×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 4: Yvonne kreeg een nier van haar moeder

Vriendin 4: Yvonne kreeg een nier van haar moeder
22.01.2013 -

‘Na de transplantatie voelde ik me een ander mens’


Door verwaarloosde suikerziekte waren de nieren van Yvonne (34) zo zwaar beschadigd dat ze een niertransplantatie nodig had. Haar moeder Adrie (62) besloot een nier af te staan: “Ik eiste wel dat ze er goed voor zou zorgen.”

Adrie: “Yvonne was als kind een druk en spontaan meisje. Ze vond alles leuk en stapte op iedereen af. Toen ze een jaar of zes was, was ze wel vaak moe. Dat vonden mijn man en ik niet heel vreemd. Onze spring-in-’t-veld was zo actief dat ze af en toe moest bijkomen, zo dachten we. Maar op een woensdagmiddag ging het helemaal mis.

Toen Yvonne thuiskwam van jazzballet, was ze zo uitgeput dat ze niet meer de trap op kon komen. Mijn man en ik legden haar op een stretcher in de huiskamer. De huisarts die poolshoogte kwam nemen, stelde ons gerust met de woorden dat Yvonne waarschijnlijk gewoon een zware griep had. Op dat moment waren we opgelucht. Maar we wisten nog niet dat drie dagen later de ergste dag van ons leven zou worden. Toen ik Yvonne wakker wilde maken, lukte dat niet, wat ik ook probeerde.

Lees het hele verhaal van Yvonne in Vriendin 4 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Zou jouw moeder zoiets voor jou doen?

  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  roelie.faber.1 wo 23 jan '13 11:05

  Reactie: Ja, waarschijnlijk wel!
  In mijn geval is het eigenlijk andersom. Toen mijn linkernier verwijderd moest worden, heeft mijn oudste gelijk aangegeven dat zij donor wilde zijn. Toen vorig jaar de andere niet stopte met functioneren is ook alles in gang gezet. Dankzij mijn nefroloog en het ziekenhuis in Enschede heb ik er geen gebruik van hoeven maken.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 23 jan '13 15:53

  Reactie: Ja, waarschijnlijk wel!
  Bijzonder! Ik krijg binnenkort ook een nier van mijn moeder. Ik ben haar heel erg dankbaar.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |