×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 4: Kim en Wieke maken troostdoosjes voor kinderen

Vriendin 4: Kim en Wieke maken troostdoosjes voor kinderen
22.01.2013 -

‘Bij elk doosje hoort ’n verhaal’


Kinderen horen geen groot verdriet te hebben, vinden Kim (28) en Wieke (38). Voor kinderen die dat wel hebben, maken Kim en Wieke houten kistjes met persoonlijke en vaak zelfgemaakte spulletjes. “De reacties die we krijgen, zijn soms heel ontroerend.”

Wieke: “Troostdoosjes zijn doosjes voor kinderen die troost nodig hebben, om wat voor reden dan ook. Bijvoorbeeld kinderen die ernstig of chronisch ziek zijn, die een dierbare hebben verloren, van wie de ouders zijn gescheiden. Of kinderen die niet lekker in hun vel zitten, bijvoorbeeld omdat ze gepest worden.

Kinderen horen niet zo veel verdriet te hebben. En erover praten vinden ze soms moeilijk, want niet ieder kind is in staat om gevoelens en gedachten te verwoorden. Maar dat betekent niet dat het ze niet bezighoudt. Met een troostdoosje kunnen ze hun gevoel en verdriet hopelijk toch een plekje geven.”

Lees het hele verhaal van Kim en Wieke in Vriendin 4 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Doe jij wel eens iets om iemand te troosten?

  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  annie.hoekstra.98 di 22 jan '13 16:18

  Reactie: Ja, als ik merk dat iemand het nodig heeft
  Ja zeker als ik merk dat iemand troost of bemoediging nodig heeft laat ik merken dat ik meeleef of meevoel met zo'n persoon en ook een spontane knuffel of een arm om de schouder vind ik dan heel normaal.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |