×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Straatvraag - Neem jij werkstress mee naar huis?

Straatvraag - Neem jij werkstress mee naar huis?
17.01.2013 -

De vakantie is voorbij en het nieuwe jaar is begonnen, dus veel van ons mogen weer aan de bak! De één kan alle stress die een baan met zich meebrengt goed op het werk laten, de ander neemt de werkstress mee naar huis. Bij welke groep hoor jij?


In Vriendin 3 geven Ellen, Miriam en Denise antwoord. Vul de poll in en laat ons weten of jij je stress op het werk kan laten.


Ellen (39):
“Wel een beetje. Ik krijg mijn werkmail op mijn mobiel. Collega’s verwachten dat ik mijn mail altijd beantwoord, zelfs op mijn vrije dag. Maar als ik met mijn kinderen ben, is mijn tijd voor hen, niet voor werk. De verwachting van anderen dat ik moet reageren, is soms moeilijk.”

Miriam (37):
“Eigenlijk niet. Ik werk bij een afslankstudio. We zijn met een klein team en whatsappen na werktijd wel onderling, vaak over het rooster. Dit contact is wat informeler, ook met mijn baas.”

Denise (22):
“Ja, want ik krijg werkberichten en e-mails binnen op mijn mobiel. Als ik vrij ben, reageer ik bewust niet, tenzij het echt dringend is. Toch lees ik alles, want mijn telefoon ligt vaak binnen handbereik."

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem do 17 jan '13 18:11

    Ja er wordt geen rekening meer gehouden met het personeel.Ik merk in de zorg wordt zoveel druk op je gelegen er wordt verwacht dat je 7 dagen per week flexibel bent.Dag/avond dienst dubbele dienst .Als je naar dokter/tandarts moet geven ze je gauw een vrije dag.Word je op de verpleeg afdeling ingedeeld van 16.45-22.30 uur krijg je maar 4.20 uur betaald ik vind dit schandalig en reistijd houden ze in.Nou word je hier niet gek van.
    Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |