×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Straatvraag: Vind jij dat er een verbod moet komen op kindermarketing van bepaalde voedingsmiddelen?

Straatvraag: Vind jij dat er een verbod moet komen op kindermarketing van bepaalde voedingsmiddelen?
05.03.2013 -

Voedingsmiddelen voor kinderen (ontbijtgranen, koekrepen) bevatten te veel suiker, zout of vet. Daarom wil consumentenorganisatie FoodWatch een verbod op kindermarketing van deze producten. Vind jij dat ook?


In Vriendin 10 geven Lisette, Roos en Marlies antwoord. Wij zijn ook erg benieuwd naar jouw mening. Vul onderstaande poll in en laat ons zo weten wat vindt.

 

Lisette (29): “Nee, als ouder maak je zelf de keus of je je kind ongezond voedsel geeft of niet. Wel vind ik dat duidelijk moet zijn wat er precies in een product zit. Dan kunnen ouders afwegen of ze het hun kind willen geven. Zo leer ik mijn dochter nu al wat gezond voor haar is.”

Roos (22): “Ja, dat zou beter zijn. En dan zou er bij gezond voedsel voor kinderen juist meer aan marketing gedaan moeten worden. Als je net als bij snoep ook bij appels leuke plaatjes van Disneyfiguren zou krijgen, maak je ze voor kinderen aantrekkelijker.”

Marlies (48): “Nee, er wordt ook reclame gemaakt voor drank en sigaretten. Bovendien mag je best een beetje suiker, zout en vet eten, als het maar niet te veel is. Dus een kind mag best een snoepje eten, maar niet de hele zak. Dat weten ouders echt wel.”

Plaats een reactie

Vind jij dat er een verbod moet komen op kindermarketing van bepaalde voedingsmiddelen?

  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  hanny.richtervanbuiten.7 di 5 mrt '13 21:50

  Reactie: Ja, omdat...
  Alle ouders moeten natuurlijk zelf hun kinderen bewust maken wat niet of wel goed is ,maar op school kunnen ze er ook wel wat meer aan doen .
  Reageer!
  • Anonymous

   Dit is niet ok!

   Anoniem wo 6 mrt '13 09:44

   ouders hebben zelf de verantwoordelijkheid om hun kinderen gezond eten te geven. Ik als moeder zijnde vindt dat onze kinderen af en toe best eens verwend mogen worden, maar het is wel heel belangrijk dat ze genoeg vitamines etc. binnen krijgen. Dat is niet de taak van de fabrikanten, maar van ons als ouders.

 • Dit is niet ok!

  suze.nellestijn wo 6 mrt '13 12:18

  Reactie: Ja, omdat...
  kinderen mogen zeker wel wat snoepen......maar er is veel teveel ongezonde snoep....en in de winkels word het allemaal zo mooi gemaakt...allemaal snoep van bekende figuren en filmpjes!!!!! en het is ook nog eens hartstikke duur!!!!! daar moet wat aan gedaan worden......
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_772995429495925 zo 10 mrt '13 13:03

  Reactie: Ja, omdat...
  er nog te weinig ouders er op letten wat ze eten
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |