×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 10: Sandra is de enige vrouwelijke binnenvaartschipper van Nederland

Vriendin 10: Sandra is de enige vrouwelijke binnenvaartschipper van Nederland
05.03.2013 - Redactie Vriendin

Met gemak bestuurt Sandra de Jong (42) haar 55 meter lange vrachtschip Orion. Haar kinderen Devi (11) en Sven (15) varen in de weekenden en vakanties ook mee. “Je ziet zo veel van Nederland. Ik heb prachtige tochten gemaakt.”


‘Als ik aan het roer sta, muziekje erbij, ben ik gelukkig’

Sandra: “Ik heb het wel geprobeerd, hoor, een baantje aan wal. Zo stond ik een tijdje op de markt en heb ik een snackbar gehad. Maar de onrust, de drang om te varen, verdween nooit. Het zit nu eenmaal in mijn bloed. Sinds vijf jaar vaar ik in mijn eentje op mijn eigen binnenvaartschip de Orion. Ik ben de enige vrouwelijke binnenvaartschipper van Nederland, misschien zelfs wel van Europa. Ik krijg vaak reacties. Sommige mensen hebben er respect voor, andere vinden het raar. Vooral traditionele types vinden het niks voor een vrouw om zoiets te doen. Het ‘hoort’ niet. Er zijn ook mannen die denken dat ik het niet kan. Daar trek ik me weinig van aan: ik ken dit schip als mijn broekzak, weet precies wat het doet. Als ik lekker achter het roer sta, muziekje erbij, voel ik me gelukkig.”

Lees het hele verhaal van Sandra in Vriendin 10 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Vind jij dat er banen zijn die vrouwen echt niet uit kunnen oefenen?

  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  Juliadeoude do 7 mrt '13 18:33

  Reactie: Nee, iedereen moet doen wat zij graag doet
  Ik houd wel van stoere vrouwen, heerlijk dat je dingen kunt doen die een passie voor je zijn!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_1059632214079592 di 8 mrt '16 14:30

  Reactie: Nee, iedereen moet doen wat zij graag doet
  Echt superleuk artikel hoor Sandra.......tuurlijk kunnen vrouwen dit.....
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 21 nov '16 11:15

  Reactie: Nee, iedereen moet doen wat zij graag doet
  het is heel mooi vrouw hoor die Sandra ik zal wel met haar willen vaaren hoor xx Michel
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |