×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 52: Tijdens oud en nieuw raakte Miranda’s zoon gewond

Vriendin 52: Tijdens oud en nieuw raakte Miranda’s zoon gewond
27.12.2012 - Redactie Vriendin

‘Een witte flits en een krijs. Meteen wist ik: dit is fout’


Twee jaar geleden verloor Yvar (nu 13) vrijwel al het zicht aan zijn rechteroog. De oorzaak: vuurwerk. Zijn moeder Miranda (40) vertelt: “Op internet zocht ik op of hij ooit nog zou kunnen fietsen.”

We vierden oud en nieuw bij vrienden, om tien over twaalf stonden we met z’n allen buiten. Yvar vond het superspannend. Samen met zijn vader en onze vriend mocht hij vuurwerk afsteken. Er liep een groepje pubers voorbij dat strijkers gooide. De jongens bleven verderop hangen. Ik hield ze in de gaten, maar werd afgeleid doordat mijn dochtertje Indy een sterretje wilde. Ineens zag ik een witte flits en hoorde een verschrikkelijke krijs. Yvar! Ik wist meteen: dit is fout. Met zijn handen voor zijn gezicht kwam Yvar naar me toe, samen met mijn man Peter. Hij gilde: ‘Ik ga dood!’ In de hal zakte hij in elkaar van de pijn.

Lees het hele verhaal van Miranda in Vriendin 52.
 

Plaats een reactie

Steken jouw kinderen vuurwerk af?

  •  
  •  
  •  

7Reacties

 • Dit is niet ok!

  lucie.ros do 27 dec '12 14:58

  Reactie: Nee
  Ze zijn er ook niet mee opgegroeid en hebben ook altijd de gevaren voorgehouden gekregen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  tonnyl do 27 dec '12 15:45

  Reactie: Nee
  toen ze kleiner waren hadden we sterretjes, maar nu ze groter zijn willen ze het zelf niet meer, en dit kan ik alleen maar steunen, want echt ik ben er als de dood voor, en vind het ook vreselijk voor alle beesten.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 27 dec '12 19:02

  Reactie: Nee
  Mijn dochter is nog klein , maar hoop als ze groter is het ook niet gaat doen ! Ik en mijn man hebben het zelf ook nooit gedaan . Vind het siervuurwerk wel altijd mooi om te zien !
  Reageer!
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |