×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 48: Na twintig weken besloot Iris haar zwangerschap te laten beëindigen

Vriendin 48: Na twintig weken besloot Iris haar zwangerschap te laten beëindigen
28.11.2012 -

“Door die knuffel is ze niet alleen in haar grafje”


Toen Iris (37) twintig weken in verwachting was, bleek haar ongeboren dochtertje een zeldzame DNA-afwijking te hebben. Met pijn in het hart besloten zij en haar man de zwangerschap af te breken. Omdat ze daarna ondervonden dat er in Nederland rondom dit vroegtijdige verlies weinig is geregeld, richtte Iris Stichting Elyse op.

"Ze kunnen tegenwoordig zoveel op medisch gebied. We hoopten op een wonder, we hoopten dat het mee zou vallen, maar de conclusie was eenduidig: ons kind zou groot worden net als ieder ander, maar ze zou nooit kunnen praten, niet zelfstandig kunnen eten en nooit kunnen lopen." 

 


Lees het hele verhaal van Iris in Vriendin 48 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij wel eens gehoopt op een wonder?

  •  
  •  

7Reacties

 • Dit is niet ok!

  colin10 wo 28 nov '12 16:00

  Reactie: Ja, wel eens...
  hopen kan altijd.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 28 nov '12 16:02

  Reactie: Ja, wel eens...
  hopen kan altijd.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Joosje69 wo 28 nov '12 18:12

  Reactie: Ja, wel eens...
  Hoop doet tenslotte leven, nietwaar?
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 28 nov '12 19:37

  Reactie: Nee, nog nooit
  Ook bij ons ging een zwangerschap na 21 weken mis. Gelukkig maakte de natuur voor ons de keuze. Maar als je in deze situatie zit, is het niet realistisch om op een wonder te hopen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  annie.hoekstra.98 wo 28 nov '12 20:34

  Reactie: Ja, wel eens...
  Ik hoop elke dag op een wonder maar meer nog ik zie elke dag als een wonder.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  annie.hoekstra.98 wo 28 nov '12 20:36

  Reactie: Ja, wel eens...
  Hoop is altijd goed. Zolang je kunt hopen op een wonder kun je geloven in het leven.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  katerina.banjo do 29 nov '12 22:41

  Reactie: Ja, wel eens...
  zie ze ook gebeuren
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |