×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 52: Tijdens oud en nieuw raakte Miranda’s zoon gewond

Vriendin 52: Tijdens oud en nieuw raakte Miranda’s zoon gewond
27.12.2012 - Redactie Vriendin

‘Een witte flits en een krijs. Meteen wist ik: dit is fout’


Twee jaar geleden verloor Yvar (nu 13) vrijwel al het zicht aan zijn rechteroog. De oorzaak: vuurwerk. Zijn moeder Miranda (40) vertelt: “Op internet zocht ik op of hij ooit nog zou kunnen fietsen.”

We vierden oud en nieuw bij vrienden, om tien over twaalf stonden we met z’n allen buiten. Yvar vond het superspannend. Samen met zijn vader en onze vriend mocht hij vuurwerk afsteken. Er liep een groepje pubers voorbij dat strijkers gooide. De jongens bleven verderop hangen. Ik hield ze in de gaten, maar werd afgeleid doordat mijn dochtertje Indy een sterretje wilde. Ineens zag ik een witte flits en hoorde een verschrikkelijke krijs. Yvar! Ik wist meteen: dit is fout. Met zijn handen voor zijn gezicht kwam Yvar naar me toe, samen met mijn man Peter. Hij gilde: ‘Ik ga dood!’ In de hal zakte hij in elkaar van de pijn.

Lees het hele verhaal van Miranda in Vriendin 52.
 

Plaats een reactie

Steken jouw kinderen vuurwerk af?

  •  
  •  
  •  

7Reacties

 • Dit is niet ok!

  lucie.ros do 27 dec '12 14:58

  Reactie: Nee
  Ze zijn er ook niet mee opgegroeid en hebben ook altijd de gevaren voorgehouden gekregen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  tonnyl do 27 dec '12 15:45

  Reactie: Nee
  toen ze kleiner waren hadden we sterretjes, maar nu ze groter zijn willen ze het zelf niet meer, en dit kan ik alleen maar steunen, want echt ik ben er als de dood voor, en vind het ook vreselijk voor alle beesten.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 27 dec '12 19:02

  Reactie: Nee
  Mijn dochter is nog klein , maar hoop als ze groter is het ook niet gaat doen ! Ik en mijn man hebben het zelf ook nooit gedaan . Vind het siervuurwerk wel altijd mooi om te zien !
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |