×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 5: Myrthe werd opgenomen op een psychiatrische afdeling

Vriendin 5: Myrthe werd opgenomen op een psychiatrische afdeling
29.01.2013 -

‘Ik zag rustig aan doen als falen. Tot ik volledig instortte’


Myrthe (29) dacht dat ze overwerkt was: ze kon de toetsen op haar toetsenbord niet meer vinden. Maar de huisarts dacht er anders over. Hij liet haar opnemen op een paaz, een psychiatrische afdeling van een algemeen ziekenhuis. “Ik schrok me te pletter. Dáár wilde ik niet terechtkomen.”

“Het ging mis toen ik 26 was. Ik woonde bij mijn ouders, had een leuke vriend en werkte als redacteur bij een uitgeverij. Ik begeleidde schrijvers en maakte van hun verhalen iets tastbaars, een boek waarmee ze duizenden mensen konden inspireren. Het was mijn droombaan. Ik werkte drie dagen per week op kantoor en nam voor drie dagen lees- en schrijfwerk mee naar huis.

Toen een collega wegging, nam ik haar werkzaamheden over en had ik een dubbele baan. Dat moest ik aankunnen, vond ik. Ik was enorm gedreven. Mijn vriend zag dat ik overwerkt raakte en opperde dat ik eens met een psycholoog moest praten. Want soms huilde ik avondenlang, wat ik dan afdeed met ‘ach, heeft iedereen weleens’.

Lees het hele verhaal van Myrthe in Vriendin 5 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Neem jij wel eens te veel hooi op je vork?

  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  nursmarije do 31 jan '13 06:58

  Reactie: Ja, ik wil nog wel eens te veel ja tegen dingen zeggen
  Ik heb het boek gelezen, Erg aangrijpend en soms herkenbaar! x
  Reageer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |