×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Rectificatie Vriendin 44

Rectificatie Vriendin 44
06.11.2012 -

Oops, er is iets niet helemaal goed gegaan in Vriendin 44. De laatste regel van het artikel over de massagetherapie van Nienke (blz. 74-77) is weggevallen. We vinden dit ontzettend vervelend en bieden bij deze dan ook onze welgemeende excuses aan. Daarbij willen we je graag de mogelijkheid geven het artikel af te lezen. Daarom bij deze de hele laatste alinea voor jou online.


Droom uitgekomen
“De massages en Astrid zijn sinds vijf jaar niet meer weg te denken uit mijn leven. Ik laat me om de paar weken masseren. Als ik langer dan een maand niet ga, word ik stijf en verergert de pijn. Dat betekent dat ik levenslang therapie moet volgen en daar ook tijd en geld voor moet vrijmaken. Maar ik heb het ervoor over en gun het mezelf ook, en gelukkig wordt een deel vergoed. Inmiddels geeft Astrid mij ook acupunctuur om het littekenweefsel rond mijn enkel soepeler te maken, waardoor die pijn daar afneemt. Twee jaar geleden had ik nog negentig procent van de dag pijn in mijn enkel, na de eerste acupunctuurbehandeling was dat twintig procent, en nu heb ik bijna nooit meer pijn.

Door de behandelingen weet ik dat ik niet met pijn hoef te leven, al werd dat tegen mij gezegd. Mijn leven is ook veranderd door praktische veranderingen: we zijn verhuisd naar een gelijkvloerse benedenwoning zonder drempels. Het toilet is goed toegankelijk en ik heb een bad: door warm water ontspant mijn lichaam.

Mijn droom was ooit een eigen bedrijf, en die is uitgekomen. Naast mijn parttime baan als chef-kok heb ik namelijk een kookboek geschreven en heb ik InEten opgezet, een cateringbedrijf. In koken heb ik mijn creativiteit hervonden en door massagetherapie heb ik mezelf teruggevonden, mijn lichaam leren kennen en ben ik positiever geworden. Twee dagen in de week plan ik helemaal niks, dat zijn Nienke-dagen en dan probeer ik te rusten. Maar ik ben er trots op dat ik al zover ben gekomen.”

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |