×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 9: Petra en haar man hebben 9 dochters

Vriendin 9: Petra en haar man hebben 9 dochters
26.02.2013 - Redactie Vriendin

Negen kinderen! Allemaal meiden! Want behalve voor hun zes (inmiddels volwassen) dochters zorgen Petra (52) en haar man Theo (49) voor drie pleegdochters. En ze hebben óók nog een gezinshuis met zeven kinderen. “Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. En het gezin was toch al groot.”


Petra: “In ons dorp stonden we al gauw bekend als het grote meidengezin. Ik kreeg vaak leuke reacties op ons gezin, maar soms ook wel negatieve opmerkingen. ‘Weet je wat het kost als ze gaan studeren?’ werd er dan gezegd. Ik dacht: ik hoef onze keuzes aan niemand te verantwoorden. De meeste mensen vonden het juist bijzonder dat we zo veel dochters hadden. ‘Tjonge, wat zul jij het zwaar hebben!’ zeiden ze vaak lachend tegen Theo. Hij is de enige man in het gezin, maar hij vindt het heerlijk om al die vrouwen om zich heen te hebben. Hij is dol op zijn meiden en zij op hem. Vroeger verschoonde hij keurig de luiers en zette hij de meiden onder de douche. En toen ze een paar jaar later om de beurt voor het eerst ongesteld werden, kocht hij steeds gebakjes om dat te vieren! Net als ik heeft hij nooit echt het verlangen naar een zoon gehad. ‘Ik hou toch niet van voetbal’, grapt hij altijd.”

Lees het verhaal van Petra in Vriendin 9 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Kun jij een groot gezin voorzien van alle behoeftes?

  •  
  •  

7Reacties

 • Dit is niet ok!

  Gerda W wo 27 feb '13 15:09

  Reactie: Nee, ik denk het niet...
  Ik heb al moeite met één puberende dochter, laat staan dat het er 9 zijn.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Cassandra wo 27 feb '13 15:22

  Reactie: Ja zeker!
  Ik ben er een van 6 dus weet wel hoe het gaat in een groot gezin en mijn moeder stond er alleen voor. Als oudste van de meiden werd er veel van je gevraagt dus heb al vroeg heel veel geleerd.
  Reageer!
  • Anonymous

   Dit is niet ok!

   Anoniem wo 27 feb '13 15:48

   een dochter is leuk maar later als ze groter zijn kunnen ze je een trap toe geven. net wat mijn dochter gedaan hebt. en nooit meer thuis wilt komen.

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 27 feb '13 17:32

  Reactie: Ja zeker!
  Ik ben zelf ook 1 van 7 meisjes. Mijn vader heette ook Theo. Altijd gezellig, die kakelende kippen, nu nog. Mijn moeder is inmiddels bijna 94. Zij zorgde voor ons altijd en nu zorgen wij voor haar, logisch toch, zolang het nog kan!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Inky1963 wo 27 feb '13 17:38

  Reactie: Nee, ik denk het niet...
  zeker niet als ze allemaal een hobby of sport hebben.. Hoe moet ik dat betalen in deze tijd?? Of ze moeten tevreden zijn met wat ze hebben en samen kunnen delen..maar dat zal wel moeilijk zijn in deze tijd dat iedereen een mobiel en/of i-phone heeft..
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  MoniqueJD za 2 mrt '13 11:24

  Reactie: Ja zeker!
  Emotioneel, cultureel en liefdevol zeker, financieel is best wel een uitdaging tegenwoordig. Zeker nu ze studeren, zijn de kosten enorm. Als volgend jaar de studiefinancïering en ov veranderd, wordt het absoluut jongleren met een groot Vooral voor de jongste gaat het in de toekomst toch veranderen. Het blijven natuurlijk heerlijke draken.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 14 mrt '13 09:16

  Reactie: Nee, ik denk het niet...
  ik zou niet weten hoe we dat financieel rond moesten krijgen. Iets wat we nu al af en toe niet weten en wij hebben er maar 2.
  Reageer!
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |