×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 11: Yvette runt een kattenopvang

Vriendin 11: Yvette runt een kattenopvang
13.03.2013 -

Ze wil absoluut geen ‘kattenvrouwtje’ genoemd worden. Maar Yvette (53) verzorgt wel tweehonderd (!) katten, die allemaal het nodige hebben meegemaakt. Vriendin neemt een kijkje in het Kattendorp.


‘Alle 200 hebben ze een naam’

Verscholen in een bos in het oosten van het land, tussen Deventer en Zutphen, wonen ruim tweehonderd zwerfkatten. In bomen, in struiken, achter een polletje gras... Hoe langer je kijkt, hoe meer katten je ontdekt. Bezoekers die hun wondere wereld betreden, worden nauwlettend in de gaten gehouden. Want de meeste katten hier hebben zo veel meegemaakt dat ze mensen niet meer vertrouwen. Op deze opvangplek kunnen onherplaatsbare katten terecht: katten die agressief zijn of die niet meer tam kunnen worden. Ze slijten hun dagen in de bosren, een gigantisch stuk afgezet bos. De katten blijven hier tot hun dood. Het is hun thuis.

Lees het hele verhaal van Yvette in Vriendin 11.

Plaats een reactie

Zou jij een kat uit het asiel adopteren?

  •  
  •  
  •  

10Reacties

 • Dit is niet ok!

  fb_1374062512656070 wo 13 mrt '13 15:19

  Reactie: Ja, als ik een kat neem adopteer ik er een
  Helaas is voor ons het hebben van poezen afgelopen. Het afgelopen jaar zijn onze 3 liefjes naar de poezen hemel gegaan. En in verband met de long problemen van mijn man is de beslissing genomen om geen nieuwe te halen. Maar o je, wat mis ik ze
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Pandaliesje wo 13 mrt '13 15:50

  Reactie: Nee ik wil geen kat
  Ik heb liever een hond, dank u.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Mique wo 13 mrt '13 16:16

  Reactie: Ja, als ik een kat neem adopteer ik er een
  Mijn kat heb ik als ongeveer 11 weken oude kitten (vondeling) uit het asiel gehaald. En ze is de liefste kat op aarde! Als je een kitten neemt, weet je sowieso nog niet precies wat voor kat je krijgt (!!) en het voordeel van een kitten uit het asiel is dat het beestje al is nagekeken door een dierenarts en dus gezond is (en zo niet is bekend wat er loos is). Bovendien krijg je bij ons asiel een brief mee voor gratis sterilisatie op de leeftijd van ongeveer 6 maanden én kun je in de eerste twee weken gratis bij de dierenarts terecht, mocht de kat iets mankeren. Mijn volgende kat komt, als het aan mij ligt, weer uit het asiel!
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   tinkerbel19 zo 17 mrt '13 21:47

   Ik heb ooken kat ut het asiel en hij was twee toen hijbij ons kwam en hij is lief ongewoon lief. Weet niet at hij heeft meegemaakt maar is zf heel lief voor mijn dochter. Hij gooit soms wel wat dinen an de tafel o kast maar dan weet ik dat hij mijn aandacht il en hij is ook ief voor een andere kat die bij een tuinder vandaan komt en ook daar i hij heel lief voor, goetjes tinkerbel19

 • Dit is niet ok!

  trees.roelofs wo 13 mrt '13 19:00

  Reactie: Ja, als ik een kat neem adopteer ik er een
  Ik heb zelf 3 katten,en buiten geef ik nog 4 katten eten.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  trees.roelofs wo 13 mrt '13 19:02

  Reactie: Ja, als ik een kat neem adopteer ik er een
  Omdat ikzelf 3katten heb,en nog 4 buiten eten geef,als ik genoeg geld had dan deed ik er nog meer verzorgen,helaas.Gr Trees
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  anja.vandennieuwendijk wo 13 mrt '13 20:52

  Reactie: Ja, als ik een kat neem adopteer ik er een
  Mijn aller eerste kat was een kat van 11 jaar uit het asiel, gunde haar een prettige oude dag, ze is ruim 23 jaar oud geworden!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Christien888 do 14 mrt '13 10:12

  Reactie: Ja, als ik een kat neem adopteer ik er een
  Ik heb 2 katten uit het asiel..
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Christien888 do 14 mrt '13 10:14

  Reactie: Ja, als ik een kat neem adopteer ik er een
  Ik heb 2 katten uit het asiel.Je weet meestal juist goed wat voor kat je krijgt,want ze zijn daar al geobserveerd en in het geval van een kitten, gesocialiseerd. Ze zijn ge-ent, gechipt en gesteriliseerd. Wat wil je nog meer.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Tequila_Sunrise zo 17 mrt '13 12:03

  Reactie: Nee ik wil geen kat
  Ik wil geen kat, maar als ik er een zou nemen dan zou hij zeker uit het asiel komen. Ik heb nu 6 konijnen uit een konijnenopvang, ook allemaal met een verdrietige achtergrond maar het is zooo bijzonder als je merkt dat ze je gaan vertrouwen en om aandacht gaan bedelen... Heerlijk!!!!
  Reageer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |