×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 9: Petra en haar man hebben 9 dochters

Vriendin 9: Petra en haar man hebben 9 dochters
26.02.2013 - Redactie Vriendin

Negen kinderen! Allemaal meiden! Want behalve voor hun zes (inmiddels volwassen) dochters zorgen Petra (52) en haar man Theo (49) voor drie pleegdochters. En ze hebben óók nog een gezinshuis met zeven kinderen. “Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. En het gezin was toch al groot.”


Petra: “In ons dorp stonden we al gauw bekend als het grote meidengezin. Ik kreeg vaak leuke reacties op ons gezin, maar soms ook wel negatieve opmerkingen. ‘Weet je wat het kost als ze gaan studeren?’ werd er dan gezegd. Ik dacht: ik hoef onze keuzes aan niemand te verantwoorden. De meeste mensen vonden het juist bijzonder dat we zo veel dochters hadden. ‘Tjonge, wat zul jij het zwaar hebben!’ zeiden ze vaak lachend tegen Theo. Hij is de enige man in het gezin, maar hij vindt het heerlijk om al die vrouwen om zich heen te hebben. Hij is dol op zijn meiden en zij op hem. Vroeger verschoonde hij keurig de luiers en zette hij de meiden onder de douche. En toen ze een paar jaar later om de beurt voor het eerst ongesteld werden, kocht hij steeds gebakjes om dat te vieren! Net als ik heeft hij nooit echt het verlangen naar een zoon gehad. ‘Ik hou toch niet van voetbal’, grapt hij altijd.”

Lees het verhaal van Petra in Vriendin 9 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Kun jij een groot gezin voorzien van alle behoeftes?

  •  
  •  

7Reacties

 • Dit is niet ok!

  Gerda W wo 27 feb '13 15:09

  Reactie: Nee, ik denk het niet...
  Ik heb al moeite met één puberende dochter, laat staan dat het er 9 zijn.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Cassandra wo 27 feb '13 15:22

  Reactie: Ja zeker!
  Ik ben er een van 6 dus weet wel hoe het gaat in een groot gezin en mijn moeder stond er alleen voor. Als oudste van de meiden werd er veel van je gevraagt dus heb al vroeg heel veel geleerd.
  Reageer!
  • Anonymous

   Dit is niet ok!

   Anoniem wo 27 feb '13 15:48

   een dochter is leuk maar later als ze groter zijn kunnen ze je een trap toe geven. net wat mijn dochter gedaan hebt. en nooit meer thuis wilt komen.

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 27 feb '13 17:32

  Reactie: Ja zeker!
  Ik ben zelf ook 1 van 7 meisjes. Mijn vader heette ook Theo. Altijd gezellig, die kakelende kippen, nu nog. Mijn moeder is inmiddels bijna 94. Zij zorgde voor ons altijd en nu zorgen wij voor haar, logisch toch, zolang het nog kan!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Inky1963 wo 27 feb '13 17:38

  Reactie: Nee, ik denk het niet...
  zeker niet als ze allemaal een hobby of sport hebben.. Hoe moet ik dat betalen in deze tijd?? Of ze moeten tevreden zijn met wat ze hebben en samen kunnen delen..maar dat zal wel moeilijk zijn in deze tijd dat iedereen een mobiel en/of i-phone heeft..
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  MoniqueJD za 2 mrt '13 11:24

  Reactie: Ja zeker!
  Emotioneel, cultureel en liefdevol zeker, financieel is best wel een uitdaging tegenwoordig. Zeker nu ze studeren, zijn de kosten enorm. Als volgend jaar de studiefinancïering en ov veranderd, wordt het absoluut jongleren met een groot Vooral voor de jongste gaat het in de toekomst toch veranderen. Het blijven natuurlijk heerlijke draken.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 14 mrt '13 09:16

  Reactie: Nee, ik denk het niet...
  ik zou niet weten hoe we dat financieel rond moesten krijgen. Iets wat we nu al af en toe niet weten en wij hebben er maar 2.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |