×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Ernst Daniël Smid: “We worden nu gedwongen er voor elkaar te zijn”

Ernst Daniël Smid: “We worden nu gedwongen er voor elkaar te zijn”
20.11.2012 -

Meer dan ooit hebben ze elkaar nodig, Ernst Daniël Smid en zijn jongste dochter Coosje. In september overleed Ernst Daniëls vrouw Roos. Ernst Daniël: “Ze stierf op het hoogtepunt van haar bestaan, want ze was op haar mooist, interessantst – alles was prachtig aan haar...”


Het is een zonnige middag als Ernst Daniël Smid (59) en zijn dochter Coosje (22) aanschuiven voor het interview. We zitten in het theater waar de bariton vanavond zal schitteren in de musical Aspects of Love. Dit interview wilde Ernst Daniël samen doen met zijn jongste kind, want: “Mijn hummeltje is nu mijn steun en toeverlaat. Samen slaan we ons erdoorheen.” De zanger doelt op de moeilijke tijd die ze doormaken na de dood van zijn echtgenote Roos, die in september op 47-jarige leeftijd stierf aan de gevolgen van alvleesklierkanker. “Ik waardeer het enorm dat Coosje nu alles afzegt om maar dicht bij me te kunnen blijven, om me te helpen dit een plek te geven. En zo wil ik er ook voor haar zijn.”

Plaats een reactie

Ben jij wel eens een dierbare verloren?

  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  riet1957 wo 21 nov '12 05:37

  Reactie: Ja, helaas wel..
  ja,mijn vader ,van 46 jaar,mij neefje van 9 dagen,mijn broer van 24 en mijn opa,s en oma,s,dit alles heeft een behoorlijke inpact op je leven,en ga je alles heel anders zien,je geniet veel meer van de mensen om je heen,omdat je weet ,dat alles vergangelijk is en heel belangrijk dat je van elkaar moet genieten zolang je elkaar nog hebt!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  AnZ do 22 nov '12 11:15

  Reactie: Ja, helaas wel..
  ja, mijn vader stierf op 39 jarige leeftijd. verder zijn mijn opa's en oma's-ik had er later 3 doordat mijn moeder weer getrouwd is overleden. Nu met het werk als verzorgende binnen een thuiszorgteam heb ik ook met terminale klanten te maken in allerlei leeftijdscategorien. Het maakt je dan weer bewust dat we iedere dag zouden moeten/mogen genieten. Pluk de dag!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Diantha66 za 24 nov '12 17:36

  Reactie: Ja, helaas wel..
  Ja, mijn ex, de vader van mijn kinderen. Nu 6 jaar geleden en nog mis ik hem. Mijn kinderen zijn nu pubers en maken van alles mee. Hun verdriet, blijschap en trots zijn op ze kan je toch alleen met hun vader delen. Al is mijn vriend nog zo lief voor ze.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Juliette11 ma 26 nov '12 22:25

  Reactie: Ja, helaas wel..
  helaas stierf mijn vader op 54 jarige leeftijd aan kanker.
  Reageer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |