×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 50: Zangeres Nathalie beviel in de auto

Vriendin 50: Zangeres Nathalie beviel in de auto
12.12.2012 -

‘Ik schreeuwde: Je moet nú de baby halen!’


Zo bijzonder: de geboorte van je eerste kind. Helemaal die van het zoontje van zangeres Nathalie Makoma (30). Giovanni Claudio werd geboren op de achterbank van een auto.

Nathalie: “Begin juli kreeg ik last van oefenweeën, een teken van je lichaam dat je rustig aan moet doen. Niet voor mij. Ik moest en zou nog even naar mijn beste vriendin in Londen gaan. ‘Wat doe jij hier? Wil je hier bevallen of zo?’ riep mijn vriendin verbaasd toen ze mij ineens op de stoep zag staan.

Ik was niet tegen te houden. Jean Claude had het wel geprobeerd, maar er viel niet met mij te praten. Als hij er tegenin zou gaan, zou ik alleen maar heel boos zijn geworden. Weer terug in België zetten de weeën door. Ze kwamen regelmatiger en werden sterker, dus we gingen naar het ziekenhuis. Daar vertelden ze dat ik drie centimeter ontsluiting had. Ik moest blijven. In België moet je namelijk in het ziekenhuis bevallen.

Later die avond werd ik onderzocht door een arts in opleiding. Ik had nog steeds sterke weeën en veel pijn, maar de ontsluiting bleef op drie centimeter steken. Doodleuk werd ons verteld dat we weer naar huis konden gaan. ‘Waarom?’ vroeg ik. ‘Ik heb zo’n pijn en de weeën komen om de vijf minuten. Straks kom ik niet meer op tijd terug en beval ik thuis!’ Maar de arts in opleiding hield voet bij stuk. We konden gaan…”

Lees het hele verhaal van Nathalie in Vriendin 50 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Zou jij liever thuis of in een ziekenhuis bevallen?

  •  
  •  

3Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 12 dec '12 15:17

  Reactie: Thuis
  Ik wilde graag thuis. Helaas scheurde ik binnenin tijdens de weeen. Er kwam dus veel bloed mee na het breken van de vliezen. De verloskundige kon daarom niet zien of er ontlasting in het vruchtwater zat ik ik moest dus alsnog naar het ziekenhuis.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 12 dec '12 13:52

  Reactie: In het ziekenhuis
  Ik voel me daar veiliger, alles bij de hand en geen "rotzooi|" thuis. Lekker rust, geen onverwacht bezoek etc.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |