×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 50: Zangeres Nathalie beviel in de auto

Vriendin 50: Zangeres Nathalie beviel in de auto
12.12.2012 -

‘Ik schreeuwde: Je moet nú de baby halen!’


Zo bijzonder: de geboorte van je eerste kind. Helemaal die van het zoontje van zangeres Nathalie Makoma (30). Giovanni Claudio werd geboren op de achterbank van een auto.

Nathalie: “Begin juli kreeg ik last van oefenweeën, een teken van je lichaam dat je rustig aan moet doen. Niet voor mij. Ik moest en zou nog even naar mijn beste vriendin in Londen gaan. ‘Wat doe jij hier? Wil je hier bevallen of zo?’ riep mijn vriendin verbaasd toen ze mij ineens op de stoep zag staan.

Ik was niet tegen te houden. Jean Claude had het wel geprobeerd, maar er viel niet met mij te praten. Als hij er tegenin zou gaan, zou ik alleen maar heel boos zijn geworden. Weer terug in België zetten de weeën door. Ze kwamen regelmatiger en werden sterker, dus we gingen naar het ziekenhuis. Daar vertelden ze dat ik drie centimeter ontsluiting had. Ik moest blijven. In België moet je namelijk in het ziekenhuis bevallen.

Later die avond werd ik onderzocht door een arts in opleiding. Ik had nog steeds sterke weeën en veel pijn, maar de ontsluiting bleef op drie centimeter steken. Doodleuk werd ons verteld dat we weer naar huis konden gaan. ‘Waarom?’ vroeg ik. ‘Ik heb zo’n pijn en de weeën komen om de vijf minuten. Straks kom ik niet meer op tijd terug en beval ik thuis!’ Maar de arts in opleiding hield voet bij stuk. We konden gaan…”

Lees het hele verhaal van Nathalie in Vriendin 50 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Zou jij liever thuis of in een ziekenhuis bevallen?

  •  
  •  

3Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 12 dec '12 15:17

  Reactie: Thuis
  Ik wilde graag thuis. Helaas scheurde ik binnenin tijdens de weeen. Er kwam dus veel bloed mee na het breken van de vliezen. De verloskundige kon daarom niet zien of er ontlasting in het vruchtwater zat ik ik moest dus alsnog naar het ziekenhuis.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 12 dec '12 13:52

  Reactie: In het ziekenhuis
  Ik voel me daar veiliger, alles bij de hand en geen "rotzooi|" thuis. Lekker rust, geen onverwacht bezoek etc.
  Reageer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |