×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Straatvraag - Wat vind jij van halal-woningen?

Straatvraag - Wat vind jij van halal-woningen?
12.12.2012 -

In Amsterdam is een wooncomplex aangepast aan de wensen van moslims. Zo is er bijvoorbeeld een kastje voor schoenen en een speciaal kraantje om je voeten mee te wassen. Zijn deze halal-woningen een goed initiatief of niet? Daar verschillen de meningen over...


Jolanda, Tanja en Funda geven hun mening in Vriendin 50. Wij zijn ook erg benieuwd naar die van jou. Vul de poll in en laat je horen.

Jolanda (46):

“Ik vind het apart dat er zulke specifieke aanpassingen in woningen zijn gedaan voor mensen met een andere cultuur. Ik vind het prima dat iedereen zijn eigen cultuur heeft, maar dan wel in eigen land. Het zou
denk ik ook niet geaccepteerd worden als ik een ‘christelijke’ woning in een islamitisch land zou laten bouwen.”

Tanja (46):

“Prima hoor. Het zijn alleen maar een paar deuren en een extra kraan. Dus waarom niet? Ik denk niet dat dit bijdraagt aan de onderdrukking van vrouwen en het gescheiden leven tussen man en vrouw. En als er nieuwe mensen komen wonen die het niets vinden, haal je het er toch weer uit?”

Funda (38):

“Leuk idee. Ik ben zelf moslima en ik heb deze voorzieningen thuis niet. Ik zou het wel willen. Het is bijvoorbeeld erg handig om zo’n extra kraan te hebben voordat je gaat bidden. Een hele uitkomst dus.”

Plaats een reactie

Wat vind jij van halal-woningen?

  •  
  •  

6Reacties

 • Dit is niet ok!

  fb_100003327158799 wo 12 dec '12 18:00

  Reactie: Een slecht initiatief, omdat...
  als wij in een andere cultuur wonen doen ze dit voor ons ook niet ,Als ze deze voorzieningen willen hebben ,moeten ze het zelf maar laten aanleggen en betalen, moeten wij Nederlanders ook wij moeten veranderingen aan een huis ook uit eigen zak betalen
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 12 dec '12 18:05

  Reactie: Een slecht initiatief, omdat...
  Wanneer ze in een andere cultuur dit willen hebben moeten ze net als wij het zelf maar laten aanleggen en betalen Moeten wij ook als we iets willen veranderen aan een huis waar we gaan wonen of al wonen
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 12 dec '12 18:53

  Reactie: Een slecht initiatief, omdat...
  je hier leeft en in dit land andere normen gelden en ik kan mij ook in een ,moslimland geen halalwoning voorstellen.Nederland is wat dat betreft knettergek aan het worden.In Turkeij mogen op de universiteit zelfs geen hoofddoekjes gedragen worden en hier worden de moslims boos en zeggen ze gediscrimineerd te worden als dat hier niet mag.Kiijk dan eens naar je eigen land daar mag het ook niet.Hier in nederland leven,dan ook zoals de nederlanders leven in dezelfde huizen en m,et heel veel dezelfde gewoontes,anders maar terug naar je eigen land als het daar zoveel beter is.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  AnnA27 do 13 dec '12 14:27

  Reactie: Een goed initiatief, omdat...
  ik wil graag een ouderwets hollandse bedstede.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 13 dec '12 21:09

  Reactie: Een slecht initiatief, omdat...
  Je in Nederland woont en men zich hier moet aanpassen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  busladie ma 17 dec '12 10:00

  Reactie: Een slecht initiatief, omdat...
  als de bewonner dit nodig vind , kan hij of zij dit in overleg met de verhuurder aan gaan brengen. moet niet te gek worden, dat wij voor beslissen hoe of wat dat kunnen ze zelf wel. aanpassing moet je zelf doen. m.u.v invalide benodigheden
  Reageer!
Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |