×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 44: Massagetherapie helpt Nienke om te gaan met fibromyalgie

Vriendin 44: Massagetherapie helpt Nienke om te gaan met fibromyalgie
31.10.2012 -

“Al na de eerste massage sliep ik eindelijk weer door”


Nienke (39) kampte elke dag met veel pijn door de chronische ziekte fibromyalgie. Totdat ze massagetherapie volgde, enorm opknapte en zelfs haar droom om chef-kok te worden verwezenlijkte. “Ik besefte hoe gespannen ik de jaren daarvoor had geleefd.”

Nienke: “Op mijn vijfentwintigste had ik grootse plannen: ik zou samen met een vriend een eetcafé beginnen. Maar toen kreeg ik van de ene op de andere dag vage klachten. Ik werkte als assistent- bedrijfsleider bij een poppodium en merkte op een avond dat ik bij het bier tappen weinig kracht had in mijn armen en handen, een soort gevoelloosheid. Zelfs een colafles opendraaien lukte niet.

Het gevoel van krachtverlies kwam daarna vaker opzetten, bijvoorbeeld wanneer ik de handrem van mijn fiets wilde indrukken – dan waren mijn handen gevoelloos. De huisarts zei: ‘Jij bent overwerkt, je moet ontspannen en je handen in een bak warm water houden, dan gaat het vanzelf over.’ Dat vond ik een logische verklaring: ik werkte vijftig uur per week en na het werk feestte ik vaak door.

Ik ging minder werken, maar de klachten verdwenen niet. Het plotselinge krachtverlies en de gevoelloosheid gingen zelfs steeds vaker gepaard met pijn in mijn armen, handen, benen, nek en schouders.”

Lees het hele verhaal van Nienke in Vriendin 44 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij wel eens plannen gehad, waarbij iets in de weg stond om ze te verwezenlijken?

    •  
    •  

4Reacties

Geef als eerste een reactie

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |