×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Straatvraag - Heb jij last van Sinterklaasstress?

Straatvraag - Heb jij last van Sinterklaasstress?
29.11.2012 -

Voor de feestdagen moet je heel veel zaken regelen. Wat ga je eten? Wie nodig je uit? Heb je voor iedereen al een cadeau? Volgens dagblad Spits heeft 48% van de mensen last van Sinterklaasstress. Jij ook?


In Vriendin geven Mieke, Miranda en Chantal antwoord, vul de poll in en geef je mening!

 
Mieke (42): 
“Jazeker. Mijn tweeling wordt dit jaar zes op 5 december. Elk jaar moet ik cadeautjes voor hun verjaardag én voor sinterklaas verzinnen. En alles keer twee. Dat tikt lekker aan.”
 
Miranda (39): 
“Nee, helemaal niet. Wij vinden het thuis leuk om te vieren en de kinderen verheugen zich erop. Af en toe mogen ze hun schoen zetten en ik koop links en rechts stiekem de cadeautjes. Het is gewoon een gezellige tijd van het jaar waarbij we de kaarsjes aansteken en het knus maken thuis.”
 
Chantal (34): 
“Nee, ik heb totaal geen stress. Het is gewoon leuk om te vieren. Mijn oudste is vijf jaar en de jongste is net geboren. Ik maak me er ook nog niet druk om dat ik ooit moet vertellen dat de Sint niet bestaat. We maken er gewoon een leuke avond van met z’n allen en de kinderen genieten.”

Plaats een reactie

Heb jij last van Sinterklaasstress?

  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  suze.nellestijn vr 30 nov '12 07:25

  Reactie: Ja, een klein beetje
  ja ik heb wel wat stress in december....niet alleen voor de feestdagen...maar ik ben ook nog jarig net na de kerst....en we krijgen een nw keukenvloer...dus alles bij elkaar geeft dat wel wat stress
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 1 dec '12 13:47

  Reactie: Nee, niet echt
  nee totaal niet, kijk zelfs uit naar het moment om HET groet geheim te vertellen (lees: onze jongste heeft heel veel Sinterklaasstress!)
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 1 dec '12 23:48

  Reactie: Nee, niet echt
  een kleinigheidje is ook leuk,het gaat juist om de gezelligheid
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  smitsingrid di 4 dec '12 20:43

  Reactie: Nee, niet echt
  Hier hebben wij hier in het dorp geen last van. Pas in februari hebben wij last van Sint Piter stress (broer van Sinterklaas).
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |