×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 48: Bijna niemand weet dat Nienke al tien jaar met hiv leeft

Vriendin 48: Bijna niemand weet dat Nienke al tien jaar met hiv leeft
27.11.2012 -

“Door de ziekte voor me te houden, houd ik het vol”


In het hokje hiv-patiënten geplaatst worden, is het laatste wat Nienke (26) wil. Daarom heeft ze ervoor gekozen niemand over haar besmetting te vertellen. Ze wil een zo normaal mogelijk leven leiden, maar soms is het “een eenzame strijd”.

“Ik was nogal naïef toen ik tien jaar geleden met mijn vakantievriendje op Curaçao naar bed ging. Natuurlijk had ik wel eens iets over soa’s gehoord, maar de informatie drong nooit echt tot me door. Dat overkwam meiden die met iedereen naar bed gingen en dat deed ik niet, dus ik maakte me geen zorgen.

Ongeveer een jaar na die ene keer op vakantie werd ik ziek, doodziek. Mijn lijf takelde binnen een maand compleet af. Ik verloor vijftien kilo, kreeg longontsteking en had totaal geen energie. Het enige wat ik kon, was op bed liggen.

Lees het hele verhaal van Nienke in Vriendin 48 en praat mee op het forum.

 

Plaats een reactie

Heb jij een geheim waar niemand iets van mag weten?

  •  
  •  

5Reacties

 • Dit is niet ok!

  Loecy wo 28 nov '12 10:59

  Reactie: Ja, wel een aantal
  Tenslotte hoeft niet iedereen alles van me te weten!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 1 dec '12 23:52

  Reactie: Ja, wel een aantal
  net als iedereen
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |