×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Straatvraag - Heb jij wel eens een spirituele ervaring gehad?

Straatvraag - Heb jij wel eens een spirituele ervaring gehad?
31.10.2012 -

Een spirituele ervaring kan een heel bijzonder moment zijn. Meestal vergeet je zo'n moment nooit meer in je leven. Sommige mensen staan er echter sceptisch tegenover en geloven er helemaal niet in. Heb jij wel eens een spirituele ervaring gehad?


In Vriendin geven Anneke, Ginger en Ellen antwoord, vul de poll in en geef je mening!

 

 

Anneke (62):
“Nee, zo’n ervaring heb ik nog nooit gehad. Ik geloof er ook niet echt in. Ik vind het moeilijk om te bevatten, omdat je nooit zeker weet of er wel ‘iets’ bestaat.”

Ginger (34): 
"Ja. Ik zat met mijn moeder in de auto. Op de radio hoorde ik opeens een heel speciaal nummer, dat is gespeeld op de begrafenis van een dierbare van mij. Dit nummer hoor ik nooit op de radio en toen opeens wel. Het was net of die persoon er even was. Ik keek mijn moeder aan en de tranen stonden in onze ogen. Ik kreeg een heel warm gevoel vanbinnen.”

Ellen (64): 
“Ik vind dat spirituele ervaringen meer zijn dan bijvoorbeeld alleen een warme hand voelen op je lichaam. Mijn tante heeft mij een keer via de telefoon afgeholpen van migraine. Zij voelde het al aan de telefoon, zonder dat ik er iets over had gezegd. Ik moest zitten van haar en binnen de kortste keren was het weg. Daarna was zij wel doodmoe.”

Plaats een reactie

Heb jij wel eens een spirituele ervaring gehad?

  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 31 okt '12 11:52

  Reactie: Ja, wel eens
  In een kerk in Trier Duitsland voor 10 jaar terug. Ik zat er behoorlijk over in of ik nog zo door moest gaan met mijn zus, die zeer dominerent, leugens verspreide, geld ontvreemde. enz. Was de enigste die nog contact met haar had. De rest van de familie had het met haar gehad. Mijn ouders leefde niet meer, en ook daar had ze de bankrekening van geplunderd. Hier kwamen wij (mijn broer & ik) toen achter. Ik vroeg me toen af in de kerk of ik zo nog door moest gaan. Later in de tuin van de kerk, kwam er een vrouw op mij af, die veel op mijn moeder leek. We hadden een zeer speciale band mijn moeder en ik. Bij deze vrouw had ik mijn verhaal gedaan, en zij vertelde dat ik verder met mijn leven moest gaan. Anders bleef ik maar in deze molen ronddraaien, en dat zou niet goed voor me zijn. Mijn moeder vond het goed, dat ik verder met mijn eigen leven ging. Toen ik van deze mevrouw afscheid nam in Trier, stroomde de tranen mij over mijn wangen, in haar ogen zag ik mijn moeder. We keken elkaar nog heel lang na, totdat ze verdwenen was. Had toen mijn vriend, nu mijn echtgenoot bij me, toe dit voorval zich voordeed. Er kwam toen een behoorlijke rust over me heen. Heb afstand van mijn zus gehouden. En mijn leven werd een stuk rustiger. Het was beter zo. Heb er ook geen spijt van.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Theresia za 3 nov '12 19:38

  Reactie: Ja, wel eens
  Ja ik zat in de bus te denken aan mijn vriend te twijfelen over dingen de bus stopte een vrouw ging opstaan en kwam op mij af en ze pakte me schouder en zei deze man houd van je niet twijfelen en ze zei dat twee keer en ze ging de bus uit was zo raar ik was vanslag
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 16 nov '12 20:03

  Reactie: Ja, wel vaker
  Mijn mooiste ervaring is van 4 jaar geleden. Het was een warme zomernacht en ik kon niet slapen. Ik was opgestaan en keek uit het raam, en net toen ik weer in bed wilde stappen, om ongeveer 2u.15 verscheen een prachtig licht in mijn slaapkamer. Het reikte tot het plafond en was zo'n 2m. breed. Schuin voor het licht verscheen mijn tante, vaag, maar heel sterk voelbaar als haar identiteit. Ze gaf me haar hand, zoals ik me ook herinnerde van een paar weken daarvoor. Er stroomde zoveel liefde uit haar en uit het levende stralende licht achter haar. Dat licht voelde als een engel, vol onvoorwaardelijke liefde. Toen verdween het. De volgende dag hoorde ik dat mijn tante om die tijd was overleden. het heeft zeer veel indruk gemaakt, en ik ben steeds meer gaan geloven in een hiernamaals en God.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 23 nov '12 20:05

  Reactie: Ja, wel eens
  Je denkt een paar keer een bekend persoon tegen te komen en dan is het iemand anders en even later kom je hem echt tegen. Of de telefoon gaat en je hebt al een gevoel wie er belt. Of dit spiritueel is weet ik niet.
  Reageer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |