×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 10: Sandra is de enige vrouwelijke binnenvaartschipper van Nederland

Vriendin 10: Sandra is de enige vrouwelijke binnenvaartschipper van Nederland
05.03.2013 - Redactie Vriendin

Met gemak bestuurt Sandra de Jong (42) haar 55 meter lange vrachtschip Orion. Haar kinderen Devi (11) en Sven (15) varen in de weekenden en vakanties ook mee. “Je ziet zo veel van Nederland. Ik heb prachtige tochten gemaakt.”


‘Als ik aan het roer sta, muziekje erbij, ben ik gelukkig’

Sandra: “Ik heb het wel geprobeerd, hoor, een baantje aan wal. Zo stond ik een tijdje op de markt en heb ik een snackbar gehad. Maar de onrust, de drang om te varen, verdween nooit. Het zit nu eenmaal in mijn bloed. Sinds vijf jaar vaar ik in mijn eentje op mijn eigen binnenvaartschip de Orion. Ik ben de enige vrouwelijke binnenvaartschipper van Nederland, misschien zelfs wel van Europa. Ik krijg vaak reacties. Sommige mensen hebben er respect voor, andere vinden het raar. Vooral traditionele types vinden het niks voor een vrouw om zoiets te doen. Het ‘hoort’ niet. Er zijn ook mannen die denken dat ik het niet kan. Daar trek ik me weinig van aan: ik ken dit schip als mijn broekzak, weet precies wat het doet. Als ik lekker achter het roer sta, muziekje erbij, voel ik me gelukkig.”

Lees het hele verhaal van Sandra in Vriendin 10 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Vind jij dat er banen zijn die vrouwen echt niet uit kunnen oefenen?

  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  Juliadeoude do 7 mrt '13 18:33

  Reactie: Nee, iedereen moet doen wat zij graag doet
  Ik houd wel van stoere vrouwen, heerlijk dat je dingen kunt doen die een passie voor je zijn!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_1059632214079592 di 8 mrt '16 14:30

  Reactie: Nee, iedereen moet doen wat zij graag doet
  Echt superleuk artikel hoor Sandra.......tuurlijk kunnen vrouwen dit.....
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 21 nov '16 11:15

  Reactie: Nee, iedereen moet doen wat zij graag doet
  het is heel mooi vrouw hoor die Sandra ik zal wel met haar willen vaaren hoor xx Michel
  Reageer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |