×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 43: Edith overwon haar rijangst

Vriendin 43: Edith overwon haar rijangst
23.10.2012 -

“Ik wilde verder met mijn leven, niet langer thuiszitten”


Na een ernstig auto-ongeval ontwikkelde Edith (43) een fobie voor autorijden waardoor ze achter het stuur werd overvallen door paniek, zweetaanvallen en hyperventilatie. Om haar angst de baas te worden, zocht ze hulp.

Edith: “Vorig jaar reden mijn man en ik met onze zoon van dertien naar een vakantiehuis in Drenthe. Onze route ging via landweggetjes en ik raakte in paniek. Ik vond het eng om over die smalle wegen te rijden, ook al reed mijn man. Ik wilde dat hij rechtsomkeert maakte. “Anders stap ik hier uit en wacht ik tot jullie terug zijn”, schreeuwde ik. Liever reed ik zelf, dan had ik tenminste de controle over het stuur. Daarbij kwam dat ik nu dichtbij de aflopende berm zat en ook dat herinnerde mij aan mijn auto-ongeluk. Ik werd doodsbang, begon te hyperventileren en wilde die auto uitvluchten. Als ik nu aan dat moment terugdenk, besef ik weer hoe diep mijn angst zat.”

Lees het hele verhaal van Edith in Vriendin 43 en praat mee op het forum.

Foto: Istockphoto

Plaats een reactie

Ben jij wel eens bang in de auto?

  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  ria.ummels di 23 okt '12 19:58

  Reactie: Ja, regelmatig
  Ja ,ik ben erg bang in de auto, terwijl er totaal geen reden voor is.Ik heb geen rijbewijs , heb ooit lessen genomen maar ook toen al stond het zweet in mijn handen een uur voordat ik ,,moest" rijden.Ik zie geen diepte, misschien heeft het daarmee te maken.Nee, laat mij maar op mijn brommertje rijden, daar ben ik al 45 jaar blij mee en onafhankelijk van anderen!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Edith1969 wo 24 okt '12 12:30

  Reactie: Soms
  Waarom staat er een foto bij van heel iemand anders???? Die foto ben ik niet!
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   fb_1633021856944408 wo 24 okt '12 14:05

   Beste Edith, Voor het blad en de site mogen niet zomaar dezelfde afbeeldingen worden gebruikt. Vandaar dat we voor de website beeld gebruiken van een beeldbank. We hebben bij deze de bron erbij gezet, zodat duidelijk is dat de vrouw op de foto niet dezelfde is als uit het verhaal. Groetjes, Webredactie Vriendin

 • Dit is niet ok!

  fb_1021087077944737 wo 24 okt '12 13:05

  Reactie: Soms
  Vele jaren geleden een auto-ongeluk gehad en daardoor veel angst gekregen. In 2004 heb ik een aantal lessen genomen om weer vertrouwd te raken met het rijden onder veilige omstandigheden en dat is gelukt. Ik rij zelf weer auto sindsdien, maar soms knijp ik 'm nog wel een beetje als ik de capriolen van andere weggebruikers zie.
  Reageer!
Musicalster Nurlaila Karim: down to earth en zonder angst

17.10.2017 - Ze is fan van ‘oervrouwen’ als Gloria Estefan, vindt overdrijven op social media stom en heeft geen spijt van haar verleden. Het is duidelijk: zangeres, actrice én coach Nurlaila Karim (42) houdt van aanpakken. “Ik wil niet dat angst me beperkt in het najagen van mijn dromen.”

Lees meer!
Blijf bakken

16.10.2017 - Zondag is alweer de laatste aflevering van Heel Holland bakt van dit seizoen. Niet getreurd: op Vriendin.nl hebben we de lekkerste taartrecepten voor je verzameld. Zo kun je thuis gewoon verder bakken!

Lees meer!
9 feitjes over stof die je waarschijnlijk niet wist

16.10.2017 - Ben je een enorme sloddervos of zit je juist tegen smetvrees aan? Het maakt niet uit, er is altijd stof in huis. Om te bewijzen dat jij hier écht niets aan kunt doen, heeft Helpling, het platform voor het boeken van een huishoudelijke hulp, 9 verrassende feiten voor je afgestoft.

Lees verder
Oplossing puzzel 31: eisprong

12.10.2017 - Winnaars van een vakantieweekend bij Topparken Résidence Valkenburg. t.w.v. € 445,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 41)

12.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!

1

Marion en Cindy helpen nabestaanden na medische fouten

11.10.2017 - Marion (37) en Cindy (44) verloren allebei een ouder na een medische blunder. Samen begonnen ze een stichting om anderen bij te staan die hetzelfde overkomt. “Artsen kunnen fouten maken, het zijn mensen. Maar als het gebeurt, kom er dan voor uit. Ga in gesprek met de nabestaanden.”

Lees meer!
Felicia is 27 jaar ouder dan haar vriend Nick

11.10.2017 - Toen Felicia (50) Nick (23) ontmoette, dacht ze meteen: wat een leuke jongen. De vonk sloeg over en sinds twee jaar hebben ze een relatie. Hun leeftijdsverschil van 27 jaar speelt nauwelijks een rol. “Alleen met triviant heeft hij soms nog nooit van gebeurtenissen gehoord.”

Lees meer!
Margaret (37) ‘Ik snoep stiekem van de ritalin van mijn dochter’

10.10.2017 - Margaret (37) is getrouwd, moeder van drie kinderen en heeft een pittige baan. Ruim een half jaar geleden probeerde ze een ritalin-pilletje van haar jongste dochter, die ADHD heeft. En nu snoept ze er vaker van. 'Ik wil, nee móét het in de hand houden...'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 195 |