×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 5: Mariannes zoon pleegde zelfmoord

Vriendin 5: Mariannes zoon pleegde zelfmoord
30.01.2013 -

‘Mijn grootste nachtmerrie werd waarheid’


Vanaf zijn vijftiende was Erwin, de zoon van Marianne (55), met zichzelf in gevecht. Vorig jaar maakte hij een einde aan zijn leven door voor de trein te springen. “Ik moest hem loslaten. Dat was wat hij wilde.”

“Ik ben er veertien jaar bang voor geweest. Jaren waarin ik mijn zoon continu met zichzelf in gevecht zag. Op 1 mei vorig jaar werd mijn angst werkelijkheid: Erwin was voor de trein gesprongen. Ik weet niet of het verdriet zal slijten, op dit moment nog niet. Je hoort als ouder je kind niet te cremeren. 29 is geen leeftijd om te sterven. Erwin was een lief kind. Hij kon heerlijk spelen en was zorgzaam en blij. Toen hij tien was, overleed zijn vader. Ik bleef achter met Erwin, zijn vier jaar jongere zusje en mijn jongste zoon, die toen pas drie was.

Een paar jaar was het rustig in huis, tot Erwin rond zijn vijftiende opeens vreemd gedrag ging vertonen. Hij ging als een gek sporten. Hij gaf zijn kleedgeld uit aan rare spullen. Een groot mes bijvoorbeeld. Hij werd ook steeds agressiever, af en toe herkende ik hem niet meer. Soms was ik écht bang voor hem. Op andere momenten was hij weer de jongen die ik kende: lief, altijd bezig met computers en muziek, en iemand met wie je enorme lol kon hebben.”

Lees het hele verhaal van Marianne in Vriendin 5 en praat mee op het forum.

Foto: Istockphoto

Plaats een reactie

Hoe waren jouw kinderen in hun pubertijd?

  •  
  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  Tinneke do 31 jan '13 22:31

  Reactie: Opstandig
  onze oudste raakte in een zware depressie toen hij 16 jaar was...moeilijk voor hemzelf en zijn omgeving niemand kon tot hem door dringen....met zoveel geduld,liefde en gevecht tegen instanties en school is heeft hij zichzelf overwonnen.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |