×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 45: De rollen zijn omgedraaid, nu verzorgt Heidi haar ouders

Vriendin 45: De rollen zijn omgedraaid, nu verzorgt Heidi haar ouders
07.11.2012 -

“Het voelt fijn om iets terug te kunnen doen”


10 november is Dag van de Mantelzorg. Heidi (43) is één van die mantelzorgers. Haar moeder is ernstig ziek en ook haar vaders gezondheid gaat achteruit. Ieder weekend rijdt Heidi 150 kilometer naar haar ouders om voor ze te zorgen. “Zij waren er vroeger ook altijd voor mij.”

“Mijn moeder is ernstig ziek. Ze heeft longemfyseem, hart- en nierfalen en longkanker. Een paar jaar geleden is ze ook nog behandeld voor darmkanker. Van een trotse vrouw met een verzorgd uiterlijk is ze in een paar jaar tijd veranderd in een heel klein vogeltje van nog maar 36 kilo. Ze toont geen emoties meer, ze is helemaal afgestompt. Als je haar ziet, denk je: ze haalt de volgende morgen niet eens. Het is mensonterend, eigenlijk. Mensen zeggen soms tegen mij: ‘Je moet blij zijn dat je je moeder nog hebt.’ Maar om eerlijk te zijn heb ik mijn moeder al heel lang niet meer. Ze is helemaal op.

Twee jaar geleden kreeg mijn vader een hersenbloeding en sindsdien gaat ook hij achteruit. Hij kan de situatie niet meer overzien. Hij onthoudt niets meer en als er iets onverwachts gebeurt, is hij helemaal van slag. Ik merk dat het zorgen voor mijn moeder en zijn eigen gezondheid hem allemaal te veel wordt.

Doordat het met mijn ouders niet goed gaat, zijn de rollen sinds een paar jaar omgedraaid. Ik zorg nu voor mijn ouders in plaats van andersom. Ik ben elke dag met ze bezig. Ze zijn continu in mijn gedachten. Ik vind het onvoorstelbaar hoe snel het leven kan veranderen. Een paar jaar geleden voelde ik mij nog echt hun kind.”

Lees het hele verhaal van Heidi in Vriendin 45 en praat mee op het forum.

 

Plaats een reactie

Zou jij de taak van mantelzorger op je nemen?

    •  
    •  

1Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |