×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 44: Lennekes zoon raakte gehandicapt door een medische fout

Vriendin 44: Lennekes zoon raakte gehandicapt door een medische fout
30.10.2012 - Redactie Vriendin

”Ons hele gezinsleven draait om Robin”


Bij zijn geboorte liep Robin, de zoon van Lenneke Kiel (38) en haar man Arnold (45), door zuurstofgebrek ernstig hersenletsel op. Inmiddels zijn zij al tien jaar in gevecht voor een passende schadevergoeding en zijn zij een burgerinitiatief gestart. “Niemand zou moeten meemaken wat wij hebben meegemaakt.”

Moeder Lenneke: “Het doet pijn je kind zo te zien. Te zien hoe hij worstelt om duidelijk te maken wat hij bedoelt. In zijn koppie kan hij het allemaal: lopen, praten, eten. Maar zijn lijf werkt niet mee. Hartverscheurend is het, dat je tienjarige zoon niet kan wat zijn jongere broertje en zusje wel kunnen. Dat hij zichzelf niet kan aankleden, niet een keer boos weg kan lopen of stiekem een snoepje kan pakken als zijn moeder niet kijkt. Hij weet niet eens hoe een snoepje smaakt, want hij krijgt voeding door een maagsonde. Ons hele gezinsleven draait om Robin. Alles gaat gewoon een stuk moeilijker met een zwaar gehandicapt kind.”

Lees het hele verhaal van Lenneke in Vriendin 44 en praat mee op het forum.

 

Plaats een reactie

Wat vind jij een passende schadevergoeding voor dit gezin?

  •  
  •  

1Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 31 okt '12 22:02

  Reactie: Iets anders, namelijk...
  levenslang gratis hulp en verzorging,ook als de ouders niet meer voor`m kunnen zorgen.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |