×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Straatvraag - Hoeveel besteed jij per maand aan extraatjes?

Straatvraag - Hoeveel besteed jij per maand aan extraatjes?
22.11.2012 -

De laatste zaterdag van november is het Niet-Winkeldag, om stil te staan bij de overconsumptie in westerse landen. Hoeveel besteed jij per maand aan extraatjes?


In Vriendin geven Marien, Cynthia en Martine antwoord, vul de poll in en geef je mening!

 
Marien (35): 
“Ik besteed gemiddeld driehonderd euro per maand aan kleding voor mezelf. Niet de hoognodige artikelen, maar wel dingen die ik graag wil hebben. Als ik alle spullen voor mijn kinderen meereken, komt er minimaal honderd euro bovenop.”
 
Cynthia (37): 
“Meestal koop ik alles wat ik nodig heb aan het begin van het seizoen, ook voor de kinderen. Daarna ben ik klaar, dus veel overbodige spullen koop ik niet. Vooral voor mijn kinderen koop ik niet te veel, ze groeien er
toch snel uit.”
 
Martine (41): 
“Ik koop niet veel spullen. Ik geef maandelijks ongeveer dertig euro uit. Ik shop eigenlijk nooit voor mezelf, alleen als ik echt iets nodig heb. Als ik ga winkelen, koop ik kleding voor mijn man en kinderen.”

Plaats een reactie

Hoeveel besteed jij per maand aan extraatjes?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  corrie.noordermeer vr 23 nov '12 15:07

  Reactie: Weinig
  Ik koop alleen als ik het echt nodig heb,en dan nog kijk ik of het echt veel zal dragen.IK denk dat ik meer voor mijn kleinkinderen koop dat vind ik dan leuk als ze er blij mee zijn.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  gg62 vr 23 nov '12 19:53

  Reactie: Weinig
  Ik koop wel eens wat extra's, maar dan let ik toch wel op wat ik uitgeef.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Ellenye vr 7 dec '12 12:43

  Reactie: Veel
  meestal te veel
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |