×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Ernst Daniël Smid: “We worden nu gedwongen er voor elkaar te zijn”

Ernst Daniël Smid: “We worden nu gedwongen er voor elkaar te zijn”
20.11.2012 -

Meer dan ooit hebben ze elkaar nodig, Ernst Daniël Smid en zijn jongste dochter Coosje. In september overleed Ernst Daniëls vrouw Roos. Ernst Daniël: “Ze stierf op het hoogtepunt van haar bestaan, want ze was op haar mooist, interessantst – alles was prachtig aan haar...”


Het is een zonnige middag als Ernst Daniël Smid (59) en zijn dochter Coosje (22) aanschuiven voor het interview. We zitten in het theater waar de bariton vanavond zal schitteren in de musical Aspects of Love. Dit interview wilde Ernst Daniël samen doen met zijn jongste kind, want: “Mijn hummeltje is nu mijn steun en toeverlaat. Samen slaan we ons erdoorheen.” De zanger doelt op de moeilijke tijd die ze doormaken na de dood van zijn echtgenote Roos, die in september op 47-jarige leeftijd stierf aan de gevolgen van alvleesklierkanker. “Ik waardeer het enorm dat Coosje nu alles afzegt om maar dicht bij me te kunnen blijven, om me te helpen dit een plek te geven. En zo wil ik er ook voor haar zijn.”

Plaats een reactie

Ben jij wel eens een dierbare verloren?

  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  riet1957 wo 21 nov '12 05:37

  Reactie: Ja, helaas wel..
  ja,mijn vader ,van 46 jaar,mij neefje van 9 dagen,mijn broer van 24 en mijn opa,s en oma,s,dit alles heeft een behoorlijke inpact op je leven,en ga je alles heel anders zien,je geniet veel meer van de mensen om je heen,omdat je weet ,dat alles vergangelijk is en heel belangrijk dat je van elkaar moet genieten zolang je elkaar nog hebt!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  AnZ do 22 nov '12 11:15

  Reactie: Ja, helaas wel..
  ja, mijn vader stierf op 39 jarige leeftijd. verder zijn mijn opa's en oma's-ik had er later 3 doordat mijn moeder weer getrouwd is overleden. Nu met het werk als verzorgende binnen een thuiszorgteam heb ik ook met terminale klanten te maken in allerlei leeftijdscategorien. Het maakt je dan weer bewust dat we iedere dag zouden moeten/mogen genieten. Pluk de dag!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Diantha66 za 24 nov '12 17:36

  Reactie: Ja, helaas wel..
  Ja, mijn ex, de vader van mijn kinderen. Nu 6 jaar geleden en nog mis ik hem. Mijn kinderen zijn nu pubers en maken van alles mee. Hun verdriet, blijschap en trots zijn op ze kan je toch alleen met hun vader delen. Al is mijn vriend nog zo lief voor ze.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Juliette11 ma 26 nov '12 22:25

  Reactie: Ja, helaas wel..
  helaas stierf mijn vader op 54 jarige leeftijd aan kanker.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |