×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Straatvraag - Heb jij wel eens een spirituele ervaring gehad?

Straatvraag - Heb jij wel eens een spirituele ervaring gehad?
31.10.2012 -

Een spirituele ervaring kan een heel bijzonder moment zijn. Meestal vergeet je zo'n moment nooit meer in je leven. Sommige mensen staan er echter sceptisch tegenover en geloven er helemaal niet in. Heb jij wel eens een spirituele ervaring gehad?


In Vriendin geven Anneke, Ginger en Ellen antwoord, vul de poll in en geef je mening!

 

 

Anneke (62):
“Nee, zo’n ervaring heb ik nog nooit gehad. Ik geloof er ook niet echt in. Ik vind het moeilijk om te bevatten, omdat je nooit zeker weet of er wel ‘iets’ bestaat.”

Ginger (34): 
"Ja. Ik zat met mijn moeder in de auto. Op de radio hoorde ik opeens een heel speciaal nummer, dat is gespeeld op de begrafenis van een dierbare van mij. Dit nummer hoor ik nooit op de radio en toen opeens wel. Het was net of die persoon er even was. Ik keek mijn moeder aan en de tranen stonden in onze ogen. Ik kreeg een heel warm gevoel vanbinnen.”

Ellen (64): 
“Ik vind dat spirituele ervaringen meer zijn dan bijvoorbeeld alleen een warme hand voelen op je lichaam. Mijn tante heeft mij een keer via de telefoon afgeholpen van migraine. Zij voelde het al aan de telefoon, zonder dat ik er iets over had gezegd. Ik moest zitten van haar en binnen de kortste keren was het weg. Daarna was zij wel doodmoe.”

Plaats een reactie

Heb jij wel eens een spirituele ervaring gehad?

  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 31 okt '12 11:52

  Reactie: Ja, wel eens
  In een kerk in Trier Duitsland voor 10 jaar terug. Ik zat er behoorlijk over in of ik nog zo door moest gaan met mijn zus, die zeer dominerent, leugens verspreide, geld ontvreemde. enz. Was de enigste die nog contact met haar had. De rest van de familie had het met haar gehad. Mijn ouders leefde niet meer, en ook daar had ze de bankrekening van geplunderd. Hier kwamen wij (mijn broer & ik) toen achter. Ik vroeg me toen af in de kerk of ik zo nog door moest gaan. Later in de tuin van de kerk, kwam er een vrouw op mij af, die veel op mijn moeder leek. We hadden een zeer speciale band mijn moeder en ik. Bij deze vrouw had ik mijn verhaal gedaan, en zij vertelde dat ik verder met mijn leven moest gaan. Anders bleef ik maar in deze molen ronddraaien, en dat zou niet goed voor me zijn. Mijn moeder vond het goed, dat ik verder met mijn eigen leven ging. Toen ik van deze mevrouw afscheid nam in Trier, stroomde de tranen mij over mijn wangen, in haar ogen zag ik mijn moeder. We keken elkaar nog heel lang na, totdat ze verdwenen was. Had toen mijn vriend, nu mijn echtgenoot bij me, toe dit voorval zich voordeed. Er kwam toen een behoorlijke rust over me heen. Heb afstand van mijn zus gehouden. En mijn leven werd een stuk rustiger. Het was beter zo. Heb er ook geen spijt van.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Theresia za 3 nov '12 19:38

  Reactie: Ja, wel eens
  Ja ik zat in de bus te denken aan mijn vriend te twijfelen over dingen de bus stopte een vrouw ging opstaan en kwam op mij af en ze pakte me schouder en zei deze man houd van je niet twijfelen en ze zei dat twee keer en ze ging de bus uit was zo raar ik was vanslag
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 16 nov '12 20:03

  Reactie: Ja, wel vaker
  Mijn mooiste ervaring is van 4 jaar geleden. Het was een warme zomernacht en ik kon niet slapen. Ik was opgestaan en keek uit het raam, en net toen ik weer in bed wilde stappen, om ongeveer 2u.15 verscheen een prachtig licht in mijn slaapkamer. Het reikte tot het plafond en was zo'n 2m. breed. Schuin voor het licht verscheen mijn tante, vaag, maar heel sterk voelbaar als haar identiteit. Ze gaf me haar hand, zoals ik me ook herinnerde van een paar weken daarvoor. Er stroomde zoveel liefde uit haar en uit het levende stralende licht achter haar. Dat licht voelde als een engel, vol onvoorwaardelijke liefde. Toen verdween het. De volgende dag hoorde ik dat mijn tante om die tijd was overleden. het heeft zeer veel indruk gemaakt, en ik ben steeds meer gaan geloven in een hiernamaals en God.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 23 nov '12 20:05

  Reactie: Ja, wel eens
  Je denkt een paar keer een bekend persoon tegen te komen en dan is het iemand anders en even later kom je hem echt tegen. Of de telefoon gaat en je hebt al een gevoel wie er belt. Of dit spiritueel is weet ik niet.
  Reageer!
3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |