×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 9: Jenny had baarmoederhalskanker

Vriendin 9: Jenny had baarmoederhalskanker
26.02.2013 - Redactie Vriendin

Acht weken na de geboorte van haar tweede dochter krijgt Jenny (33) te horen dat ze baarmoederhalskanker heeft. Haar kraamtijd brengt ze door in het ziekenhuis, met bestralingen en chemo. “Ik leef nu veel bewuster en maak me niet meer druk om onbenulligheden.”


Jenny: “Vijf weken nadat ik was bevallen van onze jongste dochter Ylja kreeg ik plotseling hevige buikpijn en bloedingen. De artsen dachten in eerste instantie dat er stukjes placenta waren achtergebleven in mijn baarmoeder. Maar de bloedingen hielden aan en na verschillende onderzoeken bleek ik een gezwel bij mijn baarmoedermond te hebben. Hoe kon het dat de gynaecoloog dit gezwel niet hadden gezien? Ik kreeg een punctie om erachter te komen of het kwaadaardig was. Maar al te veel zorgen maakte ik me daar niet om. Toen we de uitslag kregen van het inwendig onderzoek, draaide de gynaecoloog er niet omheen: ‘Je hebt baarmoederhalskanker.’ Ik keek haar niet-begrijpend aan. Ik was 31 en had net een baby gekregen, dan kon ik nu toch geen baarmoederhalskanker hebben? Maar toen ik zag hoe aangeslagen mijn man Aron was, begon het langzaam tot me door te dringen. Ik had echt kanker. Alles begon te wankelen.”

Lees het verhaal van Jenny in Vriendin 9 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Vind jij het nodig om regelmatig gecontroleerd te worden op baarmoederhalskanker?

  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  liandaz wo 27 feb '13 15:14

  Reactie: Ja, omdat...
  je nu steeds meer jongere vrouwen hierover hoort
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Marriemar wo 27 feb '13 16:23

  Reactie: Ja, omdat...
  Je kan er zo snel genoeg bij zijn om toch nog te genezen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Marriemar wo 27 feb '13 16:24

  Reactie: Ja, omdat...
  Het kan maar vroeg genoeg ontdekt worden, dan heb je nog kans om te genezen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Anonimus do 28 feb '13 23:04

  Reactie: Ja, omdat...
  Je er zo op tijd bij komt en je baarmoederhalskanker meestal kunt voorkomen.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |