×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Straatvraag - Wat vind jij van het verbod op het gebruik van wilde dieren in het circus?

Straatvraag - Wat vind jij van het verbod op het gebruik van wilde dieren in het circus?
14.11.2012 -

Bij het circus denk je aan clowns, acrobaten en jongleurs, maar ook aan tijgers en olifanten. De regering wil het gebruik van wilde dieren bij het circus afschaffen. Ben jij het eens met dit verbod?


In Vriendin geven Marieke, Mirjam en Marcella antwoord, vul de poll in en geef je mening!

Marieke (32): 
“Ik vind het goed. Ik ben fel tegen het gebruik van dieren in het circus. Het feit dat de tijgers en olifanten rondjes moeten lopen, vind ik zo erg. Ze horen in hun natuurlijke leefomgeving, niet in een kooitje dat veel te klein is.”

Mirjam (27):
“Ik vind het toch wel jammer. Mijn kinderen vragen meteen naar de tijgers en olifanten als ik begin over het circus. Ik snap dat sommige mensen het zielig vinden, maar voor mijn gevoel horen de dieren er toch bij. Als je alleen maar clowns en acrobaten hebt, wordt het misschien zoveel van hetzelfde.” 

Marcella (31): 
“Het verbod op dieren vind ik heel goed! Dieren horen vrij rond te lopen in de natuur. Wij kunnen op allerlei plekken en manieren de dieren zien, daarvoor hebben wij het circus niet nodig.”

Plaats een reactie

Wat vind jij van het verbod op wilde dieren in het circus?

  •  
  •  

9Reacties

 • Dit is niet ok!

  irish red wo 14 nov '12 11:31

  Reactie: Ik vind het een goed idee, want...
  Het is onnatuurlijk om dieren kunstjes te laten doen en dan ook eens onder dreiging van een zweep. De hele dag zitten ze opgesloten en 1 of 2x per dag moeten ze hun kunstje vertonen. Ik ben er fel tegen.
  Reageer!
  • Anonymous

   Dit is niet ok!

   Anoniem wo 14 nov '12 22:02

   heb geleerd van me ouders dat ik niet mag wijzen. of je dat nou doet met je vinger of een zweep. ligt er maar aan hoe je het doet!!! als het een aan wijzing is.ok ...verder staan ze echt wel onder toeziht. lijkt me een verzorgerder leven,dan uitgehongerd in afrika!! circus bestaat al zo lang. heeft u ook iets tegen dierentuin??

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 14 nov '12 12:17

  Reactie: Ik vind het een goed idee, want...
 • Dit is niet ok!

  annesjef wo 14 nov '12 12:18

  Reactie: Ik vind het een slecht idee, want...
  Er wordt goed voor de dieren gezorgd. Je kunt wel alles gaan verbieden
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Balouke wo 14 nov '12 12:51

  Reactie: Ik vind het een slecht idee, want...
  Inderdaad dieren horen vrij te zijn, maar dan kun je de zoo ook afschaffen want daar zitten ze ook vast en een circus staat voor Clowns, trapezes, maar ook voor tijgers en olifanten dat is al eeuwen zo en de dieren worden er echt wel goed verzorgd en weten ook niet beter, zij worden daar geboren, ze zouden hulpeloos zijn in de wilde
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  marie therese wo 14 nov '12 16:39

  Reactie: Ik vind het een goed idee, want...
  ze horen er niet thuis en worden ook vaak nog eens slecht behandeld en geslagen met zwepen en olifanten met haken.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  smaragd wo 14 nov '12 18:27

  Reactie: Ik vind het een slecht idee, want...
  Ik houd ontzettend veel van alle dieren en kan er niet tegen als dieren onrecht wordt aangedaan maar bij t circus horen nou eenmaal ook leeuwen etc. en ze worden echt wel goed verzorgd,kijk maar bij circus Renz.We zijn 1x naar een circus zonder leeuwen etc geweest en je mist gewoon iets,t is gewoon niet meer de sfeer die bij een circus hoort.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Tequila_Sunrise wo 14 nov '12 20:25

  Reactie: Ik vind het een goed idee, want...
  dieren horen in het wild te leven, en geloof me dat de behoefte daartoe ook vanuit de evolutie in ieder dier zit... Je moet je kapot schamen als je zegt "dieren horen nou eenmaal bij het circus". Zo kun je ook zeggen "in een oorlog hoort nou eenmaal verkracht te worden". Omdat iets altijd zo is geweest, hoeft het nog niet goed te zijn... Mensen, denk eens wat verder dan "tijgers zien er leuk uit als ze door hoepels springen".
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_1021087077944737 vr 16 nov '12 07:46

  Reactie: Ik vind het een goed idee, want...
  wilde dieren horen in de natuur!
  Reageer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |