×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 4: Yvonne kreeg een nier van haar moeder

Vriendin 4: Yvonne kreeg een nier van haar moeder
22.01.2013 -

‘Na de transplantatie voelde ik me een ander mens’


Door verwaarloosde suikerziekte waren de nieren van Yvonne (34) zo zwaar beschadigd dat ze een niertransplantatie nodig had. Haar moeder Adrie (62) besloot een nier af te staan: “Ik eiste wel dat ze er goed voor zou zorgen.”

Adrie: “Yvonne was als kind een druk en spontaan meisje. Ze vond alles leuk en stapte op iedereen af. Toen ze een jaar of zes was, was ze wel vaak moe. Dat vonden mijn man en ik niet heel vreemd. Onze spring-in-’t-veld was zo actief dat ze af en toe moest bijkomen, zo dachten we. Maar op een woensdagmiddag ging het helemaal mis.

Toen Yvonne thuiskwam van jazzballet, was ze zo uitgeput dat ze niet meer de trap op kon komen. Mijn man en ik legden haar op een stretcher in de huiskamer. De huisarts die poolshoogte kwam nemen, stelde ons gerust met de woorden dat Yvonne waarschijnlijk gewoon een zware griep had. Op dat moment waren we opgelucht. Maar we wisten nog niet dat drie dagen later de ergste dag van ons leven zou worden. Toen ik Yvonne wakker wilde maken, lukte dat niet, wat ik ook probeerde.

Lees het hele verhaal van Yvonne in Vriendin 4 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Zou jouw moeder zoiets voor jou doen?

  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  roelie.faber.1 wo 23 jan '13 11:05

  Reactie: Ja, waarschijnlijk wel!
  In mijn geval is het eigenlijk andersom. Toen mijn linkernier verwijderd moest worden, heeft mijn oudste gelijk aangegeven dat zij donor wilde zijn. Toen vorig jaar de andere niet stopte met functioneren is ook alles in gang gezet. Dankzij mijn nefroloog en het ziekenhuis in Enschede heb ik er geen gebruik van hoeven maken.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 23 jan '13 15:53

  Reactie: Ja, waarschijnlijk wel!
  Bijzonder! Ik krijg binnenkort ook een nier van mijn moeder. Ik ben haar heel erg dankbaar.
  Reageer!
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |