×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Straatvraag - Wat vind jij van halal-woningen?

Straatvraag - Wat vind jij van halal-woningen?
12.12.2012 -

In Amsterdam is een wooncomplex aangepast aan de wensen van moslims. Zo is er bijvoorbeeld een kastje voor schoenen en een speciaal kraantje om je voeten mee te wassen. Zijn deze halal-woningen een goed initiatief of niet? Daar verschillen de meningen over...


Jolanda, Tanja en Funda geven hun mening in Vriendin 50. Wij zijn ook erg benieuwd naar die van jou. Vul de poll in en laat je horen.

Jolanda (46):

“Ik vind het apart dat er zulke specifieke aanpassingen in woningen zijn gedaan voor mensen met een andere cultuur. Ik vind het prima dat iedereen zijn eigen cultuur heeft, maar dan wel in eigen land. Het zou
denk ik ook niet geaccepteerd worden als ik een ‘christelijke’ woning in een islamitisch land zou laten bouwen.”

Tanja (46):

“Prima hoor. Het zijn alleen maar een paar deuren en een extra kraan. Dus waarom niet? Ik denk niet dat dit bijdraagt aan de onderdrukking van vrouwen en het gescheiden leven tussen man en vrouw. En als er nieuwe mensen komen wonen die het niets vinden, haal je het er toch weer uit?”

Funda (38):

“Leuk idee. Ik ben zelf moslima en ik heb deze voorzieningen thuis niet. Ik zou het wel willen. Het is bijvoorbeeld erg handig om zo’n extra kraan te hebben voordat je gaat bidden. Een hele uitkomst dus.”

Plaats een reactie

Wat vind jij van halal-woningen?

  •  
  •  

6Reacties

 • Dit is niet ok!

  fb_100003327158799 wo 12 dec '12 18:00

  Reactie: Een slecht initiatief, omdat...
  als wij in een andere cultuur wonen doen ze dit voor ons ook niet ,Als ze deze voorzieningen willen hebben ,moeten ze het zelf maar laten aanleggen en betalen, moeten wij Nederlanders ook wij moeten veranderingen aan een huis ook uit eigen zak betalen
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 12 dec '12 18:05

  Reactie: Een slecht initiatief, omdat...
  Wanneer ze in een andere cultuur dit willen hebben moeten ze net als wij het zelf maar laten aanleggen en betalen Moeten wij ook als we iets willen veranderen aan een huis waar we gaan wonen of al wonen
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 12 dec '12 18:53

  Reactie: Een slecht initiatief, omdat...
  je hier leeft en in dit land andere normen gelden en ik kan mij ook in een ,moslimland geen halalwoning voorstellen.Nederland is wat dat betreft knettergek aan het worden.In Turkeij mogen op de universiteit zelfs geen hoofddoekjes gedragen worden en hier worden de moslims boos en zeggen ze gediscrimineerd te worden als dat hier niet mag.Kiijk dan eens naar je eigen land daar mag het ook niet.Hier in nederland leven,dan ook zoals de nederlanders leven in dezelfde huizen en m,et heel veel dezelfde gewoontes,anders maar terug naar je eigen land als het daar zoveel beter is.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  AnnA27 do 13 dec '12 14:27

  Reactie: Een goed initiatief, omdat...
  ik wil graag een ouderwets hollandse bedstede.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 13 dec '12 21:09

  Reactie: Een slecht initiatief, omdat...
  Je in Nederland woont en men zich hier moet aanpassen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  busladie ma 17 dec '12 10:00

  Reactie: Een slecht initiatief, omdat...
  als de bewonner dit nodig vind , kan hij of zij dit in overleg met de verhuurder aan gaan brengen. moet niet te gek worden, dat wij voor beslissen hoe of wat dat kunnen ze zelf wel. aanpassing moet je zelf doen. m.u.v invalide benodigheden
  Reageer!
Musicalster Nurlaila Karim: down to earth en zonder angst

17.10.2017 - Ze is fan van ‘oervrouwen’ als Gloria Estefan, vindt overdrijven op social media stom en heeft geen spijt van haar verleden. Het is duidelijk: zangeres, actrice én coach Nurlaila Karim (42) houdt van aanpakken. “Ik wil niet dat angst me beperkt in het najagen van mijn dromen.”

Lees meer!
Blijf bakken

16.10.2017 - Zondag is alweer de laatste aflevering van Heel Holland bakt van dit seizoen. Niet getreurd: op Vriendin.nl hebben we de lekkerste taartrecepten voor je verzameld. Zo kun je thuis gewoon verder bakken!

Lees meer!
9 feitjes over stof die je waarschijnlijk niet wist

16.10.2017 - Ben je een enorme sloddervos of zit je juist tegen smetvrees aan? Het maakt niet uit, er is altijd stof in huis. Om te bewijzen dat jij hier écht niets aan kunt doen, heeft Helpling, het platform voor het boeken van een huishoudelijke hulp, 9 verrassende feiten voor je afgestoft.

Lees verder
Oplossing puzzel 31: eisprong

12.10.2017 - Winnaars van een vakantieweekend bij Topparken Résidence Valkenburg. t.w.v. € 445,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 41)

12.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!

1

Marion en Cindy helpen nabestaanden na medische fouten

11.10.2017 - Marion (37) en Cindy (44) verloren allebei een ouder na een medische blunder. Samen begonnen ze een stichting om anderen bij te staan die hetzelfde overkomt. “Artsen kunnen fouten maken, het zijn mensen. Maar als het gebeurt, kom er dan voor uit. Ga in gesprek met de nabestaanden.”

Lees meer!
Felicia is 27 jaar ouder dan haar vriend Nick

11.10.2017 - Toen Felicia (50) Nick (23) ontmoette, dacht ze meteen: wat een leuke jongen. De vonk sloeg over en sinds twee jaar hebben ze een relatie. Hun leeftijdsverschil van 27 jaar speelt nauwelijks een rol. “Alleen met triviant heeft hij soms nog nooit van gebeurtenissen gehoord.”

Lees meer!
Margaret (37) ‘Ik snoep stiekem van de ritalin van mijn dochter’

10.10.2017 - Margaret (37) is getrouwd, moeder van drie kinderen en heeft een pittige baan. Ruim een half jaar geleden probeerde ze een ritalin-pilletje van haar jongste dochter, die ADHD heeft. En nu snoept ze er vaker van. 'Ik wil, nee móét het in de hand houden...'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 195 |