×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 5: Mariannes zoon pleegde zelfmoord

Vriendin 5: Mariannes zoon pleegde zelfmoord
30.01.2013 -

‘Mijn grootste nachtmerrie werd waarheid’


Vanaf zijn vijftiende was Erwin, de zoon van Marianne (55), met zichzelf in gevecht. Vorig jaar maakte hij een einde aan zijn leven door voor de trein te springen. “Ik moest hem loslaten. Dat was wat hij wilde.”

“Ik ben er veertien jaar bang voor geweest. Jaren waarin ik mijn zoon continu met zichzelf in gevecht zag. Op 1 mei vorig jaar werd mijn angst werkelijkheid: Erwin was voor de trein gesprongen. Ik weet niet of het verdriet zal slijten, op dit moment nog niet. Je hoort als ouder je kind niet te cremeren. 29 is geen leeftijd om te sterven. Erwin was een lief kind. Hij kon heerlijk spelen en was zorgzaam en blij. Toen hij tien was, overleed zijn vader. Ik bleef achter met Erwin, zijn vier jaar jongere zusje en mijn jongste zoon, die toen pas drie was.

Een paar jaar was het rustig in huis, tot Erwin rond zijn vijftiende opeens vreemd gedrag ging vertonen. Hij ging als een gek sporten. Hij gaf zijn kleedgeld uit aan rare spullen. Een groot mes bijvoorbeeld. Hij werd ook steeds agressiever, af en toe herkende ik hem niet meer. Soms was ik écht bang voor hem. Op andere momenten was hij weer de jongen die ik kende: lief, altijd bezig met computers en muziek, en iemand met wie je enorme lol kon hebben.”

Lees het hele verhaal van Marianne in Vriendin 5 en praat mee op het forum.

Foto: Istockphoto

Plaats een reactie

Hoe waren jouw kinderen in hun pubertijd?

  •  
  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  Tinneke do 31 jan '13 22:31

  Reactie: Opstandig
  onze oudste raakte in een zware depressie toen hij 16 jaar was...moeilijk voor hemzelf en zijn omgeving niemand kon tot hem door dringen....met zoveel geduld,liefde en gevecht tegen instanties en school is heeft hij zichzelf overwonnen.
  Reageer!
Musicalster Nurlaila Karim: down to earth en zonder angst

17.10.2017 - Ze is fan van ‘oervrouwen’ als Gloria Estefan, vindt overdrijven op social media stom en heeft geen spijt van haar verleden. Het is duidelijk: zangeres, actrice én coach Nurlaila Karim (42) houdt van aanpakken. “Ik wil niet dat angst me beperkt in het najagen van mijn dromen.”

Lees meer!
Blijf bakken

16.10.2017 - Zondag is alweer de laatste aflevering van Heel Holland bakt van dit seizoen. Niet getreurd: op Vriendin.nl hebben we de lekkerste taartrecepten voor je verzameld. Zo kun je thuis gewoon verder bakken!

Lees meer!
9 feitjes over stof die je waarschijnlijk niet wist

16.10.2017 - Ben je een enorme sloddervos of zit je juist tegen smetvrees aan? Het maakt niet uit, er is altijd stof in huis. Om te bewijzen dat jij hier écht niets aan kunt doen, heeft Helpling, het platform voor het boeken van een huishoudelijke hulp, 9 verrassende feiten voor je afgestoft.

Lees verder
Oplossing puzzel 31: eisprong

12.10.2017 - Winnaars van een vakantieweekend bij Topparken Résidence Valkenburg. t.w.v. € 445,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 41)

12.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!

1

Marion en Cindy helpen nabestaanden na medische fouten

11.10.2017 - Marion (37) en Cindy (44) verloren allebei een ouder na een medische blunder. Samen begonnen ze een stichting om anderen bij te staan die hetzelfde overkomt. “Artsen kunnen fouten maken, het zijn mensen. Maar als het gebeurt, kom er dan voor uit. Ga in gesprek met de nabestaanden.”

Lees meer!
Felicia is 27 jaar ouder dan haar vriend Nick

11.10.2017 - Toen Felicia (50) Nick (23) ontmoette, dacht ze meteen: wat een leuke jongen. De vonk sloeg over en sinds twee jaar hebben ze een relatie. Hun leeftijdsverschil van 27 jaar speelt nauwelijks een rol. “Alleen met triviant heeft hij soms nog nooit van gebeurtenissen gehoord.”

Lees meer!
Margaret (37) ‘Ik snoep stiekem van de ritalin van mijn dochter’

10.10.2017 - Margaret (37) is getrouwd, moeder van drie kinderen en heeft een pittige baan. Ruim een half jaar geleden probeerde ze een ritalin-pilletje van haar jongste dochter, die ADHD heeft. En nu snoept ze er vaker van. 'Ik wil, nee móét het in de hand houden...'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 195 |