×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 4: Kim en Wieke maken troostdoosjes voor kinderen

Vriendin 4: Kim en Wieke maken troostdoosjes voor kinderen
22.01.2013 -

‘Bij elk doosje hoort ’n verhaal’


Kinderen horen geen groot verdriet te hebben, vinden Kim (28) en Wieke (38). Voor kinderen die dat wel hebben, maken Kim en Wieke houten kistjes met persoonlijke en vaak zelfgemaakte spulletjes. “De reacties die we krijgen, zijn soms heel ontroerend.”

Wieke: “Troostdoosjes zijn doosjes voor kinderen die troost nodig hebben, om wat voor reden dan ook. Bijvoorbeeld kinderen die ernstig of chronisch ziek zijn, die een dierbare hebben verloren, van wie de ouders zijn gescheiden. Of kinderen die niet lekker in hun vel zitten, bijvoorbeeld omdat ze gepest worden.

Kinderen horen niet zo veel verdriet te hebben. En erover praten vinden ze soms moeilijk, want niet ieder kind is in staat om gevoelens en gedachten te verwoorden. Maar dat betekent niet dat het ze niet bezighoudt. Met een troostdoosje kunnen ze hun gevoel en verdriet hopelijk toch een plekje geven.”

Lees het hele verhaal van Kim en Wieke in Vriendin 4 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Doe jij wel eens iets om iemand te troosten?

  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  annie.hoekstra.98 di 22 jan '13 16:18

  Reactie: Ja, als ik merk dat iemand het nodig heeft
  Ja zeker als ik merk dat iemand troost of bemoediging nodig heeft laat ik merken dat ik meeleef of meevoel met zo'n persoon en ook een spontane knuffel of een arm om de schouder vind ik dan heel normaal.
  Reageer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |