×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 8: Kim en haar zoon kregen een Super Opkikkerdag

Vriendin 8: Kim en haar zoon kregen een Super Opkikkerdag
19.02.2013 - Redactie Vriendin

‘Als een kind ziek is, raakt dat het hele gezin’


Hoe belangrijk een dag is waarop alles kan en mag voor langdurig zieke kinderen, weet Kim (33) uit ervaring. “Juist toen mijn zoon Seppe (7) erdoorheen zat, kreeg hij een Opkikkerdag. Het werd een dag om nooit te vergeten.”

Kim: “Meteen na de geboorte werd Seppe op mijn buik gelegd. Terwijl ik hem knuffelde, bekeek ik hem van top tot teen. Wat was hij lief en mooi! Omdat ik onze oudste zoon Daan (9) als babytje nog levendig voor de geest had, viel me op dat Seppes duimpjes anders waren. Er leek meer ruimte te zitten tussen zijn duim en wijsvinger. De arts die naar Seppes duimen keek, vond ze niet zorgelijk, maar wel bijzonder. Ik hoor het haar nog zeggen: ‘Mevrouw, jullie zoon heeft gewoon heel lieve duimpjes.’ Inderdaad: Seppe had de liefste duimpjes die ik ooit had gezien. Hoewel de dokter constateerde dat Seppe gezond was, had ik het vreemde gevoel dat hij iets mankeerde.”

Lees het hele verhaal van Kim in Vriendin 8 en praat mee op het forum.


Plaats een reactie

Ken jij iemand die wel een Super Opkikkerdag zou kunnen gebruiken?

  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  jeannette.leijdekker wo 27 feb '13 13:51

  Reactie: Ja, namelijk...
  Michael Boeren uit Waddinxveen, Hij heeft Pertis in beide heupen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  jeannette.leijdekker wo 27 feb '13 13:53

  Reactie: Ja, namelijk...
  hij heeft de ziekte van pertis en is al een keer geopereerd, waardoor hij een heel schooljaar gemist heeft. Nu zit hij alweer 4 jaar in een rolstoel en maf hij absoluut niet lopen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  marianne.boeren wo 27 feb '13 14:09

  Reactie: Ja, namelijk...
  Helaas een heel herkenbaar verhaal Onze zoon Michael heeft sinds 3 jaar Perthes aan zijn rechterheup en sinds 1 jaar aan zijn linkerheup. Inmiddels is hij 10 en we zijn nog wel 4 jaar 'zoet' is de verwachting. Goed dat er Stichting Opkikker ook wat voor dit soort patiënten doet, het is nl. geen erkende ziekte m.b.t. enige formele vorm van hulp (bijvoorbeeld in de vorm van een PGB). Bedankt 'Opkikkers' en Vriendin om een artikel als dit te plaatsen over een tamelijk onbekende ziekte! Ga zo door
  Reageer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |