×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Rectificatie Vriendin 44

Rectificatie Vriendin 44
06.11.2012 -

Oops, er is iets niet helemaal goed gegaan in Vriendin 44. De laatste regel van het artikel over de massagetherapie van Nienke (blz. 74-77) is weggevallen. We vinden dit ontzettend vervelend en bieden bij deze dan ook onze welgemeende excuses aan. Daarbij willen we je graag de mogelijkheid geven het artikel af te lezen. Daarom bij deze de hele laatste alinea voor jou online.


Droom uitgekomen
“De massages en Astrid zijn sinds vijf jaar niet meer weg te denken uit mijn leven. Ik laat me om de paar weken masseren. Als ik langer dan een maand niet ga, word ik stijf en verergert de pijn. Dat betekent dat ik levenslang therapie moet volgen en daar ook tijd en geld voor moet vrijmaken. Maar ik heb het ervoor over en gun het mezelf ook, en gelukkig wordt een deel vergoed. Inmiddels geeft Astrid mij ook acupunctuur om het littekenweefsel rond mijn enkel soepeler te maken, waardoor die pijn daar afneemt. Twee jaar geleden had ik nog negentig procent van de dag pijn in mijn enkel, na de eerste acupunctuurbehandeling was dat twintig procent, en nu heb ik bijna nooit meer pijn.

Door de behandelingen weet ik dat ik niet met pijn hoef te leven, al werd dat tegen mij gezegd. Mijn leven is ook veranderd door praktische veranderingen: we zijn verhuisd naar een gelijkvloerse benedenwoning zonder drempels. Het toilet is goed toegankelijk en ik heb een bad: door warm water ontspant mijn lichaam.

Mijn droom was ooit een eigen bedrijf, en die is uitgekomen. Naast mijn parttime baan als chef-kok heb ik namelijk een kookboek geschreven en heb ik InEten opgezet, een cateringbedrijf. In koken heb ik mijn creativiteit hervonden en door massagetherapie heb ik mezelf teruggevonden, mijn lichaam leren kennen en ben ik positiever geworden. Twee dagen in de week plan ik helemaal niks, dat zijn Nienke-dagen en dan probeer ik te rusten. Maar ik ben er trots op dat ik al zover ben gekomen.”

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |