×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 9: Jenny had baarmoederhalskanker

Vriendin 9: Jenny had baarmoederhalskanker
26.02.2013 - Redactie Vriendin

Acht weken na de geboorte van haar tweede dochter krijgt Jenny (33) te horen dat ze baarmoederhalskanker heeft. Haar kraamtijd brengt ze door in het ziekenhuis, met bestralingen en chemo. “Ik leef nu veel bewuster en maak me niet meer druk om onbenulligheden.”


Jenny: “Vijf weken nadat ik was bevallen van onze jongste dochter Ylja kreeg ik plotseling hevige buikpijn en bloedingen. De artsen dachten in eerste instantie dat er stukjes placenta waren achtergebleven in mijn baarmoeder. Maar de bloedingen hielden aan en na verschillende onderzoeken bleek ik een gezwel bij mijn baarmoedermond te hebben. Hoe kon het dat de gynaecoloog dit gezwel niet hadden gezien? Ik kreeg een punctie om erachter te komen of het kwaadaardig was. Maar al te veel zorgen maakte ik me daar niet om. Toen we de uitslag kregen van het inwendig onderzoek, draaide de gynaecoloog er niet omheen: ‘Je hebt baarmoederhalskanker.’ Ik keek haar niet-begrijpend aan. Ik was 31 en had net een baby gekregen, dan kon ik nu toch geen baarmoederhalskanker hebben? Maar toen ik zag hoe aangeslagen mijn man Aron was, begon het langzaam tot me door te dringen. Ik had echt kanker. Alles begon te wankelen.”

Lees het verhaal van Jenny in Vriendin 9 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Vind jij het nodig om regelmatig gecontroleerd te worden op baarmoederhalskanker?

  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  liandaz wo 27 feb '13 15:14

  Reactie: Ja, omdat...
  je nu steeds meer jongere vrouwen hierover hoort
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Marriemar wo 27 feb '13 16:23

  Reactie: Ja, omdat...
  Je kan er zo snel genoeg bij zijn om toch nog te genezen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Marriemar wo 27 feb '13 16:24

  Reactie: Ja, omdat...
  Het kan maar vroeg genoeg ontdekt worden, dan heb je nog kans om te genezen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Anonimus do 28 feb '13 23:04

  Reactie: Ja, omdat...
  Je er zo op tijd bij komt en je baarmoederhalskanker meestal kunt voorkomen.
  Reageer!
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |