×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Straatvraag: Vind jij dat jongeren die anderen pesten strafbaar moeten worden gesteld?

Straatvraag: Vind jij dat jongeren die anderen pesten strafbaar moeten worden gesteld?
22.02.2013 -

Het afgelopen jaar pleegden meerdere jongeren zelfmoord omdat ze werden gepest. Advocaat Richard van der Weide wil dat jongeren die anderen pesten daarom strafbaar gesteld worden. Wat vind jij?


In Vriendin 8 geven Romy, Jantiene en Lydia hun mening. Vul onderstaande poll in en laat ons zo weten wat jij vindt!

Romy (22): “Volgens mij werkt het niet om de politie erbij te halen. Ik denk niet dat er ooit echt een goede oplossing voor pesten wordt gevonden. Kinderen doen dat nou eenmaal, het is niet leuk, maar het hoort bij het opgroeien. De school en ouders zouden wel wat meer kunnen doen!”

Jantiene (30): “Voor jongeren boven de zestien jaar kan het een goede oplossing zijn. Als ze jonger zijn niet. Dan is het te heftig! Kinderen zien de ernst van pesten nog niet in.”

Lydia (53): “Jóngeren die pesten moeten niet aangepakt worden, maar juist hun ouders! Zij voeden hun kinderen op en daarom zijn zij verantwoordelijk. Kinderen zijn vaak een kopie van pa en ma. De school moet daarom meer contact zoeken met de ouders en ze inlichten over het gedrag van hun kind.”

Plaats een reactie

Vind jij dat jongeren die anderen pesten strafbaar moeten worden gesteld?

  •  
  •  

18Reacties

 • Dit is niet ok!

  Balouke vr 22 feb '13 16:13

  Reactie: Ja, omdat...
  het moet eindelijk eens stoppen. Er is al genoeg leed berokkend. Gewoon keihard straffen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  marielle.dekker vr 22 feb '13 16:22

  Reactie: Ja, omdat...
  Ja het moet maar eens afgelopen zijn! Gepest worden is verschrikkelijk! En je kan niet alles op de opvoeding gooien! De persoon zelf aanpakken! Mensen die gepest zijn nemen dat vaak hun levenlang mee! Terwijl de pester zegt ohhh zo erg was het toch niet? Zo had ik het niet bedoeld! Nee, gelijk laten voelen dat het niet kan!! Dat is mijn mening!! (vroeger ook gepest)
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  felice.schulze vr 22 feb '13 16:25

  Reactie: Nee, omdat...
  Straffen is een uitvinding van stervelingen/mensdom. Leven is energie, een lichaam is slechts de bekleding/stoffering tot extra vermogen van die energie/ziel/licht, die zich vertaalt door geest in daden in de eerste plaats. Leven doet niet aan straffen en zielen zijn vrij leven en straffen hooguit zelf hun eigen verminderde vermogens af wanneer zij in ongeziene entiteitstoestand kiezen voor opnieuw bestaan. Met jongeren die zich zo gedragen zou men eerst moeten proberen tot oprechte communicatie te komen. Vaak komt pesten voort uit disharmonie in ziel en daardoor in mindere daden. En aan mensdom valt toch weinig te verbeteren, dus daarin je energie stoppen is zonde van de tijd. Het algemene gedragspatroon in deze wereld rammelt vaak aan alle kanten. En wordt opgelegd door mensdom. En dat is behoorlijk DOM! Felice.
  Reageer!
  • Anonymous

   Dit is niet ok!

   Anoniem vr 22 feb '13 17:06

   In de dierenwereld worden ook consequenties opgelegd bij verkeerd gedrag, dat is de natuur/het instinct. Je kunt niet alles op disharmonie gooien. Dat is geen enkel excuus. Leg het maar eens uit aan de ouders van een kind dat zichzelf van het leven heeft beroofd omdat het geen enkele uitweg meer zag!

 • Dit is niet ok!

  jacqueline.dewaal vr 22 feb '13 17:00

  Reactie: Ja, omdat...
  Ze moeten weten wat ze een ander kind aan doen.Jong of niet dan leren ze het wel af.Het kind wat gepest wordt is ook geteked voor de rest van zijn leven!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Sacha190173 vr 22 feb '13 17:03

  Reactie: Ja, omdat...
  het pure mishandeling is! Het kan iemand anders zijn/haar leven compleet verwoesten. Als ouder probeer je je kinderen natuurlijk normen en waarden bij te brengen (ik in ieder geval wel), maar je hebt het gedrag van je kind niet 100% in de hand. De jongeren die andermans leven verwoesten moeten daarvan ook maar de consequenties ondervinden.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Tumbelina vr 22 feb '13 17:36

  Reactie: Nee, omdat...
  Pesten is een maatschappelijk probleem. Het zit in de mens en we zullen er met ons allen voor moeten zorgen dat het opgelost wordt. Zowel de pesters als de kinderen die gepest worden moeten worden begeleid. Daarnaast zullen alle volwassenen waar het kind mee te maken krijgt begeleid moeten worden. Pesten gebeurt ook door volwassenen, pesten, onverdraagzaamheid, uitstoten omdat iemand anders is, roddelen. Wat willen we dan van onze kinderen verwachten. Zodra mensen het niet als normaal zien om anderen te veroordelen, over ze te roddelen, komt er misschien een einde aan. Voorbeeld en begeleiden van klein kind af aan.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Tumbelina vr 22 feb '13 17:40

  Reactie: Nee, omdat...
  Ik behoor zelf tot de mensen die hun hele leven al "gepest" wordt, niet geaccepteerd. Daar heb ik derdege over nagedacht. Ik kan zelfs heel goed begrijpen waarom mensen daarom een einde aan hun leven maken. Dat zegt genoeg lijkt me zo.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  gerda.dereus.92 vr 22 feb '13 17:53

  Reactie: Ja, omdat...
  ze moeten elke dag een pak slaag krijgen totdat ze niet meer lopen kunnen.dan weten ze ook wat ze gedaan hebben die klootzakken
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  gerda.dereus.92 vr 22 feb '13 17:56

  Reactie: Ja, omdat...
  omdat het grote lamzakken zijn.ze moeten elke dag een keer een pak slaag krijgen dan weten ze misschien waar ze mee bezig zijn die klootzakken
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 22 feb '13 20:34

  Reactie: Ja, omdat...
  Het keer moet stoppen om ander zo ver te pesten dat ze geen andere uitweg zien dan zelfmoord. Het is (geestelijke) mishandeling.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  inge1975 vr 22 feb '13 21:37

  Reactie: Ja, omdat...
  ze wel gestraft moeten worden alleen moet er wel goed naar de strafmaat gekeken worden een celstrafje levert niks op meestal heeft de pester nog een grotere hulpvraag dan de gepeste daar moet iets mee gedaan worden om te zortgen dat diegene het niet weer doet en natuurlijk blijft het ook een zaak dat de ouders meewerken en de ernst van de situatie inzien als je zoon of dochter dusdanig pest dat de gepeste zich van het leven beroofd moet er wel ook een paar ogen open gaan en je als ouder dusdanig opstellen dat je ook wilt dat je kind gestraft wordt voor het feit wat er gebeurd is dat wordt vaak niet gedaan en worden ze teveel beschermt door hun ouders door te zeggen dat doet mijn kind niet ...school moet ook veel meer gaan doen en niet altijd de handen voor de ogen houden betrefd pesten scholen hebben het niet gemakkelijk dat begrijp ik maar als er iemand om hulp vraagt wordt er meestal gereageerd met het valt wel mee....das een ernstige zaak...heb zelf een zoontje die vrij zwaar en stevig is en nu in groep 1 zit en weliswaar is het nog geen pesten wat de kleuters doen maar het begint al met dikzak of jij bent te dik moet je niet zoveel snoepen zegt mijn mama..(en dat terwijl hij dus echt niks krijgt van mij en er op alles gelet wordt wat hij eet we bij een kinderarts dietist en al lopen er genetisch onderzoek is gedaan en noem maar op) het oordeel van ouders en kinderen is tegenwoordig heel snel geveld...hoop echt dat er een oplossing gevonden gaat worden want die zelfdoding van meestal jonge kinderen/personen moet echt stoppen ....
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 23 feb '13 15:34

  Reactie: Ja, omdat...
  Draai de rollen een keer om zonder dat een pester het weet en laat de anderen dan doorgaan. Meestal zijn het allemaal vrienden van elkaar. Vertel na een tijd wat er gebeurd is en vraag hoe dat voelt, wat er met je gebeurd en hoe je daar mee gaat. Begin hier in groep 6 al mee , dan beginnen de eerste tekenen al echt vorm te krijgen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Garfield69 ma 25 feb '13 12:56

  Reactie: Ja, omdat...
  Ja, ook omdat ikzelf ook werd gepest,het beste is als straf dat ze leren om zich in anderen in te leven zodat ze begrijpen dat pesten geen grap is.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Garfield69 ma 25 feb '13 13:11

  Reactie: Ja, omdat...
  Ik vond dat tv programma over de streep heel goed misschien moeten ze zoiets verplicht stellen op scholen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  annie.hoekstra.98 di 26 feb '13 12:06

  Reactie: Ja, omdat...
  er al genoeg verdriet veroorzaakt door pesten laat hen maar eens voelen wat het is om gepest te worden en de straf de straf die daar op volgt.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  jenke wo 27 mrt '13 19:36

  Reactie: Nee, omdat...
  ik denk, dat ze vaak zelf de consequenties van dit pesten niet inzien.Je hoort steeds dat iedereen er van weet als er iemand gepest wordt, maar als dat zo is, hoe kan het dan dat er niemand ingrijpt? Het lijkt me enorm moeilijk om een grens te trekken van wat wel of niet strafbaar is. Want alles wat je zegt kan door iedereen verschillend worden opgevat. wat de één met een schouderhalen afdoet is voor de ander iets vreselijks.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  AenJackie do 28 mrt '13 00:37

  Reactie: Ja, omdat...
  Ze het verdienen en zich niet realiseren wat ze de ander werkelijk aan doen en hoezeer het hun verdere leven kan beinvloeden. In plaats van elkaar een helpende hand te bieden waar maar kan want die kan iedereen wel een keer van pas komen, ik begrijp niet hoe mensen elkaar dan toch als beesten kunnen behandelen. Zou graag willen dat het anders was
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |