×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 1: Anita komt in geldnood als ze gaat scheiden

Vriendin 1: Anita komt in geldnood als ze gaat scheiden
03.01.2013 -

'Ik zit gevangen in mijn huwelijk'


Wat als je wilt scheiden, maar dat om financiële redenen eigenlijk niet kunt? Anita (41) wil weg bij haar man, maar vindt dat ze haar zoons (15 en 13) dan niet voldoende kan bieden.

Anita: “Ja, ik ben ongelukkig. Dat klinkt misschien dramatisch, maar iets anders kan ik er nu niet van maken. Toch weet ik dat ik op dit moment niet voor mezelf kan kiezen, ook al wil ik dat het allerliefste. Als ik mijn hart zou volgen, ging ik vandaag nog bij mijn man weg, maar daar zijn mijn zoons niet bij gebaat. Dus probeer ik het nog maar even uit te zingen. Ik weet alleen niet hoe lang ik dat volhoud.

Ik ben al sinds mijn negentiende samen met John. We kenden elkaar via wederzijdse vrienden en het klikte. Dus maakten we een paar keer een afspraakje en kregen we verkering. In het begin was het allemaal nog niet zo serieus, ik kan me ook niet herinneren dat ik ooit stapelverliefd op hem ben geweest.

Als je me die eerste twee, drie jaar had gevraagd of ik dacht dat we voor altijd bij elkaar zouden blijven, had ik je zeker gezegd dat dat niet ging gebeuren. Maar de tijd verstreek en er was niet echt een reden om het uit te maken. We konden met elkaar praten en lachen, hadden een grote vriendengroep, konden met elkaars familie overweg. Kortom: het was allemaal best gezellig en toen John me na vijf jaar ten huwelijk vroeg, zei ik dus ja.”

Lees het hele verhaal van Anita in Vriendin 1 en praat mee op het forum.

Foto: Istockphoto

Plaats een reactie

Ben jij financieel onafhankelijk van anderen?

  •  
  •  
  •  

5Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 4 jan '13 01:15

  Reactie: Nee, ik kan niet op mijn eentje verder
  Wat vreselijk en helaas herkenbaar.ben nu wel benieuwd naar de oplossing.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 4 jan '13 08:25

  Reactie: Ja, ik ben totaal onafhankelijk
  Gelukkig wel, na een scheiding,
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wilma29 vr 4 jan '13 11:09

  Reactie: Nee, ik kan niet op mijn eentje verder
  Ik heb alleen het eerste stukje gelezen en het is herkenbaar, ook ik zou niet bij mijn man weg kunnen, dan kan ik het financieel wel vergeten en mijn man trouwens ook
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Lady sam vr 4 jan '13 12:34

  Reactie: Ja, ik ben totaal onafhankelijk
  Ik heb een eigen AOW uitkering dus ben ik als ik wil onafhankelijk.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  k2 ma 7 jan '13 12:40

  Reactie: Ja, ik ben totaal onafhankelijk
  ja gelukkig wel. soms wel moeilijk rond te komen
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |