×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 43: Edith overwon haar rijangst

Vriendin 43: Edith overwon haar rijangst
23.10.2012 -

“Ik wilde verder met mijn leven, niet langer thuiszitten”


Na een ernstig auto-ongeval ontwikkelde Edith (43) een fobie voor autorijden waardoor ze achter het stuur werd overvallen door paniek, zweetaanvallen en hyperventilatie. Om haar angst de baas te worden, zocht ze hulp.

Edith: “Vorig jaar reden mijn man en ik met onze zoon van dertien naar een vakantiehuis in Drenthe. Onze route ging via landweggetjes en ik raakte in paniek. Ik vond het eng om over die smalle wegen te rijden, ook al reed mijn man. Ik wilde dat hij rechtsomkeert maakte. “Anders stap ik hier uit en wacht ik tot jullie terug zijn”, schreeuwde ik. Liever reed ik zelf, dan had ik tenminste de controle over het stuur. Daarbij kwam dat ik nu dichtbij de aflopende berm zat en ook dat herinnerde mij aan mijn auto-ongeluk. Ik werd doodsbang, begon te hyperventileren en wilde die auto uitvluchten. Als ik nu aan dat moment terugdenk, besef ik weer hoe diep mijn angst zat.”

Lees het hele verhaal van Edith in Vriendin 43 en praat mee op het forum.

Foto: Istockphoto

Plaats een reactie

Ben jij wel eens bang in de auto?

  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  ria.ummels di 23 okt '12 19:58

  Reactie: Ja, regelmatig
  Ja ,ik ben erg bang in de auto, terwijl er totaal geen reden voor is.Ik heb geen rijbewijs , heb ooit lessen genomen maar ook toen al stond het zweet in mijn handen een uur voordat ik ,,moest" rijden.Ik zie geen diepte, misschien heeft het daarmee te maken.Nee, laat mij maar op mijn brommertje rijden, daar ben ik al 45 jaar blij mee en onafhankelijk van anderen!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Edith1969 wo 24 okt '12 12:30

  Reactie: Soms
  Waarom staat er een foto bij van heel iemand anders???? Die foto ben ik niet!
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   fb_1633021856944408 wo 24 okt '12 14:05

   Beste Edith, Voor het blad en de site mogen niet zomaar dezelfde afbeeldingen worden gebruikt. Vandaar dat we voor de website beeld gebruiken van een beeldbank. We hebben bij deze de bron erbij gezet, zodat duidelijk is dat de vrouw op de foto niet dezelfde is als uit het verhaal. Groetjes, Webredactie Vriendin

 • Dit is niet ok!

  fb_1021087077944737 wo 24 okt '12 13:05

  Reactie: Soms
  Vele jaren geleden een auto-ongeluk gehad en daardoor veel angst gekregen. In 2004 heb ik een aantal lessen genomen om weer vertrouwd te raken met het rijden onder veilige omstandigheden en dat is gelukt. Ik rij zelf weer auto sindsdien, maar soms knijp ik 'm nog wel een beetje als ik de capriolen van andere weggebruikers zie.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |