×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 1: Anuschka verloor een jaar geleden plotseling haar dochter

Vriendin 1: Anuschka verloor een jaar geleden plotseling haar dochter
02.01.2013 -

‘Ik kon niet geloven dat ze dood was. En ineens moest ik haar begrafenis regelen...'


Vorig jaar overleed Danique (11) tijdens een logeerpartijtje aan koolmonoxidevergiftiging. Haar moeder Anuschka (40) zette samen met vriendin Saskia (41) een stichting op die familie van plotseling overleden kinderen helpt. “Voor ouders van een kind dat kerngezond de deur uit gaat en niet levend thuis komt, is niets geregeld.”

Met onze kinderen Danique (11), Koen (9) en Fee (6), ging alles goed. Danique zou het volgende schooljaar naar de middelbare school gaan. Ze verheugde zich op deze stap. Haar enige onzekerheid was haar lengte. Ik verzekerde haar dat dit goed zou komen. Zelf was ik als kind ook aan de kleine kant geweest. Daniques grootste wens was om groter te groeien.”

Het mocht niet zo zijn. Op 5 januari 2012 sloeg het noodlot toe. Danique plande haar kerstvakantie vol leuke activiteiten, zoals het pyjamafeestje bij een vriendin. Tijdens die logeerpartij namen de drie vriendinnen een gezichtsmaskertje in de badkamer, met de deur op slot. Buiten woedde een zware storm. Door de harde wind woeien de giftige afvoergassen terug de badkamer in, en Danique en één van haar twee vriendinnen kwamen om het leven door koolmonoxidevergiftiging.

Lees het hele verhaal van Anuschka en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij thuis een koolmonoxidemelder?

  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  Sunshine91 wo 2 jan '13 18:58

  Reactie: Nee, die moet ik eigenlijk wel aanschaffen
  Wat verschrikkelijk om te lezen. Ik wens haar enorm veel sterkte toe.
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   francisca0604 do 3 jan '13 15:16

   Wat een nachtmerrie je kind te moeten verliezen! Wat hebben sommige mensen toch een leed te dragen in deze wereld. Heel veel sterkte voor deze familie!XX

 • Dit is niet ok!

  ivanderwaarde vr 4 jan '13 00:21

  Reactie: Nee, die moet ik eigenlijk wel aanschaffen
  Wat vreselijk!!! Dit is de nachtmerrie van iedere ouder om zo een kind te verliezen.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |