen ‘kattenvrouwtje’ genoemd worden. Maar Yvette (53) verzorgt wel tweehonderd (!) katten, die allemaal het nodige hebben meegemaakt. Vriendin neemt een kijkje in het Kattendorp.


‘Alle 200 hebben ze een naam’

Verscholen in een bos in het oosten van het land, tussen Deventer en Zutphen, wonen ruim tweehonderd zwerfkatten. In bomen, in struiken, achter een polletje gras... Hoe langer je kijkt, hoe meer katten je ontdekt. Bezoekers die hun wondere wereld betreden, worden nauwlettend in de gaten gehouden. Want de meeste katten hier hebben zo veel meegemaakt dat ze mensen niet meer vertrouwen. Op deze opvangplek kunnen onherplaatsbare katten terecht: katten die agressief zijn of die niet meer tam kunnen worden. Ze slijten hun dagen in de bosren, een gigantisch stuk afgezet bos. De katten blijven hier tot hun dood. Het is hun thuis.

Lees het hele verhaal van Yvette in Vriendin 11.

Plaats een reactie

Zou jij een kat uit het asiel adopteren?

  •  
  •  
  •  

10Reacties

 • Dit is niet ok!

  fb_1374062512656070 wo 13 mrt '13 15:19

  Reactie: Ja, als ik een kat neem adopteer ik er een
  Helaas is voor ons het hebben van poezen afgelopen. Het afgelopen jaar zijn onze 3 liefjes naar de poezen hemel gegaan. En in verband met de long problemen van mijn man is de beslissing genomen om geen nieuwe te halen. Maar o je, wat mis ik ze
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Pandaliesje wo 13 mrt '13 15:50

  Reactie: Nee ik wil geen kat
  Ik heb liever een hond, dank u.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Mique wo 13 mrt '13 16:16

  Reactie: Ja, als ik een kat neem adopteer ik er een
  Mijn kat heb ik als ongeveer 11 weken oude kitten (vondeling) uit het asiel gehaald. En ze is de liefste kat op aarde! Als je een kitten neemt, weet je sowieso nog niet precies wat voor kat je krijgt (!!) en het voordeel van een kitten uit het asiel is dat het beestje al is nagekeken door een dierenarts en dus gezond is (en zo niet is bekend wat er loos is). Bovendien krijg je bij ons asiel een brief mee voor gratis sterilisatie op de leeftijd van ongeveer 6 maanden én kun je in de eerste twee weken gratis bij de dierenarts terecht, mocht de kat iets mankeren. Mijn volgende kat komt, als het aan mij ligt, weer uit het asiel!
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   tinkerbel19 zo 17 mrt '13 21:47

   Ik heb ooken kat ut het asiel en hij was twee toen hijbij ons kwam en hij is lief ongewoon lief. Weet niet at hij heeft meegemaakt maar is zf heel lief voor mijn dochter. Hij gooit soms wel wat dinen an de tafel o kast maar dan weet ik dat hij mijn aandacht il en hij is ook ief voor een andere kat die bij een tuinder vandaan komt en ook daar i hij heel lief voor, goetjes tinkerbel19

 • Dit is niet ok!

  trees.roelofs wo 13 mrt '13 19:00

  Reactie: Ja, als ik een kat neem adopteer ik er een
  Ik heb zelf 3 katten,en buiten geef ik nog 4 katten eten.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  trees.roelofs wo 13 mrt '13 19:02

  Reactie: Ja, als ik een kat neem adopteer ik er een
  Omdat ikzelf 3katten heb,en nog 4 buiten eten geef,als ik genoeg geld had dan deed ik er nog meer verzorgen,helaas.Gr Trees
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  anja.vandennieuwendijk wo 13 mrt '13 20:52

  Reactie: Ja, als ik een kat neem adopteer ik er een
  Mijn aller eerste kat was een kat van 11 jaar uit het asiel, gunde haar een prettige oude dag, ze is ruim 23 jaar oud geworden!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Christien888 do 14 mrt '13 10:12

  Reactie: Ja, als ik een kat neem adopteer ik er een
  Ik heb 2 katten uit het asiel..
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Christien888 do 14 mrt '13 10:14

  Reactie: Ja, als ik een kat neem adopteer ik er een
  Ik heb 2 katten uit het asiel.Je weet meestal juist goed wat voor kat je krijgt,want ze zijn daar al geobserveerd en in het geval van een kitten, gesocialiseerd. Ze zijn ge-ent, gechipt en gesteriliseerd. Wat wil je nog meer.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Tequila_Sunrise zo 17 mrt '13 12:03

  Reactie: Nee ik wil geen kat
  Ik wil geen kat, maar als ik er een zou nemen dan zou hij zeker uit het asiel komen. Ik heb nu 6 konijnen uit een konijnenopvang, ook allemaal met een verdrietige achtergrond maar het is zooo bijzonder als je merkt dat ze je gaan vertrouwen en om aandacht gaan bedelen... Heerlijk!!!!
  Reageer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |