×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 8: Denise begon een dierenvoedselbank

Vriendin 8: Denise begon een dierenvoedselbank
19.02.2013 - Redactie Vriendin

‘Als dieren niet kunnen eten, snijdt dat door mijn ziel’


Steeds meer mensen komen in financiële nood, en vaak worden dan ook hun huisdieren getroffen. Denise (36) wist er alles van. Daarom heeft zij nu in haar woonplaats een Dierenvoedselbank opgezet. “De hulp die we krijgen, is hartverwarmend.”

Denise (36): “Mijn hond is mijn maatje, mijn vriend. Hij voelt als een gezinslid. Net als mijn zoon (7) is hij compleet van mij afhankelijk. Ik moet goed voor hem zorgen. Daarom sneed het door mijn ziel toen ik niet eens hondenbrokken kon kopen voor mijn vorige hond. Sukkel, zo heette mijn tekkel, moest met de pot mee-eten toen ik een periode heel weinig geld had. Hij was te vroeg bij zijn moeder weggehaald, waardoor ik hem met de fles groot heb moeten brengen. We waren altijd samen, het ontbrak hem aan niets. Totdat ik vier jaar geleden scheidde van mijn ex-partner en geen inkomsten had. Ik probeerde Sukkel altijd hondenvoer te geven, maar op sommige dagen at hij wat mijn zoon en ik aten. Ik wist dat dat niet goed voor hem was, maar ik had geen andere keus.”

Lees het hele verhaal van Denise in Vriendin 8 en praat mee op het forum.


 

Plaats een reactie

Wat vind jij van de Dierenvoedselbank?

    •  
    •  
    •  

9Reacties

Geef als eerste een reactie

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |