×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 46: Kirsten heeft onverklaarbare lichamelijke klachten

Vriendin 46: Kirsten heeft onverklaarbare lichamelijke klachten
14.11.2012 -

“Ik wil geen ziekte, maar wel een naam voor wat ik heb”


Kirsten (38) zit al vier jaar ziek thuis zonder een duidelijk verklaarbare ziekte. “Hoe kan ik accepteren wat ik heb, als ik niet weet wat er met mij aan de hand is?”

“De afgelopen jaren ben ik op veel onbegrip gestuit. Ik weet nog dat de internist in het ziekenhuis mij hoofdschuddend aankeek, nadat ik twee jaar lang intensief was onderzocht. ‘Ik weet het niet meer met je’, zei hij. ‘Als je weer koorts hebt, ga je maar naar de huisarts, want wie zegt mij dat wat jij meet, klopt?’ 

Ik stond perplex. Al mijn opnames, de darmonderzoeken, mijn hoge ontstekingswaardes, alles had deze arts onder ogen gezien; mijn medisch dossier – hét bewijs – lag voor hem. Hoe kon hij dit zeggen? Huilend ben ik de spreekkamer uitgelopen, ik was behoorlijk overstuur. Alsof ik dit verzon en aandacht wilde, terwijl ik gewoon beter wilde worden.”

Lees het hele verhaal van Kirsten in Vriendin 46 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Voel jij je wel eens niet begrepen door je dokter?

  •  
  •  
  •  

11Reacties

 • Dit is niet ok!

  lydia70 wo 14 nov '12 16:39

  Reactie: Nee, nog nooit
  heb een hele goede doortastende huisarts die gelijk actie onderneemt ongeacht de klachten
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  smaragd wo 14 nov '12 18:32

  Reactie: Af en toe
  Onze huisarts is nog van de oude stempel,niet zeuren en gewoon doorgaan.Alles word afgeschoven met t is niks en kijk t maar aan,kom je als nog terug krijg je of een medicijn of je gaat weer met niks naar huis.....heel soms luistert hij wel en is hij doortastend maar dat is op 1 hand te tellen.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 14 nov '12 19:29

  Reactie: Ja, wel vaker
 • Dit is niet ok!

  Sannies wo 14 nov '12 20:11

  Reactie: Ja, wel vaker
  ik heb onverklaarbare klachten die zijn toegenomen na de geboorte van mijn kind. Elke specialist die ik bezoek kijkt alleen naar de klachten bij zijn/haar specialisme en nooit naar het geheel. Je wordt volgestouwd met medicijnen zonder dat de klachten minder worden.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 15 nov '12 12:56

  Reactie: Ja, wel vaker
  het is al een ramp om langs de assistent te komen. Eenmaal bij de arts weten ze het af en toe ook niet meer. Gek he? ik namelijk ook niet. Dan weer kan ik niet op of neer van de pijn in lijf en leden, ach zal wel van de fybromyalgie komen. Dan weer van de pijn in ons buik, zouden je darmen weer eens ontstoken zijn, is het nu wel/geen chron. En nu, nu blijkt na jaren van de nodige tandproblemen dan tenminste 1 probleem verklaarbaar, mijn onderkaak staat te ver naar achteren. Vandaar dus al 1 verklaarbare pijn, maar dan wel een helse pijn. Dat had dan een tandarts toch eigenlijk in mijn jeugd al moeten verhelpen. En wat doen ze, lapmiddelen! Geen kaakoperatie, maar een gebitje voor ontbrekende tanden, kaakfysiotherapie en de nodige weer eens sufmakende medicatie. Dat ze verdorie het probleem een gewoon goed aanpakken. Want ja, dit is weer eens een aanpakmethode die niet vergoedt wordt door de zorgverzekering. Ik word gestraft om ziek te zijn. Of ben ik te arm om ziek te zijn?
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  klavertjex4 vr 16 nov '12 22:07

  Reactie: Ja, wel vaker
  Hij had zoveel fouten gemaakt, dat ik bijna dood was aan een hersentumor en hij zei gewoon migrane, idioten voor je eigen opkomen en doorgaan andere arts zoeken die wel serieus met je omgaat.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  vimaya ma 19 nov '12 08:23

  Reactie: Ja, wel vaker
  ik zit in dezelfde situatie! ik begrijp dus heel goed wat kirsten doormaakt. in 1 woord verschrikkelijk!!! moedeloos en boos ben ik. elke dag pijn, kan nu bijna niet meer lopen, gaat goed dus. enneu, tuurlijk geen ene arts die je ECHT helpt. sterkte voor kirsten
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  vimaya ma 19 nov '12 08:28

  Reactie: Ja, wel vaker
  ik zit in hetzelfde schuitje als kirsten. vanaf 2009 aan het dokteren, ziekenhuis in en uit. het begon met mijn hart. nu heb ik inmiddels allerlei ziektes om mijn oren gehad, ben een huisapotheek, en ben nu zover dat ik bijna niet meer kan lopen. onderzoeken leveren zogenaamd niks op. nou mevrouw, uit de mri scan blijkt dat u een hernia heeft, enz bla bla bla. zit er ook helemaal door heen, ben op.,boos moedeloos en heb elke dag pijn,sta met de rug tegen de muur. wens kirsten dan ook veel sterkte in deze strijd!!!!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 19 nov '12 15:31

  Reactie: Ja, wel vaker
  Loop er al drie jaar tegen aan
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  muppet83 ma 14 jan '13 13:54

  Reactie: Ja, wel vaker
  Wat "eng" om dit verhaal te lezen....zo herkenbaar! Van de darm problemen, ontstekingswaardes tot aan de pijnlijke spieren en gewrichten en natuurlijk al het onbegrip van de omgeving
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  muppet83 ma 14 jan '13 14:07

  Reactie: Ja, wel vaker
  Wat "eng" om dit verhaal te lezen....zo herkenbaar! Van de darm problemen, ontstekingswaardes en de spier/gewrichtspijn, tot aan het onbegrip en het diagnose_loos zijn..... jammer dat iemand anders dit ook moet doormaken!
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |