×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Straatvraag - Wat vind jij van het verbod op het gebruik van wilde dieren in het circus?

Straatvraag - Wat vind jij van het verbod op het gebruik van wilde dieren in het circus?
14.11.2012 -

Bij het circus denk je aan clowns, acrobaten en jongleurs, maar ook aan tijgers en olifanten. De regering wil het gebruik van wilde dieren bij het circus afschaffen. Ben jij het eens met dit verbod?


In Vriendin geven Marieke, Mirjam en Marcella antwoord, vul de poll in en geef je mening!

Marieke (32): 
“Ik vind het goed. Ik ben fel tegen het gebruik van dieren in het circus. Het feit dat de tijgers en olifanten rondjes moeten lopen, vind ik zo erg. Ze horen in hun natuurlijke leefomgeving, niet in een kooitje dat veel te klein is.”

Mirjam (27):
“Ik vind het toch wel jammer. Mijn kinderen vragen meteen naar de tijgers en olifanten als ik begin over het circus. Ik snap dat sommige mensen het zielig vinden, maar voor mijn gevoel horen de dieren er toch bij. Als je alleen maar clowns en acrobaten hebt, wordt het misschien zoveel van hetzelfde.” 

Marcella (31): 
“Het verbod op dieren vind ik heel goed! Dieren horen vrij rond te lopen in de natuur. Wij kunnen op allerlei plekken en manieren de dieren zien, daarvoor hebben wij het circus niet nodig.”

Plaats een reactie

Wat vind jij van het verbod op wilde dieren in het circus?

  •  
  •  

9Reacties

 • Dit is niet ok!

  irish red wo 14 nov '12 11:31

  Reactie: Ik vind het een goed idee, want...
  Het is onnatuurlijk om dieren kunstjes te laten doen en dan ook eens onder dreiging van een zweep. De hele dag zitten ze opgesloten en 1 of 2x per dag moeten ze hun kunstje vertonen. Ik ben er fel tegen.
  Reageer!
  • Anonymous

   Dit is niet ok!

   Anoniem wo 14 nov '12 22:02

   heb geleerd van me ouders dat ik niet mag wijzen. of je dat nou doet met je vinger of een zweep. ligt er maar aan hoe je het doet!!! als het een aan wijzing is.ok ...verder staan ze echt wel onder toeziht. lijkt me een verzorgerder leven,dan uitgehongerd in afrika!! circus bestaat al zo lang. heeft u ook iets tegen dierentuin??

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 14 nov '12 12:17

  Reactie: Ik vind het een goed idee, want...
 • Dit is niet ok!

  annesjef wo 14 nov '12 12:18

  Reactie: Ik vind het een slecht idee, want...
  Er wordt goed voor de dieren gezorgd. Je kunt wel alles gaan verbieden
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Balouke wo 14 nov '12 12:51

  Reactie: Ik vind het een slecht idee, want...
  Inderdaad dieren horen vrij te zijn, maar dan kun je de zoo ook afschaffen want daar zitten ze ook vast en een circus staat voor Clowns, trapezes, maar ook voor tijgers en olifanten dat is al eeuwen zo en de dieren worden er echt wel goed verzorgd en weten ook niet beter, zij worden daar geboren, ze zouden hulpeloos zijn in de wilde
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  marie therese wo 14 nov '12 16:39

  Reactie: Ik vind het een goed idee, want...
  ze horen er niet thuis en worden ook vaak nog eens slecht behandeld en geslagen met zwepen en olifanten met haken.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  smaragd wo 14 nov '12 18:27

  Reactie: Ik vind het een slecht idee, want...
  Ik houd ontzettend veel van alle dieren en kan er niet tegen als dieren onrecht wordt aangedaan maar bij t circus horen nou eenmaal ook leeuwen etc. en ze worden echt wel goed verzorgd,kijk maar bij circus Renz.We zijn 1x naar een circus zonder leeuwen etc geweest en je mist gewoon iets,t is gewoon niet meer de sfeer die bij een circus hoort.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Tequila_Sunrise wo 14 nov '12 20:25

  Reactie: Ik vind het een goed idee, want...
  dieren horen in het wild te leven, en geloof me dat de behoefte daartoe ook vanuit de evolutie in ieder dier zit... Je moet je kapot schamen als je zegt "dieren horen nou eenmaal bij het circus". Zo kun je ook zeggen "in een oorlog hoort nou eenmaal verkracht te worden". Omdat iets altijd zo is geweest, hoeft het nog niet goed te zijn... Mensen, denk eens wat verder dan "tijgers zien er leuk uit als ze door hoepels springen".
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_1021087077944737 vr 16 nov '12 07:46

  Reactie: Ik vind het een goed idee, want...
  wilde dieren horen in de natuur!
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |