×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 45: De rollen zijn omgedraaid, nu verzorgt Heidi haar ouders

Vriendin 45: De rollen zijn omgedraaid, nu verzorgt Heidi haar ouders
07.11.2012 -

“Het voelt fijn om iets terug te kunnen doen”


10 november is Dag van de Mantelzorg. Heidi (43) is één van die mantelzorgers. Haar moeder is ernstig ziek en ook haar vaders gezondheid gaat achteruit. Ieder weekend rijdt Heidi 150 kilometer naar haar ouders om voor ze te zorgen. “Zij waren er vroeger ook altijd voor mij.”

“Mijn moeder is ernstig ziek. Ze heeft longemfyseem, hart- en nierfalen en longkanker. Een paar jaar geleden is ze ook nog behandeld voor darmkanker. Van een trotse vrouw met een verzorgd uiterlijk is ze in een paar jaar tijd veranderd in een heel klein vogeltje van nog maar 36 kilo. Ze toont geen emoties meer, ze is helemaal afgestompt. Als je haar ziet, denk je: ze haalt de volgende morgen niet eens. Het is mensonterend, eigenlijk. Mensen zeggen soms tegen mij: ‘Je moet blij zijn dat je je moeder nog hebt.’ Maar om eerlijk te zijn heb ik mijn moeder al heel lang niet meer. Ze is helemaal op.

Twee jaar geleden kreeg mijn vader een hersenbloeding en sindsdien gaat ook hij achteruit. Hij kan de situatie niet meer overzien. Hij onthoudt niets meer en als er iets onverwachts gebeurt, is hij helemaal van slag. Ik merk dat het zorgen voor mijn moeder en zijn eigen gezondheid hem allemaal te veel wordt.

Doordat het met mijn ouders niet goed gaat, zijn de rollen sinds een paar jaar omgedraaid. Ik zorg nu voor mijn ouders in plaats van andersom. Ik ben elke dag met ze bezig. Ze zijn continu in mijn gedachten. Ik vind het onvoorstelbaar hoe snel het leven kan veranderen. Een paar jaar geleden voelde ik mij nog echt hun kind.”

Lees het hele verhaal van Heidi in Vriendin 45 en praat mee op het forum.

 

Plaats een reactie

Zou jij de taak van mantelzorger op je nemen?

    •  
    •  

1Reacties

Geef als eerste een reactie

Musicalster Nurlaila Karim: down to earth en zonder angst

17.10.2017 - Ze is fan van ‘oervrouwen’ als Gloria Estefan, vindt overdrijven op social media stom en heeft geen spijt van haar verleden. Het is duidelijk: zangeres, actrice én coach Nurlaila Karim (42) houdt van aanpakken. “Ik wil niet dat angst me beperkt in het najagen van mijn dromen.”

Lees meer!
Blijf bakken

16.10.2017 - Zondag is alweer de laatste aflevering van Heel Holland bakt van dit seizoen. Niet getreurd: op Vriendin.nl hebben we de lekkerste taartrecepten voor je verzameld. Zo kun je thuis gewoon verder bakken!

Lees meer!
9 feitjes over stof die je waarschijnlijk niet wist

16.10.2017 - Ben je een enorme sloddervos of zit je juist tegen smetvrees aan? Het maakt niet uit, er is altijd stof in huis. Om te bewijzen dat jij hier écht niets aan kunt doen, heeft Helpling, het platform voor het boeken van een huishoudelijke hulp, 9 verrassende feiten voor je afgestoft.

Lees verder
Oplossing puzzel 31: eisprong

12.10.2017 - Winnaars van een vakantieweekend bij Topparken Résidence Valkenburg. t.w.v. € 445,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 41)

12.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!

1

Marion en Cindy helpen nabestaanden na medische fouten

11.10.2017 - Marion (37) en Cindy (44) verloren allebei een ouder na een medische blunder. Samen begonnen ze een stichting om anderen bij te staan die hetzelfde overkomt. “Artsen kunnen fouten maken, het zijn mensen. Maar als het gebeurt, kom er dan voor uit. Ga in gesprek met de nabestaanden.”

Lees meer!
Felicia is 27 jaar ouder dan haar vriend Nick

11.10.2017 - Toen Felicia (50) Nick (23) ontmoette, dacht ze meteen: wat een leuke jongen. De vonk sloeg over en sinds twee jaar hebben ze een relatie. Hun leeftijdsverschil van 27 jaar speelt nauwelijks een rol. “Alleen met triviant heeft hij soms nog nooit van gebeurtenissen gehoord.”

Lees meer!
Margaret (37) ‘Ik snoep stiekem van de ritalin van mijn dochter’

10.10.2017 - Margaret (37) is getrouwd, moeder van drie kinderen en heeft een pittige baan. Ruim een half jaar geleden probeerde ze een ritalin-pilletje van haar jongste dochter, die ADHD heeft. En nu snoept ze er vaker van. 'Ik wil, nee móét het in de hand houden...'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 195 |