×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Straatvraag - Heb jij last van Sinterklaasstress?

Straatvraag - Heb jij last van Sinterklaasstress?
29.11.2012 -

Voor de feestdagen moet je heel veel zaken regelen. Wat ga je eten? Wie nodig je uit? Heb je voor iedereen al een cadeau? Volgens dagblad Spits heeft 48% van de mensen last van Sinterklaasstress. Jij ook?


In Vriendin geven Mieke, Miranda en Chantal antwoord, vul de poll in en geef je mening!

 
Mieke (42): 
“Jazeker. Mijn tweeling wordt dit jaar zes op 5 december. Elk jaar moet ik cadeautjes voor hun verjaardag én voor sinterklaas verzinnen. En alles keer twee. Dat tikt lekker aan.”
 
Miranda (39): 
“Nee, helemaal niet. Wij vinden het thuis leuk om te vieren en de kinderen verheugen zich erop. Af en toe mogen ze hun schoen zetten en ik koop links en rechts stiekem de cadeautjes. Het is gewoon een gezellige tijd van het jaar waarbij we de kaarsjes aansteken en het knus maken thuis.”
 
Chantal (34): 
“Nee, ik heb totaal geen stress. Het is gewoon leuk om te vieren. Mijn oudste is vijf jaar en de jongste is net geboren. Ik maak me er ook nog niet druk om dat ik ooit moet vertellen dat de Sint niet bestaat. We maken er gewoon een leuke avond van met z’n allen en de kinderen genieten.”

Plaats een reactie

Heb jij last van Sinterklaasstress?

  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  suze.nellestijn vr 30 nov '12 07:25

  Reactie: Ja, een klein beetje
  ja ik heb wel wat stress in december....niet alleen voor de feestdagen...maar ik ben ook nog jarig net na de kerst....en we krijgen een nw keukenvloer...dus alles bij elkaar geeft dat wel wat stress
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 1 dec '12 13:47

  Reactie: Nee, niet echt
  nee totaal niet, kijk zelfs uit naar het moment om HET groet geheim te vertellen (lees: onze jongste heeft heel veel Sinterklaasstress!)
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 1 dec '12 23:48

  Reactie: Nee, niet echt
  een kleinigheidje is ook leuk,het gaat juist om de gezelligheid
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  smitsingrid di 4 dec '12 20:43

  Reactie: Nee, niet echt
  Hier hebben wij hier in het dorp geen last van. Pas in februari hebben wij last van Sint Piter stress (broer van Sinterklaas).
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |