×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Straatvraag: Vind jij dat er een verbod moet komen op kindermarketing van bepaalde voedingsmiddelen?

Straatvraag: Vind jij dat er een verbod moet komen op kindermarketing van bepaalde voedingsmiddelen?
05.03.2013 -

Voedingsmiddelen voor kinderen (ontbijtgranen, koekrepen) bevatten te veel suiker, zout of vet. Daarom wil consumentenorganisatie FoodWatch een verbod op kindermarketing van deze producten. Vind jij dat ook?


In Vriendin 10 geven Lisette, Roos en Marlies antwoord. Wij zijn ook erg benieuwd naar jouw mening. Vul onderstaande poll in en laat ons zo weten wat vindt.

 

Lisette (29): “Nee, als ouder maak je zelf de keus of je je kind ongezond voedsel geeft of niet. Wel vind ik dat duidelijk moet zijn wat er precies in een product zit. Dan kunnen ouders afwegen of ze het hun kind willen geven. Zo leer ik mijn dochter nu al wat gezond voor haar is.”

Roos (22): “Ja, dat zou beter zijn. En dan zou er bij gezond voedsel voor kinderen juist meer aan marketing gedaan moeten worden. Als je net als bij snoep ook bij appels leuke plaatjes van Disneyfiguren zou krijgen, maak je ze voor kinderen aantrekkelijker.”

Marlies (48): “Nee, er wordt ook reclame gemaakt voor drank en sigaretten. Bovendien mag je best een beetje suiker, zout en vet eten, als het maar niet te veel is. Dus een kind mag best een snoepje eten, maar niet de hele zak. Dat weten ouders echt wel.”

Plaats een reactie

Vind jij dat er een verbod moet komen op kindermarketing van bepaalde voedingsmiddelen?

  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  hanny.richtervanbuiten.7 di 5 mrt '13 21:50

  Reactie: Ja, omdat...
  Alle ouders moeten natuurlijk zelf hun kinderen bewust maken wat niet of wel goed is ,maar op school kunnen ze er ook wel wat meer aan doen .
  Reageer!
  • Anonymous

   Dit is niet ok!

   Anoniem wo 6 mrt '13 09:44

   ouders hebben zelf de verantwoordelijkheid om hun kinderen gezond eten te geven. Ik als moeder zijnde vindt dat onze kinderen af en toe best eens verwend mogen worden, maar het is wel heel belangrijk dat ze genoeg vitamines etc. binnen krijgen. Dat is niet de taak van de fabrikanten, maar van ons als ouders.

 • Dit is niet ok!

  suze.nellestijn wo 6 mrt '13 12:18

  Reactie: Ja, omdat...
  kinderen mogen zeker wel wat snoepen......maar er is veel teveel ongezonde snoep....en in de winkels word het allemaal zo mooi gemaakt...allemaal snoep van bekende figuren en filmpjes!!!!! en het is ook nog eens hartstikke duur!!!!! daar moet wat aan gedaan worden......
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_772995429495925 zo 10 mrt '13 13:03

  Reactie: Ja, omdat...
  er nog te weinig ouders er op letten wat ze eten
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |