×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 47: Ellen vindt haar beste vriendin een slechte moeder

Vriendin 47: Ellen vindt haar beste vriendin een slechte moeder
20.11.2012 -

“Ik erger me aan de kinderen van mijn vriendin”


Jarenlang waren ze beste vriendinnen, maar sinds Annemarie kinderen heeft, ergert Ellen (37) zich kapot aan haar. Zo erg dat hun vriendschap eronder lijdt. “Steeds vaker denk ik: van mij hoeft het niet meer.”

“‘Zo zal ik nooit worden!’ Ik hoor het Annemarie nog zeggen, nu acht jaar geleden. Allebei waren we zwanger van ons eerste kind, zij van Daan en ik van Sophie. Een gezamenlijke vriendin van ons had een kind van drie en deed in Annemaries ogen van alles fout: ze stelde geen grenzen, ze was niet streng genoeg, haar kind liep over haar heen, haar kind was irritant, ze liet haar hele leven om het kind draaien, ze had geen interesse meer in haar vriendinnen...Ik denk nog vaak aan wat ze toen zei, en ik kan maar één ding concluderen: Annemarie is precies zo geworden en haar kinderen zijn net zo vervelend als het kind waar ze toen zo’n afkeer van had."

Lees het hele verhaal van Ellen in Vriendin 47 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Durf jij commentaar te leveren op de opvoeding van een ander?

  •  
  •  

12Reacties

 • Dit is niet ok!

  Balouke di 20 nov '12 11:18

  Reactie: Nee, daar houd ik me buiten
  Om de dood eenvoudige reden, ieder denkt zijn kind goed op te voeden, maar iedereen maakt fouten (daar hoort kindermishandeling niet bij dat kan zeker niet, maar dat verschil zie je en dan moet je wel je mond opentrekken)
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  kweijkamp di 20 nov '12 11:46

  Reactie: Nee, daar houd ik me buiten
  ik heb ook zo'n vriendin en ik weet van te voren dat als ik er wat van zou zeggen er de pleures uit breekt , misschien niet eerlijk van me maar heb geen zin om me te mengen in haar opvoeding
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  annie.hoekstra.98 wo 21 nov '12 15:38

  Reactie: Ja, soms wel
  Als de kinderen dingen doen wat mijn kinderen absoluut niet mogen en ook niet doen, wat ik dan bij andermans kinderen wel zie gebeuren.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  merei ma 26 nov '12 14:27

  Reactie: Ja, soms wel
  ik laaat wel weten als ik ergens niet mee eens ben dan heb ik me eigen menig zeker als ze het zal vragen
  Reageer!
3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |