Placeholder

Lodewijk Hoekstra: “Dat ik zó fanatiek kan zijn, had ik niet verwacht”

Een aantal weken lang liet tv-tuinman Lodewijk Hoekstra zich van zijn stoere, fanatieke en avontuurlijke kant zien in de reality-serie Expeditie Robinson. “Jagen op varanen, hutten bouwen, in bomen klimmen: ik voelde me op het eiland helemaal thuis.”

Een aantal weken lang liet tv-tuinman Lodewijk Hoekstra zich van zijn stoere,
fanatieke en avontuurlijke kant zien in de reality-serie Expeditie Robinson.
“Jagen op varanen, hutten bouwen, in bomen klimmen: ik voelde me op het
eiland helemaal thuis.”

Ik heb het programma jaren gezien en wist dus wat me te wachten stond. Voor de opnames moest ik een maand uittrekken, ongeacht hoelang ik erin zou zitten. Hoe zou dat zijn voor de kinderen? Kristel werkt als mondhygiëniste en heeft een goedlopende praktijk. Onze carrières trekken een zware wissel op het gezin, is het dan verstandig om een maand weg te gaan?

We zitten nu in de tropenjaren: de kinderen hebben een leeftijd waarop ze veel tijd en aandacht vragen en dat vergt de nodige planning en flexibiliteit. Ik twijfelde en heb er goed met Kris over gesproken, maar we zagen het beiden als een enorme uitdaging. Ik was alleen nooit zo lang zonder Diese en Mels en dat zou zwaar worden. Tegen de kinderen zei ik: ‘Papa gaat naar een schateiland met piraten en als papa de schat vindt, neemt hij die mee naar huis.’ Voor Diese was dat makkelijker te begrijpen dan voor haar broertje, hij vond het moeilijk dat papa wegging.

Lees het hele interview met Lodewijk in Vriendin 44.