×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 48: Bijna niemand weet dat Nienke al tien jaar met hiv leeft

Vriendin 48: Bijna niemand weet dat Nienke al tien jaar met hiv leeft
27.11.2012 -

“Door de ziekte voor me te houden, houd ik het vol”


In het hokje hiv-patiënten geplaatst worden, is het laatste wat Nienke (26) wil. Daarom heeft ze ervoor gekozen niemand over haar besmetting te vertellen. Ze wil een zo normaal mogelijk leven leiden, maar soms is het “een eenzame strijd”.

“Ik was nogal naïef toen ik tien jaar geleden met mijn vakantievriendje op Curaçao naar bed ging. Natuurlijk had ik wel eens iets over soa’s gehoord, maar de informatie drong nooit echt tot me door. Dat overkwam meiden die met iedereen naar bed gingen en dat deed ik niet, dus ik maakte me geen zorgen.

Ongeveer een jaar na die ene keer op vakantie werd ik ziek, doodziek. Mijn lijf takelde binnen een maand compleet af. Ik verloor vijftien kilo, kreeg longontsteking en had totaal geen energie. Het enige wat ik kon, was op bed liggen.

Lees het hele verhaal van Nienke in Vriendin 48 en praat mee op het forum.

 

Plaats een reactie

Heb jij een geheim waar niemand iets van mag weten?

  •  
  •  

5Reacties

 • Dit is niet ok!

  Loecy wo 28 nov '12 10:59

  Reactie: Ja, wel een aantal
  Tenslotte hoeft niet iedereen alles van me te weten!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 1 dec '12 23:52

  Reactie: Ja, wel een aantal
  net als iedereen
  Reageer!
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |