Placeholder

Vriendin 9: Petra en haar man hebben 9 dochters

Negen kinderen! Allemaal meiden! Want behalve voor hun zes (inmiddels volwassen) dochters zorgen Petra (52) en haar man Theo (49) voor drie pleegdochters. En ze hebben óók nog een gezinshuis met zeven kinderen. “Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. En het gezin was toch al groot.”

Negen kinderen! Allemaal meiden! Want behalve voor hun zes (inmiddels
volwassen) dochters zorgen Petra (52) en haar man Theo (49) voor drie pleegdochters. En ze hebben óók nog een gezinshuis met zeven kinderen. “Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. En het gezin was toch al groot.”

Petra: “In ons dorp stonden we al gauw bekend als het grote meidengezin. Ik kreeg vaak leuke reacties op ons gezin, maar soms ook wel negatieve opmerkingen. ‘Weet je wat het kost als ze gaan studeren?’ werd er dan gezegd. Ik dacht: ik hoef onze keuzes aan niemand te verantwoorden. De meeste mensen vonden het juist bijzonder dat we zo veel dochters hadden. ‘Tjonge, wat zul jij het zwaar hebben!’ zeiden ze vaak lachend tegen Theo. Hij is de enige man in het gezin, maar hij vindt het heerlijk om al die vrouwen om zich heen te hebben. Hij is dol op zijn meiden en zij op hem. Vroeger verschoonde hij keurig de luiers en zette hij de meiden onder de douche. En toen ze een paar jaar later om de beurt voor het eerst ongesteld werden, kocht hij steeds gebakjes om dat te vieren! Net als ik heeft hij nooit echt het verlangen naar een zoon gehad. ‘Ik hou toch niet van voetbal’, grapt hij altijd.”

Lees het verhaal van Petra in Vriendin 9 en praat mee op het forum.