×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 1: Anita komt in geldnood als ze gaat scheiden

Vriendin 1: Anita komt in geldnood als ze gaat scheiden
03.01.2013 -

'Ik zit gevangen in mijn huwelijk'


Wat als je wilt scheiden, maar dat om financiële redenen eigenlijk niet kunt? Anita (41) wil weg bij haar man, maar vindt dat ze haar zoons (15 en 13) dan niet voldoende kan bieden.

Anita: “Ja, ik ben ongelukkig. Dat klinkt misschien dramatisch, maar iets anders kan ik er nu niet van maken. Toch weet ik dat ik op dit moment niet voor mezelf kan kiezen, ook al wil ik dat het allerliefste. Als ik mijn hart zou volgen, ging ik vandaag nog bij mijn man weg, maar daar zijn mijn zoons niet bij gebaat. Dus probeer ik het nog maar even uit te zingen. Ik weet alleen niet hoe lang ik dat volhoud.

Ik ben al sinds mijn negentiende samen met John. We kenden elkaar via wederzijdse vrienden en het klikte. Dus maakten we een paar keer een afspraakje en kregen we verkering. In het begin was het allemaal nog niet zo serieus, ik kan me ook niet herinneren dat ik ooit stapelverliefd op hem ben geweest.

Als je me die eerste twee, drie jaar had gevraagd of ik dacht dat we voor altijd bij elkaar zouden blijven, had ik je zeker gezegd dat dat niet ging gebeuren. Maar de tijd verstreek en er was niet echt een reden om het uit te maken. We konden met elkaar praten en lachen, hadden een grote vriendengroep, konden met elkaars familie overweg. Kortom: het was allemaal best gezellig en toen John me na vijf jaar ten huwelijk vroeg, zei ik dus ja.”

Lees het hele verhaal van Anita in Vriendin 1 en praat mee op het forum.

Foto: Istockphoto

Plaats een reactie

Ben jij financieel onafhankelijk van anderen?

  •  
  •  
  •  

5Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 4 jan '13 01:15

  Reactie: Nee, ik kan niet op mijn eentje verder
  Wat vreselijk en helaas herkenbaar.ben nu wel benieuwd naar de oplossing.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 4 jan '13 08:25

  Reactie: Ja, ik ben totaal onafhankelijk
  Gelukkig wel, na een scheiding,
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wilma29 vr 4 jan '13 11:09

  Reactie: Nee, ik kan niet op mijn eentje verder
  Ik heb alleen het eerste stukje gelezen en het is herkenbaar, ook ik zou niet bij mijn man weg kunnen, dan kan ik het financieel wel vergeten en mijn man trouwens ook
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Lady sam vr 4 jan '13 12:34

  Reactie: Ja, ik ben totaal onafhankelijk
  Ik heb een eigen AOW uitkering dus ben ik als ik wil onafhankelijk.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  k2 ma 7 jan '13 12:40

  Reactie: Ja, ik ben totaal onafhankelijk
  ja gelukkig wel. soms wel moeilijk rond te komen
  Reageer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |