×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 8: Kim en haar zoon kregen een Super Opkikkerdag

Vriendin 8: Kim en haar zoon kregen een Super Opkikkerdag
19.02.2013 - Redactie Vriendin

‘Als een kind ziek is, raakt dat het hele gezin’


Hoe belangrijk een dag is waarop alles kan en mag voor langdurig zieke kinderen, weet Kim (33) uit ervaring. “Juist toen mijn zoon Seppe (7) erdoorheen zat, kreeg hij een Opkikkerdag. Het werd een dag om nooit te vergeten.”

Kim: “Meteen na de geboorte werd Seppe op mijn buik gelegd. Terwijl ik hem knuffelde, bekeek ik hem van top tot teen. Wat was hij lief en mooi! Omdat ik onze oudste zoon Daan (9) als babytje nog levendig voor de geest had, viel me op dat Seppes duimpjes anders waren. Er leek meer ruimte te zitten tussen zijn duim en wijsvinger. De arts die naar Seppes duimen keek, vond ze niet zorgelijk, maar wel bijzonder. Ik hoor het haar nog zeggen: ‘Mevrouw, jullie zoon heeft gewoon heel lieve duimpjes.’ Inderdaad: Seppe had de liefste duimpjes die ik ooit had gezien. Hoewel de dokter constateerde dat Seppe gezond was, had ik het vreemde gevoel dat hij iets mankeerde.”

Lees het hele verhaal van Kim in Vriendin 8 en praat mee op het forum.


Plaats een reactie

Ken jij iemand die wel een Super Opkikkerdag zou kunnen gebruiken?

  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  jeannette.leijdekker wo 27 feb '13 13:51

  Reactie: Ja, namelijk...
  Michael Boeren uit Waddinxveen, Hij heeft Pertis in beide heupen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  jeannette.leijdekker wo 27 feb '13 13:53

  Reactie: Ja, namelijk...
  hij heeft de ziekte van pertis en is al een keer geopereerd, waardoor hij een heel schooljaar gemist heeft. Nu zit hij alweer 4 jaar in een rolstoel en maf hij absoluut niet lopen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  marianne.boeren wo 27 feb '13 14:09

  Reactie: Ja, namelijk...
  Helaas een heel herkenbaar verhaal Onze zoon Michael heeft sinds 3 jaar Perthes aan zijn rechterheup en sinds 1 jaar aan zijn linkerheup. Inmiddels is hij 10 en we zijn nog wel 4 jaar 'zoet' is de verwachting. Goed dat er Stichting Opkikker ook wat voor dit soort patiënten doet, het is nl. geen erkende ziekte m.b.t. enige formele vorm van hulp (bijvoorbeeld in de vorm van een PGB). Bedankt 'Opkikkers' en Vriendin om een artikel als dit te plaatsen over een tamelijk onbekende ziekte! Ga zo door
  Reageer!
3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |